• Teeny
    Äldre 3 Mar 22:02
    7989 visningar
    27 svar
    27
    7989

    Snålt, eller ett helt ok alternativ?

    Hej,

    Bröllopstankarna är helt nya för mig. Jag blev friad till förra söndagen =) så nu snurrar allt i huvudet här!

    Vi har en ganska så tajt budget. Rent ekonomiskt så passar egentligen inte bröllop alls i dagsläget, men vill inte skjuta på det för många år heller, känns ju trist! Är det snålt ifall man skulle skippa att bjuda gästerna på mat? Och istället bjuda på fika.. Det blir en skillnad på många tusenlappar.. Min fundering är då ifall man skulle ha en eftermiddagsvigsel typ kl 16.00, på stranden. Då har folket hunnit äta lunch hemma innan. Vigseln blir borglig och går snabbt, sen går man in i lokalen och fikar. De som vill stanna kvar och festa stannar, och resten beger sig hemåt.. Många med barn från orter runt Jkpg som jag vet inte kommer vilja stanna kvar och festa. Men istället kan man låta de bekanta som inte var med vid själva vigseln komma till lokalen framåt kvällen.

    För at t det ska va lite skoj för de som bara är bekanta, att vilja komma till lokalen och delta på festen.. kan man då köpa alkohol för några tusen kronor och ställa på ett bord, som fri dricka för gästerna? Och när det är urdrucket så betalar man själv?

    Funkar det eller är det helknasigt? Jag har inte varit på många bröllop, och bara på en bröllopsfest.. så jag har väldigt dålig koll!!

  • Svar på tråden Snålt, eller ett helt ok alternativ?
  • Teeny
    Äldre 4 Mar 22:22
    #3

    Tack för era svar!!
    Låg och grubblade inatt. Kom på en ny variant, som skulle bli både väldigt billig och vi skulle slippa en massa  förberedelser. Ifall vi skulle hålla en kort vigselcermoni på stranden som vi tänkt, men bara bjuda våra närmsta familjer, dvs föräldrar och syskon med fruar och syskonbarn. Då blir vi ca 15 stycken. Eftersom det är vår närmsta familj så vet de ju att vi inte badar i pengar för tillfället.. har varit både sjukskrivningar och mammaledigheter de senaste åren.. Så min fundering är att vi går in till restaurangen på stranden där vi har ett reserverat bord, och alla betalar sin egen mat.; ca 200 kr per man ex. dryck. Men att vi då säger att vi inte vill ha några bröllopsgåvor över huvud taget. 
    Så hoppar vi över hela idén med fest, och de som vill sitter kvar på restaurangen en stund med oss, blir nog bara våra syskon då, och att vi sen går vidare till nån annan krog och festar vidare, och då kan sluta upp med fler vänner som vill säga grattis... 
    Jag tror att ett sånt förslag skulle tas emot bra av familjera. De vet att vi har haft det tufft ekonomiskt ett tag, så de borde inte tycka den här varianten är så fel.. hoppas jag.. Vill gärna kolla med er här först så jag inte gör bort mig helt, jag vill ju inte verka toksnål... Jag hade mer än gärna bjudit dem om vi hade haft råd, men vi är en tvåbarnsfamilj med mycket utgifter så det får bli ett bröllop långt fram i tiden om vi ska hinna spara...
    Iofs har vi inte kommit fram till om detta ska ske i sommar eller nästa sommar. Blir det nästa sommar så hinner vi ju spara ihop till en sån här variant! Om inte bilen går sönder eller nåt annat trevligt... =)

  • Teeny
    Äldre 4 Mar 22:26
    #4

    Vet inte vad jag räknade på inatt, men antagligen på många fler gäster och på buffén tror jag.. Ser nu att det faktiskt bara blir några tusenlappar att bjuda. Kan man göra så kanske att man bjuder på varmrätt och en dryck, och vill de har efterrätt och mer dryck så betalar man själv?

  • Teeny
    Äldre 4 Mar 22:46
    #8

    Tack för era bra svar, nu har jag mycket fundera över!!  =)

  • Teeny
    Äldre 5 Mar 21:14
    #14

    Alltså när jag läser runt här inne så verkar ju folk lägga i snitt typ 100 000 kr på sitt bröllop.. Därför är jag lite tveksam när jag kikar på alternativ som är en mysig restaurang i Stadsparken. När man läser på sidan vad som ingår i priset så är det exempelmenyer på runt 650kr/pers. Det står inget om lokalhyra, bara att det kostar 1000 kr i timmen efter 4 timmar. På ett annat ställe, om det var på info om julbord så står det om personalkostnad 300kr/timme, och när jag läser på info om buffé under fliken Restaurang så står texten Dryck ingår inte i buffén.


    "I matpriset ingår 4 timmars lokalhyra därefter tillkommer 1000 kr i lokalhyra per påbörjad timme."

    Det enda som då inte är medräknat i detta exempelmeny pris på 650kr/person är dryck?

    Det skulle ju innebära att kalaset skulle kosta 13000 kr om vi är 20 pers..? Det låter väl billigt, har jag missat något? Eller är det ett normalpris för ett bröllop på 20 pers kanske? Sen tillkommer klänning, skor, blommor, fotgraf osv som kan spåra iväg en del.. och ringar.... ??

  • Teeny
    Äldre 5 Mar 21:18
    #15

    hahaha ser att det blivit helt fel i texten!!!

    "dryck ingår inte i buffén" ska inte vara med alls!!

    Såhär skulle det stå: 
    när jag läser på info om buffé under fliken Restaurang så står texten:


    "I matpriset ingår 4 timmars lokalhyra därefter tillkommer 1000 kr i lokalhyra per påbörjad timme.

    Min dator gör lite som den vill, sorry!
    Glömde ju länka också!

    http://www.stuganistadsparken.com/restaurang.html

  • Teeny
    Äldre 5 Mar 21:34
    #18

    Hmm, nja vet inte vad det var för en tråd jag snubblade över, men där skrev nästan alla att de lagt ut över 100 000 på bröllopet exklusive bröllopsresan... Men självklart så finns det ju de som knappt lagt nåt alls  också!

    Jag vet inte vad jag vill ännu, det här är så nytt för mig. Jag tror att jag vill ha ett litet smidigt bröllop, inte så påkostat och med bara de närmaste.. Men det är klart att när man snöar in på och se de här vackra lokalerna, som jag även kikat på i verkligheten, så blir man ju lite sugen... Dock så har jag inte tänkt mig nån rikgtig brudklänning och så, så då passar det kanske inte att ha i en sån lokal heller? eller?

  • Teeny
    Äldre 5 Mar 22:18
    #21
    Glad
  • Teeny
    Äldre 6 Mar 21:38
    #25

    Tack för alla kloka tips!! Blir jätteglad, ska läsas och begrundas flera gånger =)

Svar på tråden Snålt, eller ett helt ok alternativ?