• Eliin
    Äldre 16 Apr 14:00
    242215 visningar
    1032 svar
    1032
    242215

    Bröllop vintern 2013/2014

    Slänger mig också in här :)
    Vi planerar att gifta oss i februari 2014, men inget exakt datum bokat ännu.
    Vi tänker oss en kyrkligvigsel med efterföljande middag/fest för den närmsta famlijen och vännerna, blir ca ett 40-tal gäster.
    Temat är väl int helt spikat på det sättet men vi har bestämt oss för vitt och silver. Jag tänker mig krispigt vinter med kristall och glas till detta, vet inte om m2b har samma tankar, eller snarare tror inte har tänkt så mycet på det ännu ;)
    Inbjudningskorten är påbörjade och börjar bli färdigpysslade. Dock inte texten i den (själv inbjudan) utan bara utformningen/framsidan.
    Är väl ungefär så långt vi kommit hittills, satt i helgen och började göra upp en budget med :)

  • Eliin
    Äldre 16 Apr 15:09
    #49

    Vi har inte bestämt oss ännu men det bli på västkuksten i något av de samhällena som vi är uppvuxna i och våra föräldrar bor i. Stora delar av släkten bor run där i närheten (i alla föa mig medan m2b familj bor lite mer utsprit så det finns inget självklart för dem).
    Vad gäller middagen/festen så lutar det åt någon lokal av något slag dit vi själva får ta med alkohol och mat då det känns som att man kan spara en del slantar på det. Vi håller på att undersöka vilka möjligheter som finns på den fronten. Lokalen ska ju gärna ligga hyffsat nära kyrkan med :)
    Sedan lutar det åt att vi tar catering till maten, vi vill helst inte göra allt själva, men det är en kostnadsfråga med.

  • Eliin
    Äldre 10 Jun 17:36

    Vi har varit runt och kikat på olika lokaler i helgen.
    Vi kikade på 4 lokaler, en förkastade vi på direkten, det luktade lite konstigt och det var massa trappor och då min morfar sitter i rullstol så är det inget alternativ. Dessutom låg inte lokalen så tillgängligt till på vintern en brant backe ner som det satt en skylt i där det stod "Snöröjes ej".
    Den andra lokalen var jättefin och hade jag haft ett större bröllop hade jag valt den lokalen på direkten tror jag. Men med det antalet gäster som vi tänkt så kommer att bli massa tom yta och risken är stor att det kommer kännas öde.
    De andra två lokalerna kan vi inte bstämma oss emellan.
    Den ena är jag rädd också ska bli lite för stor, vi kommer ändå vara strax under 40 personer och skulle gärna vilja få till den intima/gemytliga känslan. Och den andra lokalen som vi funderar på är på gränsen till för liten.
    Men de är så olika i utformningen så det är svårt att säga vad som blir bäst.
    Den stora lokalen har det bästa köket/avlastningsmöjligheterna (vi kommer ha catering) men den mindra lokalen är lite mer uppdelad vilket gör att man kan ha baren för sig och dansgolvet lite mer avskilt än mitt emellan borden. Den mindre är dessutom en del billigare då min far har kontakter där.
    Svårt val det här!
    Så vi får se vart vi landar till slut Glad

  • Eliin
    Äldre 10 Jun 17:37

    Glömde skriva att med strösta sannolikhet har valt 1/2 2014 till vårt datum Glad

  • Eliin
    Äldre 17 Jun 09:43

    Då var kyrka och lokal bokad till den 1/2 2014 Glad

  • Eliin
    Äldre 2 Jul 10:46
    Fixat så långt: Kyrka, vigselförrättare, kantor, festlokal

    Pågående
    : kontakt med cateringfirmor, tillverkning av inbjudningskort (gör egna), kontakt med fotograf, snart klar att skicka ivär en beställning på servetter o.dyl.

