• Äldre 14 Mar 14:12
    16126 visningar
    62 svar
    62
    16126

    snälla hjälp mig svärmor är psykiskt sjuk & nu är vi osams vi ej leva

    I rubriken skriver du att din blivande svärmor är psykiskt sjuk, är hon verkligen det, eller är det något du bara säger?

    Det låter ju som att ni har allt annat än en bra relation tillvarandra och det är väldigt tråkigt tycker jag. Man behöver inte vara bästa vän med sin svärmor, men att inte hamna i konflikter känns ju ganska viktigt. Även om du kommer bli din makes fru, så är ju hon faktiskt hans mamma och det är klart att det blir svårt för honom att hamna mitt mellan er.

    Nu är det ju svårt att få sig en bild av vad som hände riktigt och vi vet ju inte heller hur relation sett ut tidigare. Hur det har blivit såhär, eller om det alltid varit såhär.

    Jag tycker absolut inte att du ska behöva ta att hon är otrevlig mot dig, men frågan är ju vad du/ni kan göra åt saken, om ni kan göra något.

    Nu har ni inte länge kvar till bröllopet alls och det är ju hög tid att bestämma sig, men kan ni (du och din blivande) kanske gå och prata med någon tillsammans om det här? Så att han kanske kan förstå dig bättre, hur du känner och vad du tycker och tänker och för dig att kanske förstå bättre varför han inte tar dig i försvar som du tycker att han borde osv.


  • Äldre 14 Mar 14:30
    #4

    Om det är så du känner, så är det så du känner.

    Vi kan ju som sagt inte veta vad hon har sagt, vad du har sagt och vad som har hänt. Vi kan inte tala om för dig hur du ska göra. Väljer du att ställa in bröllopet och gå ifrån din blivande, så är det upp till dig.


  • Äldre 14 Mar 15:37
    #8

    Det är klart att han bör tala om för sin mamma att han inte tolererar att hon behandlar dig som du gör, men du har också ett eget ansvar att inte, hur svårt det än kan vara, att sjunka till hennes nivå.

    Att ni är överens om att hon inte är välkommen på bröllopet om hon inte ber om ursäkt, är ju en väldigt bra början. Där har ni något gemensamt alltså, ni båda tycker att hon har agerat fel i samtalet med dig angående bilen. Ni kan säkerligen föra samtalet vidare från det.

    Har du frågat honom hur han skulle vilja att du och hans mamma löser er situation? Om han har några tips och synpunkter att komma med. Du behöver ju inte göra som han vill, men att bara kunna samtala om det visar att man kommit en bra bit på vägen.

    Och du behöver inte ha någon kontakt med din blivande svärmor tycker jag, så länge han får ha det om han vill och du verkar ju inte hindra honom i den saken.


  • Äldre 14 Mar 15:58
    #10

    Vad tycker han om det då, att er relation är så dålig? Vad tycker han om att hans mamma talar oförskämt till hans blivande fru? Och kanske vice versa.

    Ni kan ju göra något åt det, om ni vill, men då måste ju både du och hon vara villiga till det och det kan ju bli svårt.


  • Äldre 21 Mar 17:00
    #27

    Jag tror inte någon menar att du har ansvar för hennes beteende, utan att du har ett ansvar på hur du hanterar och bemöter hennes beteende och det hon kastar ur sig. Det är en stor skillnad.

    Om någon rånar en butik, så har inte jag som inte rånar butiken något ansvar för rånarens beteende, men jag har ett ansvar för hur jag bemöter rånaren och hanterar situationen.

    Det handlar alltså om att du ska stå för dina egna handlingar, vad du säger och gör.

    Och som flera skrivit tidigare, så vet vi nog inte hela situationen, det är svårt att få en överblick av vad som har hänt och varför, och då är det också svårt att komma med bra och relevanta tips och råd.


Svar på tråden snälla hjälp mig svärmor är psykiskt sjuk & nu är vi osams vi ej leva