• tropic­allime
    Äldre 4 Jun 10:08
    78600 visningar
    592 svar
    592
    78600

    Augusti 2014!

    En augusti brud till anmäler sig till skaran. Vi har inte bokat något mer än datum än. 23 augusti blir jag fru. Gästlistan är så gott som klar, ligger nu på strax under 50 gäster och färgtemat är också färdigt, kungsblått, med silver och vitt. Jag är ganska kreativ av mig så börjat med förslag till inbjudningar/meny etc, redan nu för jag vill ha det så enhetligt som möjligt. Och hittat drömklänningen på nätet, från nixa, så ska försöka hitta den här i stan och hoppas att den ser lika fantastisk ut på mig som på modellen. Vi har en del idéer om vart/hur vi vill ha vigsel och efterföljande fest och ska väl försöka undersöka alla dessa platser under sommaren. Men vi vill ha sittande middag och gärna centralt i Uppsala, vi vill inte laga mat själva utan försöker hitta en lokal med helhetspaket, mat, porslin, servering, bar och städning till ett rimligt pris. Lättare sagt att än gjort..

  • tropic­allime
    Äldre 23 Jun 20:21
    #80

    Jag har tjuvstartat med bröllopsblommorna redan nu.. Kunde inte låta bli när jag väl börjat!
    Vi ska ha enbart pappersblommor pga mycket pollenallergier bland gästerna.

    Här är två blå rosor och en vit..




    De är gjorda av och med skrivarpapper, smält lim, ståltråd, akvarellfärg och florist tejp.
  • tropic­allime
    Äldre 28 Jun 12:07

    Plättis - Ja, de kommer vara både brudbukett, corsage och som bordsdekoration. Blir dock låga dekorationer på borden, tänkte ha lite murgröna i de också, försöker hitta pappers eller silkesversioner av det men är inte helt lätt.

  • tropic­allime
    Äldre 30 Jun 13:15

    Nu har vi valt ut kyrka så på måndag bokas den! Hoppas den är ledig vårt tilltänkta datum, eftersom de är en populär kyrka här i Uppsala..

    Har massor med möten inbokade med olika festlokaler de närmsta veckorna också, samt en konsultation med en pappersbutik här i stan som är superduktiga på kort & trycksaker! Så de kommer bli en så rolig och spännande semester i år!

  • tropic­allime
    Äldre 8 Jul 20:34

    Vi har nu prel. bokat kyrkan, dock var den inte ledig den tid vi ville så fick bli senare, men nu funderar vi på att flytta vigseln till en annan kyrka som är ledig den tid vi vill.

    Festlokalerna här i stan verkar inte vara superintresserade av bröllop, vi har fått kostnadsförslag från de dyraste som svarade snabbt, men de är dock inte relevanta då de spräcker vår budget isf.. i mellanklassen är de enbart en festlokal som gett ett bra förslag efter möte, samt verkar riktigt vettiga. De andra tre lokalerna vi är intresserade av har jag fått tjata till mig möte med och fortfarande inte fått något inbokat.. Så känns ju helt klart mest aktuellt med den vi fått förslag från.. 

    Vi kommer skicka ut Save-the-date i samband med förlovningen någon gång i augusti/september, dels för att meddela att vi förlovat oss men också att de faktiskt blir bröllop nästa år,
    Då vi planerar i hemlighet just nu, enbart min mor och toastmadame/tärna vet om det än så länge. 

  • tropic­allime
    Äldre 8 Jul 21:38
    Marione skrev 2013-07-08 20:41:10 följande:
    TroVad konstigt att de inte är intresserade av att lämna ett anbud. Det är ju inte direkt förtroendeingivande att ni inte får ngt svar. Skulle ta den som svarat om det inte är alldeles fel för er och hur ni hade tänkt det. Känns som en bra start att inte hela tiden ha känslan av strul framför sig, om du förstår hur jag menar.
    Ja, det tycker jag också, men funderar på om det är för att det är vikarier hit och dit som ställer till det. Men då kan man väl säga det isf? 
    Den lokalen vi tittat på känns okej, den är på gränsen till långt ifrån kyrkan men fungerar ändå, i övrigt är den toppen så det lutar antagligen mot att de blir där.. Ska gå förbi de två imorgon som vi fått tjata till oss svar ifrån och höra vad de säger, samt att då får jag förhoppningsvis möjligheten att åtminstonde se lokalerna och se om de är aktuella..
  • tropic­allime
    Äldre 5 Sep 19:10

    Längesen jag skrev i den här tråden nu, men det har inte hänt så mycket förrän den här veckan!

    Varit och hämtat ut vår pappersbeställning, så nu kan vi börja med inbjudningarna/vigselprogrammen/festhäftena när vi vill! 

    Och vi har ÄNTLIGEN valt festlokal efter att ha besökt vad som känns varenda en i Uppsala. Så nu är vårt bröllop inbokat på Eklundshof, slänger upp bilder på utsidan och matsalen bröllopsdukad. Vi får även nyttja en jättefin trädgård på baksidan och två salonger som inte finns på bild. Sjukt vackert och precis vad vi letat efter!




    Och på lördag ska jag iväg på första klänningsprovningen och nästa helg bär det av till Stockholm för nästa provning! Mycket nu!
Svar på tråden Augusti 2014!