    På inspirationsstadiet
    : söker ringar, söker klänningar, söker bordsdukning/dekoration

    Sedan är det ju en del annat också som behöver fixas men detta är vad vi (ffa jag) sysslar med för tillfället iaf och så får vi beta av det efter hand. Glad
    Hur går det för er andra?
  • Eliin
    Äldre 20 Aug 08:44

    Vi som vigs vintern 2013/2014

    29/12 Johanne - Jämtland
    1/2-14 Eliin - Hunnebostrands kyrka med bröllopsmiddag och fest i Folketshus i färgerna vitt och silver
    11/2-14 MH2014 -Västerås, mingelvigsel en tisdag med old hollywood/art deco/glamour/bohemisk touch
    22/2-14 Jenniien -  Åkers kyrka med bröllopsmiddag och fest i Gammelgården på Tallnäs stiftgård
    22/2-14 bettansss- Linköping borgerlig vigsel med efterföljande middag. "Klassiskt och elegant" i färgerna svart, vitt och champagne
    22/2-14 Maddox- Halmstad, middag och fest på Tönnersjö bygdegård

    Då har jag lagt till mig själv i listan ovan!

  • Eliin
    Äldre 26 Aug 12:46

    Här blev fotograf bokad i helgen. Glad
    Vi har också bestämmt oss för catering men inte bokat den ännu då vi önskat av dem att kombinera två av deras menyer då vi fatsnade för förrätten i den ena menyn och varmrätten i den andra menyn. Men detta har vi inte ännu fått någon respons på av ceteringfirman.

    Det blir med största sannolikhet förljande meny:
    Förrätt: Havskräftsoppa, timjanglaserad havskräftstjärt, räkor-diablo, rotfrukter, olivfoccacia
    Varmrätt: Tryfferad oxfilé, fransk potatisgratäng, grönsakscrudité, syltad vildsvamp, Baroloreduktion, örtsallad
    Efterrätt tänker vi skippa, eller bara ha en liten chokladbit som vi själva fixar (inte catrar alltså).

    Och sedan blir det ju bröllopstårta. Denna har vi inte heller pratat med konditorn ännu men det finns en tjej hemma som är lika gammal som mig och som driver ett bageri och hon har specialiserat sig på just tårtor. Har ätit några tårtor från henne och de har varit goda (dock har vi inte ätit någon bröllopstårta, däremot doptårta) och de har även varit väldigt fina. Vi har som sagt inte pratat med henne ännu men det lutar åt att vi kommer att anlita henne.

    Jag har även varit iväg och provat lite klänningar men har nog inte hittat DEN ännu. Drömmer Men om någon vecka kommer min tärna (som jag nu också tillfrågat och hon gärna ställde upp) till mig och hon ska då gå med mig och prova. Hittills har jag varit iväg och provat på egenhand. Men nu börjar väl reorna också som någon skrev så förhoppningvis kan jag hitta något inom budgeten då. Annars är jag inne på att beställa en Kina-klänning. Men vi får se vart det landar i slutändan.

    Jag och m2b satt även och skissade lite på festhäftet i helgen och vi har väl en grovskiss på hur vi vill att de ska se ut. Vi kommer i alla fall att göra dem själva.

    Jag har även gjort en prototyp till placeringskorten som kommer att bestå av tändstickaskar.
    På askarna kommer vi att fästa lite grövre vitt papper (så att inte askens färger lyser igenom) och på ena sida kommer gästens namn stå, troligen tillsammans med ett litet stämplat hjärta. Och på den andra sida stämplar vi troligen ett brudpar och skriver vårt bröllopsdatum. Tändstickaskar är även inhadlat. Imorgon tänkte jag inhandla lite grövre vitt papper.

