Inlägg från: amerika |Visa alla inlägg
 • amerika

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Förresten så fick jag hem mina örhängen och armband med ametister som jag köpte på Etsy - jättefina! Glad jag gillar dem jättemycket. Hyfsat snabb leverans, 12 dagar och med ett handskrivet litet meddelande från säljaren som gjorde att det kändes personligt och genomtänkt. Första gången jag handlat något på Etsy just, men det var en positiv erfarenhet!

 • amerika
  veronica84: det kommer att lösa sig, vi hittar någon annan som kan spela. Det kändes mest snopet bara.

  Fattar inte vart tiden tar vägen. Nu är det mindre än ett år kvar, nio månader - som en graviditet. Hur gick det till??!!
 • amerika

  Festlokalen bokad! Glad Helt fantastiskt med en lokal som vi får ha från fredag kl 12 till söndag kl 13 för 1400 kr som betalas när man hämtar nycklarna....

  Och så har jag idag också skickat ett mejl till ordföranden hembygdsföreningen som sköter om platsen där "vår" ek står och förberett dem på att vi vill ha vigseln där. Det är ju öppet och fritt för alla men jag tycker det är sjysst att informera. Dessutom kommer vi behöva lite hjälp att få tillgång till elektricitet och toaletter... 

 • amerika
  annapia skrev 2013-08-08 18:02:28 följande:
  UNDERBART!!! Nu är ni på G!!
  YES! Skrattande det känns jättebra.

  Berättade för mina föräldrar idag att vi ska gifta oss. Min mamma visade inte direkt någon entusiasm, men hon är kanske glad inombords, hoppas jag. Min pappa försökte släta över det via sms efteråt med att hon är glad och hon vill gärna hjälpa till med allt hon kan och hon har ändrat uppfattning om min sambo och tycker om honom mer och mer (ändrat uppfattning? Herregud, vad tyckte hon från början??!! Förvånad)
  Och min mosters kommentar var: jasså, 24 maj, då är det inte säkert att eken har fått blad i alla fall, jag vet ett år som bladen inte slog ut förrän 19 juni.... Tack för den! 
  Men jag vet att varken min mamma eller hennes syster är särskilt bra på det där med känslor. Min pappa däremot blev glad och tycker det ska bli roligt!

  Hur har era familjer tagit det? 
 • amerika
  annapia skrev 2013-08-09 15:23:10 följande:
  amerika Jag både drar på läpparna och rynkar på näsan åt din mor och moster. Jag tor att din mamma är/varit lite bekymrad över den situation ni har innan alla orosmoln snart är borta. Din moster tog säkert bara något konkret i luften att kommentera för att hon blev överraskad och inte visste vad hon skulle säga. Du ska se att de gläds med er när det väl börjar närma sig och de får lära känna honom mer. Din pappa är en klok man, han ser hur lycklig hans dotter har blivit. Eken kommer att ha fina blad och då får du vatten på kvarn. ha, ha.  
  Vi har inga föräldrar kvar i livet och som sagt släkten utom mina barn var helt ovetande, en del vet inte om det ännu så det kanske blir en chock när vi väl ses. Å andra sidan så träffas vi så sällan. Men den del av släkten vi umgås närmare med har blivit genuint glada för vår skull och det känns jättebra.
  Jag berättade att vi först hade 10 maj som datum men att "vår" ek inte hade fått blad än och därför flyttade vi fram det. Då berättade min moster att eken kan vara ännu senare än så...

  Min mamma är lite speciell. Min sambo tror inte att hon tycker om honom och tyvärr är hon lite svår. Hon kan lätt uppfattas som snörpig men egentligen är hon bara koncentrerad eller nervös eller osäker. Hon är den mest generösa människa jag känner och hon har spridit så mycket glädje, omsorg och omtanke om så många människor både i sitt arbete och privat. Alla som träffar min mamma älskar henne!! 
  men....
  Av någon anledning som för mig är outgrundlig har hon svårt att visa glädje eller deltagande eller oro när det gäller någon närstående. Jag har upplevt det förut, på nära håll och det smärtade oerhört. Men jag har fått lära mig att hon bara är sån.

  Min pappa och jag däremot står mycket nära varandra och vi tänker precis likadant. Han är mycket förtjust i min sambo och glad att hans dotter är lycklig! (det är mamma oxå, hon bara inte visar det...)
 • amerika
  veronica84: då har du fått lite liknande reaktioner som jag. Spännande att se vad din sambos föräldrar tycker.

  Ja, det är en speciell känsla att prova brudklänningar, förstår att dottern tyckte du blev prinsessa! När det gäller Kinaklänningar så är det många här som har beställt därifrån och blivit nöjda, det finns flera trådar som handlar om det. Naturligtvis finns det flera som kinte blivit nöjda oxå, det är ju lite av en chansning. Jag kommer beställa en Kinaklänning, om jag inte har tur och ramlar över en klänning på blocket eller e-bay, vilket jag inte förväntar mig då de som finns inte är vad jag vill ha. 
 • amerika
  xMariax skrev 2013-08-10 19:39:35 följande:
  Angående folks reaktioner;
  Alla i vår bekantskapskrets har blivit jätteglada. Vi bor ju ihop sen 2 år tillbaka, är förlovade sen 3 år tillbaka och har barn tillsammans så de har bara väntat.
  Mina svärföräldrar klagar däremot över hur mycket allt kommer att kosta och anser att vi inte har råd eftersom att vi studerar och är föräldralediga. Något jag egentligen inte tycker angår dem.
  Men annars är det bara posetivt! Folk som bjuder in sig själva (tex ytligt bekanta) är väldigt jobbigt dock..
  Släkt och vänner vill hjälpa till så gott de kan och de alla erbjuder sin hjälp med kontakter och dylikt. Mina föräldrar vill stödja lite ekonomiskt också.
  På tal om det! Min svärfar har eventuellt fixat transport för oss från kyrkan! Kontakter är bra.   
  Härligt! Vad blir det för transport?
 • amerika
  veronica84: åh det ska bli väldigt spännande att få höra (och se) hur det blir med klänningen! Någon särskild anledning till att du beställer såpass långt i förväg? Eller kunde du bara inte hålla dig...? Flört
 • amerika
  Veronica84: åh så härligt att känna så!! Då tycker jag du gjorde rätt som beställde!

  Jag sitter och dreglar över Jenny Packhams klänningar, de är bara sååååå vackra, men jag har varken kropp eller pengar till det, så det får förbli en dröm.

  Jag har en annan stark favorit dock och hoppas kunna få den uppsydd på någon Kinasida. Här är länken till originalklänninge:
  http://www.chavianocouture.com/featured/ginney-leigh

  Det häftiga med den var att när jag presenterade 7-8 olika klänningar för min blivande, allt från gräddbakelse till nattlinne, så valde han denna! Kanske för att han vet vad jag gillar men kanske oxå för att han oxå fastnade för just denna! 
Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014