• Äldre 22 Oct 09:38
    79926 visningar
    592 svar
    592
    79926

    Augusti 2014!

    Här är ytterligare en augustibrud. 9/8 närmare bestämt. Det kommer att vara en borgerlig vigsel i trädgården på släktgården i Dalarna (vi bor annars i stockholm) med fest i en bystuga med utsikt över hela Siljan.


    Budgeten ligger på 50 000 kr för ca 75 gäster men då är jag inte så mkt för tyll eller prinsessklänningar så brudklänningen blir ganska billig enkel vit cocktailklänning (under 2000 kr), lika så min ring då jag kommer att göra om min morfars gamla vigselring (känns underbart). Lokalen med full utrustning går bara på 1500 för hela helgen. Sen har vi massor av duktiga vänner som spelar och sjunger på vigseln, en kusin som är fotograf mm. Dessutom tycker jag det är hysteriskt roligt att planera och fixa och laga mat så det mesta gör vi själva.Känns enbart roligt!


    Färgerna kommer gå i aubergine, gammelrosa och vanilj, jag vill ha en bukett av nejlikor. Eftersom min sambo är från norraste norrland kommer maten att hämta inspirationen där.


    Muntligt save the date har gått ut och inbjudningarna går väl i slutet av januari/början av februari.

  • Äldre 5 Nov 13:02

    Oj vad tiden går och nu är det bara nio månader kvar! Menyn är i det närmaste spikad. Ska provlaga maten under julhelgerna (någon som vet var jag kan få tag på renstek i Stockholm) och kommer passa på vid fästmannens (!!!) födelsedag i slutet av den här månaden att provbaka tårtan. Tänk att vi har turen att ha så fantastiska människor runt oss. Sångerna till vigseln har vi också hunnit spika.


    Det blir Sarah Dawn finers - med dig vid min sida och sen


    come rain or come shine (clapton versionen).


    Dessutom har min bästa väns mamma sagt ja till att viga oss!


    Vad gäller färgerna är det betämt till vanilj, gammelrosa och aubergine (bara lite av det sista).


    vi har också tänkt oss barnfritt och kommer väl att skriva nåt i stil med "vi tycker att era barn är underbara men väljer att fira den här dagen enbart i sällskap av våra vuxna vänner". Det kommer vara undantag för min systerson som ska vara näbb. Men det utelämnar vi i inbjudan. Vi kommer inte heller att önska oss några presenter. För oss känns det som present nog att våra gäster kommer och firar med oss, speciellt som vi kommer vara på en ort där inte så många av våra vänner bor.


    Nån mer än jag som längtar?

  • Äldre 17 Jan 15:56

    Nu börjar det ta sig lite i planeringen (9/8 som många andra). Håller för fullt på med inbjudningarna och vi blir nöjda. Håller allt rätt enkelt så också inbjudningskorten. Eftersom vi inte skickat några std så vill vi få iväg inbjudningarna snart. Senast 1 feb är målet. Gästlistan har växt från 75 till 79. Men det får vara ok iom att det är t.ex min kusin=fotografen.


     


    Galet att det går så fort!

  • Äldre 13 Feb 16:31
    kärleken skrev 2014-02-01 12:57:40 följande:


    Så här ser min klänning ut som jag beställt! Älskade överdelen men ska ha en hellång chiffongkjol till. Hoppas det blir fint och passar ihop.... Vad tror ni? Jag får hem den i mitten på mars :) Spännande!

     


    Men hallå vad fin! Får man fråga var du köpt den? Har precis börjat fundera på klänning. Vet att jag vill ha en kort så det kommer väl en hel del kring studenttider men den här gillade jag skarpt!

  • Äldre 28 Feb 15:34

    Det är galet att det börjar närma sig. Har faktistk beställt en klänning och håller nu tummarna för att den är lite fin på riktigt som på bild. På måndag ska jag till guldsmeden för att se vad han kan göra åt min morfars gamla vigselring som jag SÅ gärna vill ha. Börjar väl bli dags att kolla på vigselring till blivande maken också. Jag börjar tro att vi är alldeles för avslappnade. Känner hittills ingen stress alls... JO förresten, serveringspersonalen är något oklar. Men det är "långt" till 9 augusti än så det löser sig nog.


     


    Nästa gång vi är i Dalarna ska jag till floristen tänkte jag. Ska också börja beställa/göra lite dekorationer snart så det är under kontroll. Herre vad jag längtar!

  • Äldre 20 May 15:52
    sha skrev 2014-05-19 21:29:18 följande:

    Har ni bestämt vad ni ska ha för solosånger under vigseln? Och psalmer om ni gifter er i kyrkan?

