• Äldre 7 Oct 10:36
    78631 visningar
    592 svar
    592
    78631

    Augusti 2014!

    Nu hoppar jag in i denna tråden :) Idag bokade vi kyrkan så den 2 augusti kl. 15.00 smäller det! Vi har inte bokat festlokal men har några i tankarna, ev. höskullen hemma på mina föräldrars gård. Vi kör på blått/grönt/orange som färgtema. Tärnorna är tillfrågade och har tackat ja, blivande har inte frågat sina tänkta marskalker än. Vi har köpt tärnklänningar (blåa) och jag har tittat på brudklänningar. Butiken har beställt hem en som jag ska få prova så den kommer i november/december, hoppas den är lika bra i verkligheten som på bild, spännande! Ska prova några fler innan dess så jag är helt säker. Vad det gäller budget så tror jag vi slutar på ca 50.000 kr. Vi kommer göra mycket själv som inbjudningskort och trycksaker, samt laga maten själva med våra föräldrar, om det blir hemma på gården iaf. Mina föräldrar vill bjuda på maten och hans föräldrar vill stå för drickat så där sparar vi in en hel del. Tja, tror det var så långt vi har kommit nu. Ska nog skicka ut någon typ av "save the date"-sms i veckan :)

  • Äldre 8 Oct 10:31

    Aminis: Jag har räknat förut på materialkostnad för våra inbjudningskort och jag har för mig att det blev 8 kr st. Jag har dessutom redan köpt papper i omgångar på rea, så för oss blir det billigare eller iaf samma kostnad att göra själv (framför allt får jag exakt som jag vill ha dem utan att hålla på och ändra redan befintliga kort). Vi tänkte som sagt skicka något slags "save the date"-sms redan nu eller senast i november, och sedan inbjudningkorten i januari/februari. Jag förutsätter att man skriver in viktiga datum i sin kalender, så att man "glömmer bort" bröllopet bara för att inbjudan är tidig tror jag inte. Möjligen att man kan behöva påminna om OSA när det närmar sig. Jag tänker att det är lika bra att skicka ut inbjudningar innan folk lägger sina semestrar, och vi har en hel del som ofta reser under sommaren och de vore ju trist om de hinner boka utlandsresa innan inbjudningarna kommer. Vi gifter oss i Östersund förresten :)

  • Äldre 21 Oct 21:59

    Nu har vi bokat fotograf! Blir en halvdagsfotografering med porträttfoto, vigsel, mingel på festplatsen och gruppfoto på gästerna. Bra pris fick vi också då fotografen är god vän med blivandes bror. Känns häftigt att boka saker!


    Har också mer eller mindre skrivit klart inbjudningskorten, men jag lär väl hinna byta typsnitt och formulera om dem ett antal gånger till innan det är dags att skriva ut pyssla ihop dem ;)

  • Äldre 24 Oct 09:53

    Icalundahl: Vi ska laga egen mat, med hjälp av familjen. Det blir älgkött till huvudrätt och mest troligt sik i någon form till förrätt. Tårta till efterrätt. Längre än så har vi inte kommit än :)

  • Äldre 24 Oct 10:06

    Kärleken: Ja det blir några omgångar vid datorn med inbjudningskorten. Det är bra att man kan lägga ifrån sig det och sen titta igen efter några veckor och upptäcka något som var felformulerat. Man vill ju ha så lite text som möjligt men ändå få med all info klart och tydligt :) Sen är jag lite av en perfektionist vad gäller texter, så jag lägger gärna tid på det. Jag är dessutom föräldraledig nu och ska börja jobba i januari så jag vill gärna ha det klart innan dess, tänkte skicka ut dem i början av februari tror jag. (Irriterar mig på att det inte går att göra radbrytningar eller citeringar med ipad. Morr.)

  • Äldre 7 Jan 21:26

    Jag har väl inte skrivit så mycket i tråden, men nu lämnar jag den då vi bytt datum till 26 juli istället. Lycka till allihop!

Svar på tråden Augusti 2014!