• Äldre 26 Feb 19:05
    53795 visningar
    20 svar
    20
    53795

    Bolån för par som bara har en som jobbar?

    vi köpte en gård för 2 miljoner nyligen. Vi har båda bra och fasta jobb och hade en bostadsrätt som vi sålde. Vi har aldrig haft några bet. anmärkningar och var vuxna människor över 27 år


    Trots detta så var banken stenhårda på att15% kontant och lagfart och pantbrev skulle komma från vårt sparande och inte genom lån. Dessutom ville dom att vi skulle ha lite extra över på sparkontot. Vi hade som tur va dessa pengar óch blev beviljade lån.


    Så att bara ha en inkomst ökar nog tyvärr kravet på att kunna lägga in egna, sparade pengar. Dessutom är det en viss summa per månad som ni ska ha "över" till levnadskostnader efter alla räkningar. Har för mig att det var minst 8000 kr per person.


    Hårda krav.. men samtidigt är det ju bra att dom inte lånar ut till personer som inte har råd egentligen :)

  • Äldre 26 Feb 19:16
    #6
    NeutronStar skrev 2013-02-26 19:10:47 följande:
    Som sagt var så finns pengar till insats och topplån, och kollade upp häromdagen så det är 6000 kr/pers de flesta banker vill ha. Och det kommer med största sannolikhet inte vara några problem heller. Men som sagt var, vi behöver inte fler lyxfällan deltagare, så det är bra med hårda krav. ^^

    Ok :) dom kanske bara krävde 8000 kr av oss eftersom att det är en så stor gård med skogsbruk, vi behöver lite extra marginaler ;)


    Skönt att ni har kontanter att lägga in, jag uppfattade det inte som så i trådstarten. Med ett stort sparande så brukar banken vara trygg :)

Svar på tråden Bolån för par som bara har en som jobbar?