Inlägg från: amerika |Visa alla inlägg
 • amerika

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  xMariax skrev 2013-08-22 13:16:05 följande:
  Jag sitter just nu och kollar efter presenter till våra tärnor/marshalker och har hittat dessa:

  www.loveandbeproud.se/sv/brollop/armband/parl...

  www.ebay.co.uk/itm/Personalised-Engraved-Silv... 
  Jag har oxå kikat på de där armbanden och tycker de är riktigt söta!! Och att det finns en tanke bakom fickuren uppskattas säkert!

  Jag har idag beställt ett gäng skrivböcker från personligalmanacka.se för bröllopsplanering! En till mig själv och en till var och en av mina närmsta väninnor som ska hjälpa till med det ena och det andra (har inga tärnor). Ska lägga upp bilder på dem när de kommer. 
 • amerika
  xMariax skrev 2013-08-22 18:25:17 följande:
  Jag pysslade ihop en anteckningsbok för bröllopsplanering för många månader sen, men den ligger fortfarande helt tom på skrivbordet.. :-P
  hihihi var har du stoppat undan allt du skulle skriva i den då??
 • amerika
  Caledonia skrev 2013-08-22 19:51:32 följande:
  JHar ni tänkt på mingelmat? Om ni ska ha det, och isåfall vad? Jag behöver lite idéer!
  Vad menar du med mingelmat? Före eller efter själva middagen? Eller bara mmingel och ingen middag? 
 • amerika
  Caledonia skrev 2013-08-22 19:56:35 följande:
  Före middagen Efter vigseln kommer det vara en viss dötid för gästerna, när vi ska ta lite bilder och så, därför tänkte vi ha snittar eller något liknande som de kan äta under tiden.
  Vi ska inte ha något mingel då vigseln är ganska sent, kl 16 och det blir bröllopsbuffé direkt efter.

  Vad man ska göra för mingelmat beror ju oxå på vad det finns för förutsättningar.
  Personligen gillar jag snittar med olilka slags "pålägg", smördegsbakelser, minipajer, oliver, olika salami och annat kött.
 • amerika
  Caledonia skrev 2013-08-22 21:18:08 följande:
  Vi har vårt rätt sent också, vigseln ska ske kl 17, och vi räknar med att äta runt kl 19, så det skulle mest vara nåt litet så folk inte blir allt för hungriga.
  Vi har ju alla förutsättningar eftersom det är en restaurang vi ska vara på. De kan göra det mesta vi frågar efter... Men jag är dålig på att komma på nåt vettigt
  Då tycker jag att ni ber restaurangen komma med förslag på vad de kan fixa ihop. Sen kan jag oxå tycka att om vigseln är såpass sent som 17 och så antar jag att gästerna vet att maten ej serveras förrän 19, så måste det ju kunna vara deras eget ansvar oxå att ha ätit något mellanmål på eftermiddagen. Men det är ju vad jag tycker det Flört
 • amerika
  Caledonia skrev 2013-08-22 21:47:29 följande:
  Restaurangen har kommit med ett par förslag, men de ville också att vi själva skulle få bestämma och gav oss mer kostnadsförslag. Tja, det är ju inte så viktigt ännu, det ligger långt fram i framtiden men det är ju kul att planera De hade förvisso serverat melonspett på senaste bröllopet och det låter ju fint om det är varmt ute.
  Melonspett lät ju riktigt gott!! kanske inte vrålvarmt i maj ännu men det är ju definitivt fräsch och god sommarmat som man inte heller blir så mätt på om man ska äta på riktigt lite senare.
  xMariax skrev 2013-08-22 22:37:04 följande:
  På datorn... Jag som var helt bombsäker på att ''Nej, det är sååå tråkigt att ha allt på datorn! Jag tänker göra som förr när man inte använde/hade dator.'' Haha, ja eller hur... Tungan ute
  hihi, jo, jag har oxå allt på datorn. Men de där böckerna tänkte jag är mer som en present/rolig grej, de går ju att använda till vad som helst och så står det deras namn på framsidan. Jag skrev inget om bröllopet förrän på insidan så om de vill använda den till annat, så går det bra. Vi ska ha nåt slags planeringsmöte i höst och då tänkte jag ge dem böckerna.
  veronica84 skrev 2013-08-23 07:01:50 följande:

  Jag bad att de inte skulle lägga till extra 5 cm som det står att de gör, eftersom jag inte ska ha högklackat.Innan jag beställde så mailade jag dom om hur jag skulle mäta midjan, för jag var lite osäker, men fick inte riktigt ett svar hur jag skulle göra. Jag var ju rädd att klänningen skulle bli för liten.. Men tänkte att det får bära eller brista och som tur kom jag i den, så nu får jag hålla mig i form. Har nämligen gått ner 8 kg i vikt och även gått upp 2kg under sommaren, så det gäller att inte äta för mycket och röra på sig för min del nu :)


  Så skönt att den passade!! Det är ju lite som ett lotteri det där....
 • amerika
  xMariax skrev 2013-08-23 09:20:17 följande:
  Det tänkte jag också fixa med mina (tärnor då) i oktober. Tänkte att vi alla skulle träffas i Stockholm och luncha/planera/kolla klänningar. Det är lite svårt att träffa alla mina tärnor tillsammans då ingen av oss har körkort och jag+2 tärnor bor i Eskilstuna medans den sista tärnan bor i Norrtälje (Ca 10 mil nordost om Stockholm)
  Då är det ju såklart svårare att få till....

  Mina två bästa väninnor ska vara vittne resp värdinna/koordinator och den tredje tjejen ska fota oss. Vittnet + fotografen är oxå duktiga scrappare så de ska få hjälpa mig med inbjudningarna. 

  Jag tänkte ett planeringsmöte med lite bubbel & snittar en vanlig trist lördag i oktober.... Blir säkert trevligt och uj, så många bra idéer som kläcks efter ett par glas vin!! Flört

  Kolla klänningar.... vill jag nog göra med min sambo faktiskt. Jag känner mig inte alls bekväm med att stå inför ett gäng tjejkompisar och visa upp mig. Det där med att han inte ska se min klänning innan, tycker jag är tramsigt (min personliga åsikt, alla gör som de vill) och känns som en kvarleva från den tid då bruden blev bortgift och knappt hade träffat sin blivande make innan.
 • amerika
  xMariax skrev 2013-08-23 10:23:15 följande:
  Med att kolla klänningar menade jag mest att leta efter klänningar till DEM. De känner ju inte varandra och bor långt ifrån, men de har sagt att de vill ha likadana klänningar ''så att de matchar''.
  Ahaaaaaa, då fattar jag! Flört
  Jag har ju inga tärnor (känns rätt skönt faktiskt!) och mina väninnor får leta efter och fixa sina kläder själva. Jag vill veta vad de har tänkt för färger bara för jag ska beställa aftonväskor på Etsy med en liten personlig hälsning i och då vill jag att de ska kunna matcha, om de vill.
 • amerika

  Mina väninnor ska ju inte vara med i brudföljet så de får ha på sig precis vad de vill! Men min bästa väninna som ska vara vittne har världens ångest för hon vet inte vad hon ska ha på sig! Hon har oftast till fest knäkort jeanskjol m tights alt lång tunika m tights i färgerna svart eller vitt, så hon känner sig helt lost!

  Enda anledningen till att jag vill veta vilka färger de tänkt är att väskan ska kunna matcha, om de nu vill ha den på själva bröllopet, det väljer de själva såklart, men de ska få den ett tag innan. Jag tänkte beställa härifrån och även en till mig själv.

 • amerika
  xMariax skrev 2013-08-23 11:21:25 följande:
  Jo jag förstod att de inte är med i brudföljet. Jag insåg nu att jag skickade iväg förra inlägget lite fort..
  Jag tänkte hur som helst få fram att jag tänkte köpa något (vet inte riktigt vad ännu) som de ska få ha likadana, men kläderna får de ha vad som helst sålänge det är blått. Men att de envisas med att klänningarna måste vara likadana ändå.   
  En sjal kanske? Eller nåt till håret? Ett smycke? eller nej, just det, du skulle ju köpa armbanden....

  Men om du vill att de ska ha nåt lika för att det ska se snyggt ut så räcker det ju egentligen med likadana buketter och samma färg på klänningen så blir det ett enhetligt följe. 
Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014