Inlägg från: amerika |Visa alla inlägg
 • amerika

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Jenny2001: låter som ett genomtänkt och härligt bröllop! Väldigt coolt av dig att överlåta bröllopsresan åt din blivande, det hade jag aldrig pallat! 

  veronica84
  : va skönt att bara ha inbjudningarna liggande på hög och vänta på att skickas! Vi kommer att göra våra under hösten och skicka precis efter jul för jag tänker att folk har så mycket annat att tänka på till jul så de nästan glömmer bort en inbjudan...

  xMariax: jag kommer att sminka mig själv, men om du har råd så tror jag att det är en sällsyntlyx att få bli ompysslad på din stora dag! Kanske tillsammans med tärnorna? Annars är ju en make up-kurs på t ex Make Up Store ett bra alternativ: du gör den en tid före bröllopet och får smink att använda på din dag!

  Caledonia: vilket bra förslag m digitalkameror istället!!  
  Annars har jag hört flera som skaffat nåt slags "Molnet"-konto dit alla gäster kan ladda upp sina bilder som de tar m mobiltelefoner & kameror och så kan man sedan sortera, skriva ut osv.
 • amerika
  xMariax skrev 2013-08-19 17:54:14 följande:
  Jag tror inte att make up store finns där jag gifter mig.. :-/ Hur som helst så kan jag inte sminka mig bra.. Jag kan i princip bara hantera mascara..
  Alltså, jag kan ju inte bestämma över dig men... om du vill göra det själv, så kan du lära dig! Kolla tutorials på YouTube, finns hur många som helst! Och sedan är det bara att sätta igång och öva! Och när du övar hemma, varje kväll, så gör det ju inget att det blir fel, det är bara att ta bort och göra om nästa kväll. Du är ju dessutom konstnär, så jag tror nog du skulle kunna få till snitsen!

  Men som sagt, mysigt att bli ompysslad!
 • amerika
  xMariax skrev 2013-08-19 18:02:08 följande:
  Tror du det? Jo jag kan väl kanske titta iaf och testa. Mitt största problem är att eyelinern alltid blir för tjock så jag får stå och tvätta bort lite med tops och vatten, men eyelinern lägger man ju över foundation och så..
  Eyeliner är svårt, men det bästa med det är att den blir bara bättre och bättre ju mer man övar! Och just eyeliner finns det massor med tutorials på!
  Tricket är att hitta rätt typ av eyeliner, dvs vill du ha flytande, penna, "tusch" eller jox i en burk? Prova dig fram! Gå in på Kicks el nåt o se vad som finns, fråga!
 • amerika
  Pingel skrev 2013-08-20 20:56:24 följande:
  Så besviken. Var och kollade på lokalen som vi tänkt idag. De skulle ha över 1000 kr för förrätt, huvudrätt och dessert. Ingen alkohol inkluderat, till det kommer ju brudskål, bröllopstårta, alkohol både till och efter maten samt dekorationen. (De stod för linnen och porslin.)

  Stället är en ombyggd lada utan några speciella omgivningar och känns inte lyxigt på det sättet annars kanske man betalar mer..
  Lutar åt att vi hyr ett typ gammalt stationshus och caterar maten.
  Var det inklusive personal? För i så fall tyckte jag kanske inte att det var snordyrt. Men om det dessutom tillkommer kostnader för personal så var det riktigt saftigt!
 • amerika
  xMariax skrev 2013-08-20 22:10:03 följande:
  Vi såg precis att lokalhyran har höjts... När vi ringde och bokade skulle det kosta 5000:- fre kl 15-sön kl 15, men nu står det på deras hemsida 7000:- för en helg sådär och 5900:- för fre kl 15-fre kl 15!?
  Aj då Skrikandes inte kul... 

  Vår lokalhyra hade oxå höjts, från 1200 till 1400 för hela helgen fredag kl 12-söndag kl 13.... Men det är ju peanuts i sammanhanget. Lokalen är nog den billigaste biten för oss Tungan ute Däremot ingår inte porslin eller sådant, så det får vi klura på hur vi ska få till. Jag kan tänka mig att ha omaka porslin men det vill inte min blivande, han tycker det ser slarvigt och oordnat ut. Jag tycker bara det är mysigt 
 • amerika
  brud14 skrev 2013-08-21 16:20:19 följande:
  Hej Hej!
  Här kommer en till som ska gifta sig i maj. Varit inne och läst lite i tråden tidigare men får bara ångest då alla har planerat så mycket redan. Vi har bara bokat lokal än så länge och håller på att kolla upp vigselförättare. Har dock massor av tankar i huvudet :) 

  En fråga bara, ska ni ha barnfrtt eller inte? 
  Välkommen till tråden!!

  Vi har inte kommit så värst mycket längre än er, det bara verkar så för att jag har så svårt att låta bli att kommentera allt!! Tungan ute

  Barnfritt: nej, det kommer vi inte att ha.
  Jag har själv två barn som är 10 och 14 vid bröllopet, det hade ju blivit märkligt om de inte hade kunnat vara med! Och sedan är det mina brorsbarn samt min blivandes syskon som är mycket yngre än han + några till barn. Ingen är yngre än 8 år så det är inte så små barn, vilket är skönt! Vi kommer att ordna ett barnrum med film, serietidningar, ev lego, ritpennor & papper, snacks och lördagsgodis.
  Hade det varit små barn, hade vi kanske övervägt barnfritt då de kräver betydligt mer övervakning och service av föräldrarna.
 • amerika
  veronica84 skrev 2013-08-21 20:49:51 följande:

  Jag beställde den 10/8 och fick den idag, 11 dagar senare :)


  Det var ju ruskigt snabbt!!
  Och vilken fin klänning! Hoppas du är nöjd?
 • amerika
  brud14 skrev 2013-08-22 08:50:45 följande:
  Jag velar över hur vi ska göra med barn. Vi har två barn själva som vi självklart vill ska få vara med på cermonin. Men sedan så vet jag inte. Har ju lite tid att fundera på.
  Vi kommer faktiskt att bjuda några barn men inte alla barn.... Vi kommer att bjuda de barn som våra egna barn brukar umgås med när vi träffas familjevis. Men det kommer oxå några gäster där vi bara brukar träffa de vuxna (en kollega till mig och hennes man t ex) och då är inte deras barn medbjudna. Jag hoppas och tror att folk inte ska tycka det är konstigt. Känns mysko att bjuda barn vi aldrig har träffat till ett bröllop, vad skulle de få ut av det??
 • amerika
  veronica84 skrev 2013-08-22 12:28:07 följande:

  Har bild hemma, men kan skicka länken här :)


  www.jenjenhouse.com/se/A-Linjeformat-V-Ringni...


  Men du gjorde inga ändringar på din klänning eller hur? Jag har ställt några sådana frågor just till JenJen och de är inte speciellt pigga på det. Av den anledningen kommer jag antagligen/troligtvis beställa från dinobridal istället, även om många klänningar är precis samma på de olika sidorna... förmodligen samma sömmerskor som syr dem oxå!
 • amerika
  Caledonia: håller med dig om att deras klänningar faktiskt skiljer sig från mängden... Jag har ställt lite frågor i daniiels tråd om kinaklänningar och hon har tyckt att dino är helt okej. De ska vara väldigt tillmötesgående när det gäller egendesignade klänningar, dvs när man vill göra en del ändringar på befintliga eller skickar en bild som de inte har i sitt sortiment. Sen får man förstås vara beredd på att det ändå kan bli fult och fel... 
Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014