• Äldre 3 Mar 22:55
    8041 visningar
    27 svar
    27
    8041

    Snålt, eller ett helt ok alternativ?

    Jag håller med Aniara4 om att det förmodligen inte är många som vill stanna kvar och festa om dom inte ätit middag och om ni inte bjuder på mat, så vill nog gästerna hem för att äta. Men jag tycker inte heller att man måste bjuda på mat. Det finns absolut andra sätt att göra det på, tex bjuda på fika :)

    Ni kan inte ha vigseln ännu tidigare? Och sedan bjuda på fika efteråt och ha en fest på kvällen, efter middagstid, för dom som vill. Tex vigsel kl.13, fika fram till ca kl.15 och sedan fest från ca kl.19-20 på kvällen för dom som vill.

    Eller vigsel senare? Tex vigsel (på festplatsen?) kl.18.30-19 och sedan fest direkt efter för alla, så har dom redan hunnit äta middag före. Ni kan då bjuda på snacks, lite snittar och bröllopstårta.

    Och skulle det vara så att ni vill bjuda på mat, så är det oftast ganska billigt att göra en egen buffé. Nu vet jag ju inte hur många gäster ni tänkt er eller sådär visserligen, men ni kanske hellre vill lägga pengarna på det än alkohol?

    Och det där med att bjuda in fler till festen än till vigseln tycker jag att man bör sköta ganska snyggt, för det är ju trots allt vigseln som dom flesta brukar vilja vara med på. Det är ju som "den stora grejen". Ni kanske inte ska bjuda in familjer, släkt och vänner till vigsel + fest, men sedan även några extra bekanta till festen. Oftast om man väljer att göra så, så är det ju för att man vill ha en intim vigsel med tex bara föräldrar och syskon närvarande.


  • Äldre 4 Mar 22:26
    #5

    Det tycker jag låter väldigt mysigt och trevligt :) Jag tvivlar på att någon skulle ha något emot jag. Jag hade gärna varit med på ett sånt bröllop och att betala för sin egen mat, speciellt på en restaurang där man själv kan välja vad man vill från en meny, tycker jag inte är konstigt alls. Definitivt inte om det är närmsta familjen bara :)

    Om ni ändå skulle vilja ha en fest, så kan ni ju ha det senare samma kväll eller helgen efteråt. Då tänker jag en ren fest, där ni träffas vid 19-20-tiden på kvällen med era vänner och bara bjuder på typ snacks och alla kan ta med sig den alkoholen dom vill dricka. Bara för att fira tillsammans med vännerna också :)

    Men ja, varianten med strandbröllop för dom närmsta och en middag med dom på en restaurang där var och en betalar för sig själv tycker jag låter som en väldigt bra variant :)


  • Äldre 4 Mar 22:28
    #6

    Om ni vill bjuda på något på restaurangen, så varför inte bjuda på bröllopstårta till dessert? Restaurangen kanske kan göra en bröllopstårta eller så går det fråga om man får ta med en egen sådan. Annars tycker jag inte att ni behöver bjuda på något. Kanske ett glas bubbel att skåla i, brudskålen alltså.


  • Äldre 5 Mar 21:20
    #16

    Jag tror inte folk lägger i snitt 100 000kr på sitt bröllop, för det finns väldigt många här inne på BT som lägger betydligt mycket mindre. Allt går ju dock göra väldigt dyrt och många gånger är det ju kostnaden för mat, dryck, ringar, fotograf och eventuellt blommor och kläder som kan dra iväg. Antalet gäster styr ju också en hel del och hur man väljer att ha sitt bröllop. På slott med flera rätter eller i en bygdegård med hemlagad buffé. Spannet är stort och inget är mer rätt eller bättre än det andra, bara olika.

    Om ni vill och kan spendera 13 000kr på mat för 20 personer, så gör det. Kan ni inte göra det eller vill inte göra det, så gör det inte. Utgå från vilken typ av bröllop ni vill ha och hur många ni vill bjuda och sätt upp ett tak, vad får allt kosta som max. Gör sedan en budget och leta fram alternativ utifrån det.


  • Äldre 5 Mar 21:27
    #17

    Priserna gäller alltså om man bokar en hel matsal på restaurangen? Jag tycker inte att det låter som varken väldigt dyra eller billiga priser, utan ligger väl på en ganska normal och okej nivå. Tänk dock på att priser för dryck tillkommer och eftersom det är restaurang, så kan det ju bli ganska dyrt. Beroende på vad man nu anser vara dyrt :P


  • Äldre 5 Mar 21:37
    #19

    Du kan ha på dig vad du vill och ha ditt bröllop vart du vill.  Det är klart att jeans och t-shirt egentligen kanske inte passar in i miljön just där, men en fin sommarklänning eller liknande passar alldeles utmärkt tycker jag.

    Men först och främst ska nog du och din blivande sätta er ner och gemensamt komma fram till hur mkt ni kan och vill lägga ut på ert bröllop och bestämma hur ni vill ha ert bröllop.


Svar på tråden Snålt, eller ett helt ok alternativ?