• Äldre 4 Mar 22:34
    8037 visningar
    27 svar
    27
    8037

    Snålt, eller ett helt ok alternativ?

    Om folk betalar sin egen mat så kan ni ju bjuda dom ni vill och så får dom som vill betala för sig komma helt enkelt. Glad
    Restaurangen kan säkert ta fram en meny med 2-3 rätter att välja på (kött / fisk / fågel / vegetariskt). Om ni skickar med menyn i inbjudan så kan folk förbeställa vilken mat dom vill ha i samband med att dom svarar ja eller nej på inbjudningen, så blir det enkelt för restaurangen också Glad
    Måltidsdryck och efterrätt (alternativt tårta) brukar inte bli så dyrt om man inte väljer det dyraste vinet och kanske inte står för påfyllning, utan bara ett glas helt enkelt.

  • Äldre 4 Mar 23:28
    #10
    Jeanette08 skrev 2013-03-04 23:09:34 följande:

    Känns som om fler och fler har fester med ex. bar/alkoholl till självkostnadspris och det tycker jag låter jätte bra för att kanske ha större möjlighet att kunna ha fest eller kunna bjuda fler gäster. Så det kan ju också vara någonting att tänka på då ni planerar.


    Ja och om man dessutom är på ett ställe med utskänkningstillstånd (restaurang/bar) så får man inte bjuda sina gäster hur som helst.
    Om TS hade varit på restaurangen i sin trådstart - och köpt ett antal flaskor sprit från restaurangen/baren och ställt på ett bord för självservering så hade restaurangen förlorat sitt utskänkningstillstånd vid en oanmäld kontroll från alkoholhandläggaren.
    Bartendern hade till och med kunnat få fängelse för detta. (alltså rent teoretiskt nu, jag vet ju inte om dom hade tänkt vara på restaurang i alternativ ett). Man har nämligen ansvar för att ingen dricker sig uppenbart berusad på det man säljer.

    Att bjuda på allt, även alkohol kan låta som en bra idé. Men det är inte många som förväntar sig att spriten ska flöda och att man "har rätt till" att få trerätters sittande middag när man är bjuden som gäst.
    Att bli bjuden på något brukar vara tillräckligt för de flesta.
    Men sen - givetvis - finns det alltid någon som tycker att det är förskräckligt att inte bjuda på allt. Och att om man inte har råd att bjuda helt, så bör man inte gifta sig förrän man har råd...
    Jag hör inte till dom som tycker det.
    Jag tycker istället att kuvertavgift är en superbra lösning. För då behöver jag ju inte heller köpa present så då slapp jag fundera över det Flört 
  • Äldre 5 Mar 09:51
    #13
    Jeanette08 skrev 2013-03-04 23:58:48 följande:

    Nej mitt förslag var helt och hållet baserat på att det ej var på restaurang, utan hemma hos någon eller på hyrd lokal där det är ok att ta med sig egen mat och dryck.


    Kanske inte var så tydlig med det....


    Nej nu blev det lite fel. Som jag skrev så syftade jag till TS (Trådskaparen) första inlägg (alltså trådstarten) när jag skrev om det med att ställa fram flaskor eftersom hon hade skrivit det där.
    Jag höll med dig om att betalbar är ett bra alternativ, och därför citerade jag dig Flört 
  • Äldre 5 Mar 21:49
    #20

    Du behöver 3 saker för att gifta dig

    1: Någon att gifta dig med
    2: Godkänd hindersprövning
    3: Någon med vigselrätt som kan viga er.

    Allt annat är valfritt och "lull-lull".

    Glad 

  • Äldre 6 Mar 10:04
    #24
    Rin skrev 2013-03-06 02:56:24 följande:
    Och kom ihåg att BT och andra källor bara är inspiration, inga pekpinnar.
    Jepp, det skriver jag under på Glad
Svar på tråden Snålt, eller ett helt ok alternativ?