    Vi (jag) tycker det är jättesvårt att bestämma!! Vi har bestämt att vi ska ha lyckorus-Elin Ruth Sigvardsson men längre än så har vi inte kommit i bestämmandet!


    Vi kommer att ha "med dig vid min sida" av Sarah Dawn Finer och sen "Come rain or come shine" i versionen med Eric Clapton och BB King.

    Utomhusvigsel på tomten så inga psalmer för oss
  • Äldre 5 Jun 09:57
    Plättis skrev 2014-05-28 10:46:54 följande:

    Är det någon som ska beställa sin klänning från någon av kinasidorna? Jag hittade min perfekta klänning, men den är slut hos företaget som gör den. Nu fanns den på en kinasida och jag har sån ångest över om jag ska leta vidare efter en ny drömklänning eller om jag ska chansa :(


    Jag beställde också från misdress på etsy.com. Precis som kärleken är jag väldigt nöjd med klänningen. Den är perfekt. Dock var den ca 8 veckor sen från ursprungligt leveransdatum så jag är glad att jag var ute i god tid.
  • Äldre 5 Jun 13:56

    Jag har beställt brudbukett och fått ett prisförslag på den. Det blir ganska enkelt med nejlikor (ja jag veeet att det kanske mest används till begravning men jag ÄLSKAR dem så det struntar jag i :)). Har också beställt kvistnejlikor att ha på borden som vi kommer att blanda upp med lite löv och kvistar från naturen. Enkelt är vår melodi!

  • Äldre 13 Jun 15:25
    Marione skrev 2014-06-13 14:51:56 följande:


    Plättis - vilken vacker klänning. Tror den blir jättevacker på dig. Väldigt klassisk.

    Jag har hela tiden tänkt mig en mermaidklänning, det var verkligen det som jag skulle ha. Men jag har lyckats med att bli gravid och är tydligen redan i v 10 så det blir inte en sån. Så i ren panik beställde jag denna klänning istället och hoppas att den kommer att passa :)

    Har ni mkt problem med gästerna? Vissa verkar tro att det är en fest där de kan beställa hur de vill ha det. Jag vill bara slita mitt hår. Sambons bror är värst....
    Haha känner igen mig i det där med vissa gäster... "jag vill"... "men för mig"....jo tack men nu är det inte DU som ska gifta dig. Pff! Våga vara tuff säger jag och sätt ner foten! (lättare sagt än gjort)
  • Äldre 9 Jul 11:23

    en månad kvar här med precis just idag. Bordsplacering så gott som klar (om det inte blir några avhopp i sista stund). Håller för fullt på att sy löpare till borden men tycker att det är sååå tråkigt så det går LÅNGSAMT!

    Tror det mesta är under kontroll *pepparpeppar*. Hoppas på så här strålade väder den 9 augusti som det är i Stockholm idag!

  • Äldre 10 Jul 09:31

    Maria G.

    Vi kommer att göra våra tårtor själva. Men eftersom ingen av oss är direkt förtjust i de "traditionella" bröllopstårtorna (sugarpaste/marsipan och massa mousse) satsar vi på enklare tårtor. Vi kommer köra en klassisk jordgubbstårta med twist. Fyllningen kommer att bestå av limecurd och mörk chokladkräm. Inga våningstårtor eller så utan står var för sig på fina fat. Jag bakar bottnar och gör krämerna lite innan och Svärmor och svägerskor kommer fixa ihop tårtorna. Fräscht gott och vackert (hoppas vi) 

  • Äldre 10 Jul 15:59

    På onsdag ska vi förresten träffa vigselförrättaren (min bästa väns mamma ska viga oss). Känns som en sån sak som gör att allting känns lite mer verkligt för en stund...

  • Äldre 15 Jul 15:47

    Flitigt i den här tråden just nu! Kul! Men så närmar det sig med stormsteg också. VI tror vi har det mesta under kontroll. Träffar förrättaren imorgon, ska så smått börja printa saker efter helgen så det "bara" är att vika häftena och så sen. Gifter os den 9/8. Alla förberedelser och sen är det gjort på bara en dag!

  • Äldre 25 Jul 12:12

    Vips så är det bara två veckor kvar! Hur går det för er som gifter er redan nästa helg? Läget "under kontroll"?

    Igår efter jobbet mötte jag upp mina bästa väninnor och gick loss på sminkavdelningen på åhlens. 1500 kr fattigare kom jag ut med allt jag behöver till en fin make up. Dessutom hade personalen så lite att göra så jag fick en snabbkurs i att lägga fin ögonskugga. Tack och bock! Börjar bli svårt att fokusera på jobbet nu sista veckorna. Tankarna fladdar iväg och jag gör massa mentala to-do listor.

Svar på tråden Augusti 2014!