• Äldre 26 Mar 13:02
    5152 visningar
    9 svar
    9
    5152

    Stora Holm 2013

    Hej ! Vi ska ha vårt bröllop på Stora Holm sommaren 2014. Diskuterar gärna idéer kring dekorationer och liknande. :)

  • Äldre 26 Mar 23:10
    #3

    Vi bokade för några veckor sedan. Det är ju en väldigt populär lokal så det gäller ju att boka i tid. Ska ni ha runda bord? Har ni tänkt använda vilda sommarblommor eller ska ni köpa blommor för att pynta lokalen? Kommer ni använda den andra lokalen? Det är lite utanför vår budget att hyra den också. Vi ska inte gifta oss i Tuve kyrka utan måste fundera på transport av gästerna till och från festlokalen. Hur har ni tänkt lösa problemet med att bussarna slutar gå redan 23:30? Ska bli spännande att höra hur ni planerar allt. :)

  • Äldre 27 Mar 11:35
    #5

    Var köper/hyr ni era dukar? Det är inte så lätt att hitta runda dukar tycker jag. Kostar det 3000 per dag för trädgårdshuset eller är det också tre dagar? Vi hoppas på vackert väder så vi slipper hyra en extra lokal. Vi ska inte ha något tema, bara ett enkelt sommarbröllop. Vi kommer ha grönt och sommarblommor som genomgående färgtema. Ska ni använda cateringfirma? Vi ska nog fixa allt utom varmrätten och tårtan själva. Men vi måste kolla vad det skulle kosta för 50-65 gäster. Om det inte är för dyrt så kanske vi även använder catering till förrätten. Man vill ju inte slita för mycket dagen innan.

  • Äldre 2 Apr 13:16
    #7

    Tack för alla bra tips! Vi har också tänkt anlita restaurangelever för att sköta serveringen, vilken bra idé!! Hur långt i förväg kontaktade ni dem? Hur många har ni tänkt anlita? Vad får de för ersättning?

    Vi funderar fortfarande på färgerna, grönt är helt klart. Men vi vet inte vad vi ska ha för färger till det. Kanske turkos, eller mörkblått som du. Vi får leta inspiration i olika tidningar och på nätet för att se vad vi gillar och inte gillar.

    Tårtan ska vi nog köpa, men vi funderar fortfarande på om vi ska ha många små tårtor som har olika smak eller om alla ska vara samma sort och då kankse större.  Vi tänker inte ha dessert för det känns så överflödigt. Vi lägger hellre de pengarna på tex. varmrätten eller tårtan.

    Vi ska fotograferas innan vigseln och känner därför att vi inte behöver bjuda på något att äta innan förrätten. Vi kommer ju inte komma fram till Stora Holm så långt efter våra gäster. Och när vi väl kommer fram ska vi ju skåla, så det kommer ju inte finnas tid till något annat att äta/dricka.

Svar på tråden Stora Holm 2013