• Sandra­Elisab­et
    Äldre 10 Apr 21:52
    78592 visningar
    592 svar
    592
    78592

    Augusti 2014!

    Plättis skrev 2013-04-10 11:27:16 följande:
    Kul! 
    Vi gifter oss den 2 augusti i Umeå, lokalen är bokad och vigseln blir borgerlig (och jag har pratat med den på kommunen som bokar vigselförrättare).
    Jag tror inte vi har något tema, det skulle i sådana fall vara vitt och rött. Jag funderar på hjärtan också, bara för att jag älskar hjärtan  

    Det finns en fotograf här i stan som jag tycker är fantastiskt duktig, men en av min sambos bästa vänner är också fotograf, så vi har inte bestämt hur vi ska göra. De har inte riktigt samma stil på sina bilder, och jag är mer inne på den första fotografen som har mer fokus på människor medan min sambos kompis är lite mer dramatisk och har effekter. Det kommer bli stor skillnad på bilderna, beroende på vilken vi väljer. 

    Antal gäster diskuteras fortfarande. Jag vill ha ett litet, typ i er storlek, medan min sambo kör på "Vi gifter oss bara en gång, alla får komma". Lokalen vi hyrt har plats för 80 personer, så det är i alla fall max. Jag hoppas att det blir hälften  
    Jag har också väntat på att någon ska starta en sån här tråd! Bra initiativ Plättis!

    Vi gifter oss ju också den 2 augusti! Solig Bra datum!

    Vi gifter oss i Göteborg och det blir borgerligt här med. Vi har inte bokat fotograf eller vigselförrättare ännu, men det får vi lösa fram till sommaren. Har dock varit i kontakt med fotograf men det verkar vara ganska lugnt på bokningsfronten... Inte för alla men det ska nog lösa sig.

    Vi skall gifta oss i festlokalens trädgård där vi sedan har sittande middag för max 78 gäster (och ett brudpar ;) och fest efteråt! Om vi inte räknar med någon bröllopsresa tror jag att vi kommer landa på ca 160 000 kr, men då har jag räknat med ansiktsbehandlingar, smink och hår och annat som jag själv vill unna mig innan den stora dagen.
  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 12 Apr 08:54
    #11
    Plättis skrev 2013-04-11 13:53:27 följande:
    Kul med samma datum! Varför valde ni 2 augusti? För oss avgjorde min sambo. Jag frågade om han ville fylla år före eller efter bröllopet, svaret blev före och vips hade vi bestämt datum!
    Sensommaren kommer nog för all framtid vara lite rosa-skimmrande för vår del då det var då vi blev kära (2010) och därför kändes i alla fall augusti som en lämplig månad. Annars hade inte jag varit främmande för att gifta mig på vintern, men fästmannen sa att han ville ha minst 10 grader + och våren är en sämre period för honom pga mycket allergier... Så när min älskling och jag började prata bröllop så kändes sensommaren 2014 lockande helt enkelt. Solig

    Sedan skrev jag en lista på alla lördagar undert sommaren. Tog bort de som inföll på familj och vänners födelsedagar/bröllopsdagar (vilket inte var så många). Sedan jämförde jag de lördagar som fanns tillgängliga med min fästman och mina "speciella dagar" - typ; dagen vi träffades, dagen vi pussades första gången, första kvällen han sov över etc... Flört INGEN av dessa matchade så vi valde att ta ett datum som låg närmast den dagen vi blev ihop helt enkelt.
  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 16 Apr 18:32
    #19

    Vi har bokat vigsel samt festlokal, nu är det vigselförrättare som måste fixas och fotograf, men jag vet inte hur mycket vi faktiskt vill lägga på fotografen... får se.

  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 4 May 20:12
    #25

    Vad roligt att det går frammåt för en del. Glad Själv så skriver jag c-uppsats vilket tar lite av min tid....  Annars hade jag förmodligen surfat bröllops-grejer hela dagarna lol.

    Det har inte hänt så mycket här, har fixat vigselförrättare vilket är bra, bara fotograf kvar men det har jag outsourcat till min underbara fästman, ska höra med honom imorgon om han fått napp.

    Om jag ska vara helt ärlig så tänker jag en hel del på bebisar just nu.... Min morbror som bara är 3 år äldre än mig blev pappa för 2 veckor sedan och jag känner (bildligt talat) att min livmoder skriker efter bebis!! Oskyldig

    Sådan längtan efter barn som jag har nu vet jag inte om jag haft tidigare, det blir verkligen "värre och värre".
    Någon gång per halvår får jag jättestark längtan efter barn och denna längtan blir mer och mer intensiv för var gång det händer.

    Är det någon som känner igen sig? Förlåt om jag går utanför ramarna för tråden, tänkte bara höra om det är någon annan som är i enliknande sits?

