Inlägg från: amerika |Visa alla inlägg
 • amerika

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Caledonia skrev 2013-09-01 10:54:47 följande:
  Hej tjejer!
  Lite mindre aktivitet här från mig nu när jag börjat jobba igen Men mycket har hänt på bröllopsplanerarfronten!
  Häromdagen kom mina organzaband från Kina. Beställde 60 st från www.dhgate.com och är sååå nöjd! Restaurangen kunde hyra ut för 10 kr/person (dvs 600 kr) men dessa kostade 280 kr inkl frakt och då kan jag sälja dem vidare när vi haft bröllopet
  Har ni beställt/tänkt beställa annat från Kina än bröllopsklänning? Jag funderar på en del grejer till, typ dekorationer.
  Har gjort Save the date-kort som vi kommer skicka ut inom kort till de gäster som kommer från USA/Tyskland/Skottland/Finland, för att de ska ha lite längre tid på sig att hitta flygbiljetter etc. Är en bild på mig och min m2b i likadana onepiece (obs, dessa bär vi endast inomhus!) Tänkte skicka dessa när vi varit på semester i Barcelona, så ca mitten av oktober.
  Insåg nyligen att det kommer pratas minst fyra språk på vårt bröllop...
  Köpte igår en massa ljuslyktor och vaser på Ikea. Hade tänkt ha två ljuslyktor (en grön i vintagestil och en klar enkel från Ikea) och en vas med en ros i på varje bord.
  Har också bestämt mig för att göra bröllopssminkningen själv. Jag är inte speciellt bra på smink, så nu ska jag träna minst en gång i veckan, så bör det inte vara något problem på bröllopsdagen  
  Och så har vi bokat fotograf. Hon ska bara ta foto på lokal och dekorationer (under tiden vi gifter oss), och sedan ta porträtt efter vigseln. Som jag nämnt innan kommer vi sedan ha flera digitalkameror för gästerna.
  En idé jag snappat upp också är att under tiden vi fotograferar oss, så ska exempelvis toastmastern ta foto på alla gästerna i små grupper (2-3 personer), med "props" som mustascher osv och låta varje grupp skriva på en sida i gästboken. Där ska vi sedan klistra in bilderna på motsatt sida så vi kan matcha foto med gästbokskommentar och ha det som ett roligt minne.
  Härligt att du fått mycket fixat!!

  Jag har inget emot att beställa grejor från ngt Kinaföretag eller på ebay. Nu har det fallit sig så att det jag har beställt på nätet till bröllopet har varit från svenska sidor, förutom mina smycken som jag köpte på etsy.com. Speciellt om man betalar med PayPal behöver man inte oroa sig för betalningen heller då man kan få pengarna tillbaka om det skulle bli nåt strul.
  24 maj 2014
 • amerika

  Hej brudar! 

  Senaste veckan har varit hysteriskt stressig på flera plan, det är så mycket som snurrar i huvudet nu och ingenting av det har med bröllop att göra!

  Men jag har sett att flera av er har fått viktiga saker avklarat i bröllopsplaneringen: inköp av snygga skor, toastmadame, bytt lokal, satsat på fotograf, bokat bröllopssvit... Kul!!

  Mitt bröllop ligger på typ 10:e plats i planeringslistan, det är helt andra saker jag behöver fokusera på först och jag ska erkänna att jag har kollat upp möjligheten att bara få det överstökat en fredag i oktober... Samtidigt vill vi ju båda ha ett "riktigt" bröllop, så jag antar att det där mest är en effekt av att allt känns för mycket just nu. 


  24 maj 2014
 • amerika
  Caledonia skrev 2013-09-04 17:49:17 följande:
  Dagens stora: bokade in bröllopsnatten på Grand Hotel här i Helsingborg. Ska ha bröllopspaket med bla frukost på rummet och sen utcheckning ;) Hon var så himla gullig som jag bokade hos, hon tog sviten hon tycker är finast och vi ska få komma och titta på det på söndag eller måndag. Det var faktiskt inte så dyrt som jag trodde det skulle vara. Alternativet jag hade som jag trodde skulle vara billigare var över 500 kr dyrare... Och så känns det lite lyxigt att få bo på Grand
  Hur sen utcheckning får ni och hur tidigt kan ni få tillgång till rummet?

