• Äldre 11 Mar 12:21
    10234 visningar
    19 svar
    19
    10234

    Förslag på bröllopsresa till Italien.

    Jag och min sambo tågluffade igenom Italien för ett par år sen. Vi var borta 1 månad. Rom är helt makalöst! Där kommer ni definitivt hitta saker att göra. Mitt tips är att ha minst 3 dagar i Rom. Det finns så otroligt mycket att göra och se! Tunnelbanan i Rom är väldigt enkelt att ta sig fram med, så var inte rädda för att bo lite lyxigare strax utanför staden.


    Sen ta sig igenom Italien med tåg är busenkelt och väldigt billigt. Rom är dessutom en väldigt bra utgångspunkt. Nästan alla tågen går via Rom på ett eller annat sätt. Om man åker deras "vanliga tåg" kostar biljetterna bara någon 50 lapp per person dessutom.


    Söder ut finns det ett ställe som heter Salerno. Det är en liten pittoresk stad precis brevid havet. Mycket butiker och härliga resturanger plus strand och hamn. Det tar ungefär 2 ½ timme med tåg dit från Rom. Det kan jag starkt rekomendera om ni vill till havet.


    Annars åka norrut från Rom antingen till Siena eller Verona. Siena ligger i Toscana och är precis så vackert som alla säger! Dock ligger det lite inåt landet så inte så nära havet. Men det är helt otroligt och har massor av fina vingårdar man kan bo på till väldigt förmånliga priser. Från Rom till Siena tar det ungefär 2 timmar med tåg.


    Mitt tips är att ni verkligen inte ska vara rädda för att transportera er med deras lokala tåg. Välj inte "turist tågen" mycket dyrare och färre avgångar. Deras vanliga lokala tåg är väldigt billiga och väldigt smidiga att ta sig fram med. Vi åkte från Palermo på Sicilien hela vägen upp genom städer vid kustremsan ut med medelhavet. Vi åkte ända upp till Genova och sen korsade vi landet rakt över till Verona och sen flög vi hem från Bergamo. Vi tog oss fram enbart med deras lokala tåg Jag tror vi totalt la 1000 kronor i transport.


    Italien är inte så stort till ytan som man kan tro. Det går väldigt fort att färdas.


     

Svar på tråden Förslag på bröllopsresa till Italien.