    Lite dekorationer i form av ljushållare till värmeljus och små låga vaser är även inhandlade. Skrattande

  • Eliin
    Äldre 3 Sep 10:31

    Vad svårt det ska vara att hitta DEN klänningen.
    Har varit iväg två dagar i rad och provat klänningar nu, i söndags på en utförsäljning där alla brudklänningar kostade 1999kr och igår på en bokad visning.
    Det är vekligen mycket lättare att hitta något som man INTE vill ha. Där vet jag oftast direkt att "nej, detta är inte jag denna kommer jag inte bära på mitt bröllop"
    I söndags hittade jag en klänning på utförsäljningen som jag tyckte om. Dock skavde den lite i armhålorna och var lite tajt över magen (men det över magen skulle bli bra bara jag tappade 2-3kg vilket jag skulle vilja göra innan bröllopet). Jag provade den även i storleken större men då fanns den inte i den förgen som jag vill ha. Storleken större var lite mer bekväm i armhålorna men den tänker jag inte köpa då jag tänkt mig en vit kläning, inte cream färgad som denna var.
    Funderar på att köpa den ändå då det "bara" är 2000kr (även om det inte är så lite pengar men det var iaf inte en hel dyrdom), kanske att det går att göra något åt de tajta armhålorna (en skräddare kanske kan?). Samtidigt är jag rädd att jag ska hitta något som är ännu bättre.
    Sedan gör det inte det hela lättare att utförsäljningen bara kommer att ha öppet lördag-söndag nu till helgen och jag jobbar lördag och på söndag har vi utbildning/Kickoff med jobbet. Min sambo erbjöd sig att åka och köpa den (men jag vill inte att han ska se den innan, fast det går kanske att lösa med att jag ringer butiken och ber dem packa ner den och han bara betalar och hämtar den?) men jag tro ändå att jag skulle vilja prova den en sista gång innan jag köper den. Det bara snurrar i huvudet över hur jag ska göra!!!
    (Och inte blir det bättre av att jag har flera andra beslut att fatta heller, det bara går runt i huvudet, samtidigt som jag precis har blivit sjuk...)

    Det blev ett långt inlägg men jag ville nog bara få det ur mig...

  • Eliin
    Äldre 4 Sep 10:35

    Vad långt ni alla kommit!

    Kul bettansss att du delade med dig av din klänning! Den var jättefin på dig!
    Jag ska se ifall jag kan ladda upp en bild på den klänning som jag funderar på med. Har dock bara bilden på mobilen så får se ifall jag lyckas.

    Izredam:Jag gillade ding klänning. Jag tycker att du kan matcha den med ett par vita stumpbyxor i bomull/ylle, det är ju vintebröllop ändå och jag tror inte att det blir för sockersött med conversen som bryter av. Du behöver ju liksom inte välja ett par med blomsterbrodyr för då kanske det blir sockersött. Välj ett par enkla eller med ett "tuffare" mönster om du hittar något. Se bara till så att färgen bli en bra match, antingen samma eller bryter av ordentligt så att det inte ser ut som att du ville ha samma färg men mysslyckades Flört

    PoS: Vad härligt att kunna hitta det man vill ha till en billig peng. Grattis till det!

    Ring är ju ytterligare ett svårt val, och som någon sa den ska ju faktiskt "bara" sitta där på fingret tills man dör Flört
    Eller ja, om man vill går det ju att byta ut den på en årsdag eller liknande.
    Jag har börjat få mig en bild av hur jag vill att min ring ska se ut. Funderar på att köra på en egendesignad. Det finns ett Guldsmedshus i mitt område som gör ringarna så som man själv vill ha dem. De rådde mig att kika runt på guldaffärer och plocka med mig de idéer som jag gillade så att man kan sätta ihop det till den ringen som jag vill ha. Tror att det kan bli så, jag har alltid varit för att inte vara som alla andra utan går gärna min egen väg och att då göra sin egen ring känns som jag och jag får något som bara är MITT. Dock behöver jag snart sätta fart med designandet om den ska kunna bli klar i tid Flört