    Jag blir klar med min utbildning till juni om allt går bra, ska jobba i en butik som jag jobbat i under studierna och en tid innan. Sedan hoppas jag få jobb. Det är tyvärr så i min bransch att jag får räkna med en praktik-tid då det är svårt att få anställning direkt (i alla fall i Göteborg) men just nu känner jag för att kanske söka mig till Stockholm eller Oslo för jobb, det känns dumt att låta tiden gå utan att komma igång med jobb, dels för bröllopet men också för att få upp föräldrapenningen. Any thoughts??

  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 14 May 19:15
    #33
    Plättis skrev 2013-05-14 13:46:17 följande:
    Jag har önskat mig ett utomhusbröllop också, men det kändes som att det skulle gå åt skogen om man har vigsel och efterföljande fest utomhus. Tragiskt nog tittade jag på årsnederbörd också, och augusti verkar vara den månad med mest nederbörd, åtminstone i Umeå där jag kollade. Fast början av augusti brukar vara fin, så det kan ju vara skrämselpropaganda Tungan ute 
    Vi kommer att ha en plan B om vädret sabbar vigseln som vi hoppas ha utomhus, men festen kommer att vara inomhus redan i utgångsplanen. Eftersom vi blir ca 70 personer enligt nuvarande plan så blir det lättast om vi har en bokad lokal redan nu. Med sjuka äldre släktingar känns det som att det är bäst för dem om vi har någonstans där de kan sitta och vila i lugn och ro också. 

    Har ni tittat på en bygdegård eller något liknande? De brukar ligga väldigt fint till och kan nog vara ganska billiga att hyra också. Om du går in på www.bygdegardarna.se/hitta-bygdegard/ så kan du söka efter ditt län. Det står hur många personer som ryms och kontaktuppgifter. Hur smidigt som helst
    Vart kollade du väderstatistiken? Har försökt på smhi, hittar inte mycket...
  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 16 May 11:21
    #35
    Plättis skrev 2013-05-15 10:17:14 följande:
    Jag tror att jag såg den på Wikipedia eller liknande, minns inte riktigt. Hittade den här länken i alla fall, när man kan kolla olika månader över flera års tid. Det märks tydligt att det skiljer sig mycket från år till år, så vi får hoppas att nästa sommar blir varm och torr www.smhi.se/klimatdata/meteorologi/nederbord
    Tack! Ska kika på den! Glad
  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 6 Jun 21:32
    #46
    brudskor skrev 2013-06-04 10:28:56 följande:
    Jag kan tipsa om en prisvärd och duktig fotograf, sök på Fotograf Malin Norlen  
    Tack för tipset! Flört Ser ut att vara prisvärt och med fin bildkvalitet!
  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 8 Jun 11:57
    #48

    Vad många som kommer dela vår bröllopsdag den 2a augusti. Solig Kärlek all around!

  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 8 Jul 16:52

    Hej alla!

    Ursäkta den långa frånvaron, har lagt allt vad bröllop heter på hyllan ett tag. Det blir lätt lite överdos efter ett tag.
    Kul att det går frammåt för gamla som nya!

    Ser att det är fler som ska ha 2 större ringar som bärs separat (Marione) och att fler ska gifta sig utomhus. Solig 
    Vi satsar stenhårt på att ha fint till ok väder på vår stora dag den 2/8. Funderar på att vara förutseende och boka/köpa tält utifall att....

    Annars står det still här.
    Vi har bokat Fest- och vigsellokal (samma). Fixat borgerlig vigselförrättare, 1 st bestman samt 1st tärna. Även Toastmaster och Toastmadame är kirrat! Fotograf står fortfarande högst på listan. 

    Ang Save-the-dates.... ska flera av er skicka ut dessa 1 år i förväg alltså...???
    Är inte det lite tidigt?  

  • Sandra­Elisab­et
    Äldre 9 Jul 15:04
    Marione skrev 2013-07-08 20:08:35 följande:
    Om man har långväga gäster o så behövs nog save-the-date korten. Jag känner att jag inte kommer att skicka några alls, de gäster vi vill bjuda kommer ändå tt veta så det känns onödigt. Hur långt innan tycker ni att man behöver skicka ut inbjudningarna. Jag funderar på april då vi gifter oss 9/8.
    Jo, vi har långväga gäster men dessa vet ju redan datumet sedan april... Flört Det är oklart om vi ens behöver "save the dates" med tanke på att typ alla vet datumet ändå.
    Det är mest för att det är trevligt att skicka ut dem som vi är intresserade. Vi har bestämt oss för att skicka ut dem i slutet av oktober. 

    Sedan är jag 99% säker på att ingen i vår närhet planerar bröllop till dess. Vi har rekat terrängen lite.

    Inbjudningar skickar vi i slutet av april och osa datum blir i juni tror jag. 
Svar på tråden Augusti 2014!