• Äldre 2 Jun 20:05
    78653 visningar
    592 svar
    592
    78653

    Augusti 2014!

    Hejhej! Här kommer en till augustibrud, faktiskt samma dag som du TS! 2/8 smäller det :) Jag är ett litet kontrollfreak så jag har skissat upp budget och planerat mycket, men det är ganska lite som faktiskt är gjort, det är ju fortfarande ganska lång tid kvar. Det som är klart är kyrka och lokal (bygdegård precis bredvid kyrkan). Det blir på "landsbygden" strax söder om Stockholm :) Men mer än så är inte bokat. Jo förresten, har köpt "stolsrosettband" i organza i en helt underbar olivgrön färg. Hittade annonsen här på BT och räknade lite på det och insåg att jag sparade några hundralappar på att köpa av henne mot att köpa från nätet el dyl. Känns mycket bra! 

    Det är alltså olivgrönt som är temat, tillsammans med vitt och beiget. En liten liten accent av ljus, skir rosa kommer nog synas här och där också, men grunden är de tre förstnämnda färgerna. 

    Har sett ut en klänning jag verkligen tycker om, hoppas bara den passar lika bra på. Men den är ganska dyr. De största posterna i budgeten är mat, tätt följt av ring och sedan just klänningen. Det är en Maggie Sottero Bernadette. Vi får se hur det blir. Får väl börja kika så smått till hösten/vintern, kanske kommer någon fin på rea?

    Vi blir ca 65 personer och ska som sagt ha mat. Det blir catering och en varm buffé. Menyn har jag ganska klar för mig också, hehe... Som sagt, kontrollfreak. Men nu ska jag inte plåga er längre med ett långt inlägg. Ville mest säga hej och så kul att vi är fler som ser fram emot augusti nästa år! Glad

  • Äldre 4 Aug 08:28

    Jag gifter mig också 2/8 nästa år med min Martin hihihi. Tänk att det är mindre än ett år kvar nu! Hittade en annan tråd som är superkul att kika i om man ska ha lite lantligt tema: "Lantligt tema, någon mer?". Himla bra inspirationsbilder! Kunde inte låta bli att pyssla första grejen igår när det bara var 364 dagar kvar :p kan lägga upp bilden från datorn sedan, men det jag gjorde var en vinflaska inlindad i natursnöre. Ska använda sådana till vaser och ljusstakar.

  • Äldre 5 Aug 07:02
    SandraElisabet skrev 2013-08-04 12:41:32 följande:
    Kul! Solig Bra tips, inspirationen är inget problem här, snarare utrymmet att få in alla idéer lol!!! Lägg gärna upp bilder.
    Hihi, ja det är nog lite så här med... Men det löser sig! Här kommer bilden!


     
  • Äldre 6 Oct 08:26

    Vårt går på typ 75000kr som det ser ut nu i budgeten :) ca 18000kr för cateringmat samt personal, ca 20000kr för ring, 7500kr på klänning, 4000kr för lokalhyra, 2500kr för make/hår, 2000-3000kr för trycksaker, 3000kr för dekorationer, 3000kr för blommor, 5000kr för dricka, 4000kr för bröllopsnatt och sen lite smått och gott sådär. Var faktiskt och provade klänningen jag vill ha igår och det blir den, så himla kul. Har kollat jättemycket på klänningar så jag har sakta men säkert kommit fram till precis vad jag vill ha, och nu när jag fick prova den också och den var lika fin på som jag tänkt så blir det den. Var hos Esther på Hui Couture utanför Göteborg, så himla gullig tjej. Verkligen serviceinriktad. Jag är jättenöjd då jag egentligen från början tänkt köpa en Maggie Sottero för ca 14000kr, men som sagt sedan hittat den här och nu också provat den - och så kostar den 7500kr. Perfekt!

  • Äldre 7 Oct 21:05

    Välkommen Ekorren! Vi delar dag och tid du och jag, kul! Var gifter du dig? Ska du redan skicka ut save the date alltså? Jag tänkte vänta tills efter nyår... Tror du att det är för länge att vänta? När tänkte du skicka inbjudan sedan? Jag hade tänkt skicka mina i april typ :)

    Ang. inbjudningskort förresten; jag har kollat runt lite och det blir (iaf för mig bär jag har räknat) billigare att beställa (från optimalprint) än att göra dem själv. Om man googlar optimalprint rabatt får man upp en liten länk med 35% rabatt på hela köpet, så det är väldigt billigt. Och de har många olika kort. Vi ska ha lantligt tema (precis som du Icalundahl!) och ska välja kortet på bilden nedan :)


  • Äldre 8 Oct 07:57
    kärleken skrev 2013-10-08 07:47:12 följande:
    Åh tack för tipset om inbjudningskorten! Hoppas rabatten håller i sig länge :) Vi gifter oss 16 augusti! Vi tänkte skicka ut spara datumet kort nu i november och sedan inbjudningskort i kanske mars-april. Just nu är lokal bokad och bekräftad! Där ingår allt för 950kr/pers, även vår bröllopsnatt. Vi har bokat fotograf (hela dagen, 8000kr), musik till vigseln (2000kr, två fioler) och dj till kvällen (4000kr). (jag vet att jag även är med i tråden om 2 augusti, men vi har alltså bytt datum ;) )
    den har hållt i sig typ sex månader nu så jag tror den fortsätter Tungan ute ... åh men då kan jag kanske peppa min älskade blivande make att vi också kan skicka ut save-the-date lite tidigare eftersom det finns fler som gör det hihi. men vi får se... känns ganska tidigt ändå med efter nyår och inbjudan sen i april. jag tänker att folk hinner glömma bort det lilla save-the-datekortet om det går alltför länge mellan det och inbjudan. fast kanske inte ändå när det handlar om bröllop Flört

    här är min klänning som jag provade i lördags och som jag nu även beställt (!!!). kommer om 3-4 månader! suddig bild, jag vet, men man ser ju ändå hur den ser ut.


     
Svar på tråden Augusti 2014!