    Skor är svårt, det tycker jag med. Nu har jag iofs inte ens mina inneskor klara, jag har en bild av hur jag skulle vilja att de såg ut. Men jag vet itne om de finns Obestämd
    Jag har sett jättesnygga silver/diamant skor med massa bling som var så häftiga och som skulle matcha vårt silver och "krisp" tema väldigt bra. Har sett ett par varianter på dessa skor men alla med skyhöga klackar och det klara jag bara inte av! Det får vara en lite klack, typ taxklack om jag ska klara av att gå i dem utan att stylta fram. Dessutom är jag redan lång så jag behöver inte några extra cm heller Tungan ute

  • Eliin
    Äldre 4 Sep 11:38

    Här kommer en bild på klänningen som jag starkt funderar på att köpa.
    Håll till godo med kvaliteten och ljuset.



     

  • Eliin
    Äldre 4 Sep 11:41

    Och bakifrån, alla knappar är inte stända. Jag fick hjälp att knäppa en del av dem så att jag kunde få mig en uppfattning bara. Så ni får tänka bort kliporna i ryggen Tungan ute Den är även lite skrynklig.


  • Eliin
    Äldre 6 Sep 13:45

    Min tärna får ha på sig vad hon vill (i princip) och jag litar på att det blir bra då vi ofta har rätt lika åsikter om vad som passa på bröllop och liknande. Hon har inte ens en färg hon måste hålla sig till. Mer än att jag berättade att vårt färgtema är vitt och silver så hon kanske kan välja silver smycken till tänkte jag. Hon får därmed köpa sin egen klänning. Eller använda en som hon redan har, vilket var hennes första tanke men nu tror jag att hon har fastnat för en annan klänning så hon köper nog en ny ändå ;)

    Vad gäller baren har vi inte bestämt oss helt ännu. Det lutar åt att det blir fri bar, eller att de får betala en mer symbolisk summa som ty 10kr för en öl/drink/cider. Tror att det blir att vi köper det på Systemet då vi nog inte får till en resa till Tyskland :P

  • Eliin
    Äldre 17 Sep 20:13

    izredam: jag snor snöflingorna till håret som inspiration! Det var ju jättefina Glad

    Sedan får vi se hur jag kommer att ha mitt här, har en väldigt kort page så det är inga direkta jättelängder att jobba med, har börjat spara håret lite nu, men kommer ju inte hinna få långt hår för det. Och jag vill inte har långt hår heller det är inte jag. Klippte av mig allt hår (till en kort frisyr alltså) på sommarlovet mellan 5:e och 6:e klass och har haft olika korta frisyrer sedan dess. Så kort hår är JAG Flört

  • Eliin
    Äldre 18 Oct 08:36

    Hej igen!
    Längesedan jag skrev något nu, men jag följer tråden och läser om era framsteg i planeringen. Kul att se hur andra tänker och löser olika saker.

    Min klänning är nu inhandlad, det saknades dock ett par knappar, men dessa har jag fått gjorda i en knappbutik. Nu ska jag bara ha tag i någon kunnig person som ska sätta dit dem på klänningen, är även ett tygband i midjan som börjat släppa som behöver fästas.

    Igår var jag och pratade med en guldsmed som troligen ska få i uppdrag att göra min ring Glad Är så spännande att verkligen få SIN ring och att få vara en del i processen med skapandet av den. Speciellt eftersom jag inte tycker att jag kan hitta någon ring i butik som matchar min förlovningsring. Alla ringa idag är väldigt raka, men jag vill ha en rätt så kupad ring så att kupningen stämmer med den jag redan har.

    VAd gäller lekar har vi inte tänkt att ha några, men vi får väl se när vi väl sätter oss och planerar middagshäftet mer i detalj. OCh sedan hoppas jag att min bror, som är toastmaster, kanske kan hitta på något som vi inte vet om Tungan ute

    Vi har även förflyttat vigseln till kl 14:00, lite för att ljuset ska vara lite bättre men utan att det blir förtidig vigel ändå. Tror att detta blir bra!
    Lite annat smått och gott tror jag med att vi har fixat sedan jag skrev sist.
    Mitt bekymmer är skorna. Hur ska ni andra göra här?

