• Sandra­Elisab­et
    Äldre 12 Apr 08:45
    11173 visningar
    28 svar
    28
    11173

    Nöja sig och kompromissa vs. drömmannen

    Jag lever i en mycket, mycket bra och kärleksfull relation där jag inte behöver kompromissa på något... Skulle väll vara min fästmans modekänsla i så fall, men det är inget viktigt för mig. Flört Innan jag träffade honom visste jag inte att de kvaliteter han har var sådant jag ville att min partner skulle ha. I dagsläget framstår dessa som självklara.

    Jag har som du ofta märkt att jag själv (i tidigare relationer) och mina vänner kompromissar med sina pojk-/flickvänner. Jag har upplevt att det är tråkigt att man inte vågar lita på att det finns nåon eller förmodligen några där ute för en som skulle passa som handen i handsken.

    Samtidigt så tror jag att kompromisser är en del av livet. I våra liv kan vi periodvis behöva kompromissa med våra jobb, löner och konsumtionsvanor. Vi kan behöva kompromissa gentemot familj och vänner och ibland kommer alla par behöva kompromissa på något - Frågan som jag tror alla bör fråga sig är: "vad kan jag inte kompromissa med eller behöva välja bort?"

    De ämnen TS lyfter som är stora och viktiga ämnen och jag personligen skulle inte vilja kompromissa på någon av dessa. Men det kanske finns de därute som inte "bryr" sig så mycket om ifall det blir villa eller radhus eller bostadsrätt i framtiden, de kanske gladeligen anpassar sig efter sin partner. Människor fungerar inte alltid likadant.

  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 12 Apr 14:10
    #14
    Plättis skrev 2013-04-12 13:40:07 följande:
    Den man älskar ska göra dig till mer av dig själv, inte begränsa dig så att du inte får vara den du är. 
    Ja, jättefint skrivet och så sant! Jag håller helt med dig. Hjärta
  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 22 Apr 15:49
    #24
    Anonym (skeptisk) skrev 2013-04-22 10:12:32 följande:
    Det jag vill komma fram till är att de kvinnor som här har hittat män de aldrig behöver kompromissa med har hittat män som gör precis som de kvinnor de föraktar här inne. Kvinnor som "nöjer" sig. Dessa män är nöjda och blir enligt min mening förtryckta, precis som kvinnor kan bli. Det handlar inte om att "nöja" sig med en man eller kvinna, lika lite som att leta tills du hittar en du inte kompromissar med. Det finns inget par som alltid kan vara överens, bestämmer den ena allt så är det enligt min mening något som inte står rätt till i förhållandet.
    Intressant inlägg.
    Jag tror faktiskt att det är så som du beskriver för en del men självfallet inte för alla. Min sambo låter mig kanske "komma undan" med en del små grejer men det gör väll jag gentemot honom också.
    Det här med att nöja sig är en svårdefinerad term men jag skulle påstå att man nöjer sig om man stannar i en situation enbart för att man inte fått ett bättre erbjudande... Men för någon annan kan termen innebära något helt annat.
Svar på tråden Nöja sig och kompromissa vs. drömmannen