  Vi vill ha sviten på det hotell som byggdes som Hilton här i stan (numera Scandic) men vi vill ju kunna komma före kl 15 och slippa checka ut kl 12... Har inte pratat med dem än men kan vara bra att veta avd andra hotell erbjuder för bröllopsparen.
  24 maj 2014
 • amerika
  xMariax skrev 2013-09-03 17:26:15 följande:
  Idag har vi gjort en enorm förändring i planeringen! Vi har bestämt oss för att strunta i lokalen, 7000:- kändes lite väl saftigt och vi lägger hellre pengarna på tex fotograf som vi inte ens tänkte anlita först.
  Men va kul xMariax att ni har hittat en lösning som passar er!! Vet ju att du var bekymrad för det där med fotograf....
  24 maj 2014
 • amerika
  Caledonia skrev 2013-09-07 12:02:18 följande:
  Amerika - jag vet inte exakta tider men jag tror vi får tillgång till den kl 14 och har utcheckning till kl 15 eller 16. Vi måste sannolikt ändå hämta dekorationer etc runt kl 12 dagen efter bröllopet så vi lär inte stanna så mycket längre än så.
  Jag tycker att det är för sent att få tillgång till sviten kl 14 eller 15! Det kan ju omöjligt vara så att någon annan har haft den natten innan och de måste hinna städa, det är väl inte precis det vanligaste rummet de hyr ut....
  Jag skulle vilja kunna komma in kl 12 så vi kan klä om där och fixa oss tillsammans med barnen. Men som sagt, det har jag inte kollat med hotellet än. Om jag måstye välja (fast det funkar väl inte så) så har jag hellre tidig utcheckning än sen incheckning. Känns ju lite löjligt om man skulle behöva hyra sviten ett dygn till innan för att kunna få tillgång tidigt...
 • amerika

  Hej brudar!
  Jag har varit borta från bröllopssnacket ett litet tag, det händer så otroligt mycket annat i mitt liv just nu...

  - Jag har varit 9 dagar i Montenegro med min älskade fästman och hälsat på hans familj och hela tjocka släkten. Vilken fantastisk resa, på flera plan, såväl själsligt, som med hjärtat och på vägarna Solig  Hjärta 

  - Och fästmannens papper från Migrationsverket verkar bli klara nu så han kan flytta hit på riktigt och vi kan vara en familj. Men fy fan rent ut sagt, vilken byråkrati!!
  - Sen ska jag sälja mitt lilla radhus och vi ska flytta till drömlägenheten inne i stan Glad Så nu är det fullt upp med städning, piff och stajling, kära nån, vilket jobb!

  - På jobbet är det mest skräp, så det behöver vi inte prata om.... Pulsen går i 180 men det blir väl bättre nån gång... kanske, annars får jag seriöst överväga att byta jobb.

  Men på en hedrande femteplats i rangordningen, kommer bröllopsplanerandet. Det har inte hänt nånting mer förutom det som redan var klart men jag håller fast vid planeringen. Vi pratade om det så sent som förra veckan när jag var hos honom och vi är fortfarande helt överens om att vi vill ha det enkelt men festligt. Han är lite rädd att det ska bli "lamt" (i hans kultur hyr man en festvåning på ett hotell för 300 personer och allt är överdådigt) med 60 pers i en bygdegård m hemlagad buffé... Men jag vet att jag är en hejare på att fixa fest och min mamma likaså, men det har inte han upplevt riktigt, så han vet inte det. Han har två önskemål som han inte vill rucka på: han vill åka limousine och han vill ha en riktig bröllopstårta i flera våningar. Nema problema - det fixar vi! Flört


  24 maj 2014
 • amerika
  Malin4900 skrev 2013-09-15 12:35:42 följande:
  Då var jag med klänning! Blev trots allt inte den på bilden utan en annan. Kan lägga upp bild sedan om någon vill se :) Pronoviasklänningen kändes inte bra när jag provade den andra gången så blev den jag först föll för. Den känns super kul och samtidigt väldigt skönt att ha det gjort.
  Grattis!! Ser fram emot bilder!!
  24 maj 2014
 • amerika
  xanthine skrev 2013-09-23 12:01:15 följande:
  Jag har mest varit aktiv i gruppen för dom som gifter sig i Västmanland 2014. Men eftersom vi gifter oss i maj så hoppar jag på här också
  Välkommen!!
  24 maj 2014
 • amerika
  gaylordemo skrev 2013-09-23 20:57:14 följande:
  Hej! 
  Jag och min Daniel gifter oss 24 maj nästa år i näsåker.
  Vi är fortfarande på planeringsstadiet i det mesta, så jag beundrar er som kommit så långt redan!
  Välkommen till tråden!
  24 maj 2014
 • amerika
  xMariax skrev 2013-09-18 14:46:08 följande:
  Idag har jag äntligen hämtat ut mina skor från Zalando! Älskar dem!!! Har aldrig hittat pumps som jag kan ha pga att jag har stora och breda fötter, men dessa satt bra! (Ursäkta skräpet i bakgrunden)
  Väldigt snygga skor!! Precis sådana jag letar efter, fast i lila.... Hoppas de är bekväma oxå Tungan ute
  24 maj 2014
Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014