  • Eliin
    Äldre 22 Oct 08:59

    Välokmmen stensparre!
    Kul med fler vinterbrudar Glad Jag tror att jag kommer göra en egen gästbok, men då har jag gjort inbjudningarna, placeringskorten och kommer göra festprogramen själv med.
    Vad gäller svartvitt randigt papper så finns det ju massor av pappershandlar och scrapbutiker både i verkligheten och på nätet.
    Bildmålarna www.bildmalarna.se


    CiLi In Papers www.ciliinpapers.se
    Gummiapapan www.gummiapan.com 
    Phunnyface www.phunnyface.se
    Pysselmyran www.pysselmyran.se
    Scrapfabriken www.scrapfabriken.se
    Slöjd-Detaljer www.slojd-detaljer.se
    Vilda Stamps www.vildastamps.com
    Testa någon av dessa, fast jag tror att några endast säljer stämplar och inget papper. Annars har kanske Panduro det med, har du kollat där? Eller om du har någon annan bok/pappershandel i närheten. De kanske kan ta hem om du frågar annars.

    Igår beställde jag min ring!!! GladFörvånad
    Nu väntar jag med spänning till jag kan få se den första gången, om den då blivit som jag tänkt eller om det är något jag önskar ändra på innan stenarna ska sättas i. Så spännande!

    Hur går det för er andra? Börjar allt komma på plats eller har ni mycket kvar?
  • Eliin
    Äldre 24 Oct 09:15

    MH2014: det blev klänningen som jag tidigare lagt upp en bild på här i tråden Glad Jag ska se ifall jag kan lägga upp bild igen senare.
    Det fattades dock ett par knappar, men dem har jag fårr gjorda till mig, så nu letar jag en bra skräddare/sömmerska som kan fästa knapparna och liote annat på klänningen.
    Igår fick jag även hem en vit päls som jag köpt här på BT.

    Just nu går jag mest och väntar på att min sambo ska få tummen ur att gå och kika på kläder till sig. Han tycker att det inte kan vara så svårt att hitta en kostym, men jag anser att det väl hade varit skönt att få det klart då om det nu inte är så svårt. OCh jag tror inte att det är riktigt så lätt som han tror. Han är lång och smal, vilket gör att inte alla modeller sitter helt optimalt på honom, och jag tycker att han kan lägga lite pengar på en riktigt snygg kostym som han sedan kan använda framöver.

    Inbjudningskorten är strax klara, jag har som ambition att fästa de sista detaljerna idag och sedan ska de skickas ut! Glad Känns spännande för då är det verkligen officiellt (även om jag tror att alla som blir bjudna redan vet om att vi ska gifta oss).

    I samhället som vi gifter oss i finns det ett hotell, lägligt nog väldigt nära vår festlokal. Så där har vi bokat bröllopsnatten. I samhällena i närheten finns det fler hotell som säkert är mer fancy, men det var skönt att ha det nära och slippa ordna med transport (vi kan gå de 500m som det är nu)

  • Eliin
    Äldre 27 Oct 18:17

    Vad roligt med graverade glas Lindlund!

    Vi ska ha tändsticksaskar, klädda med vit papper. På ena sidan har vi stämplat ett brudpar och skrivit vårt bröllopsdatum under, allt i silver. På andra sidan är det ett litet hjärta stämplat i silver uppe i vänstra hörnet och sedan kommer vi att skriva gästens namn med en silver penna (eller vi kommer nog leja bort själva skrivandet då vi inte har någon superhandstil någon av oss :P )

    izredam: festprogrammet är svårt att komma på saker att ha något i tycker vi med. Vi har än så länge bestämt oss för att menyn samt lite roliga regler ska ingå, samt ett tack till alla närvarande. Längre har vi inte kommit...

Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014