• Gravid­MammaB­rud
    Äldre 26 Feb 12:49
    7021 visningar
    17 svar
    17
    7021

    Är vi för snåla?

    Inte snålt! Isåfall har vi snålare bröllop ;) Vi har bjudit ca 40 gäster (medräknat barn) alltså bara våra mammor, pappor, å sykon med sina ev familjer, hans morfar o min farmor o farfar (enda levande äldre släktingar) En morbror med familj till mig o hans moster med man. Samt hans "favvo-kusin" med familj samt 5 vänner. Vi har verkligen bara bjudit de som vi vill ha med, vi har båda massor med kusiner o skulle inte känna igen en hälften eftersom vi har så lite kontakt med dom, likaså har vi hoppat öve att bjuda fastrar o sånt som kramas o hejar när man stöter ihop i affären och lovar att ses men sen aldrig hör av. Vi valde att ha ett litet bröllop o det känns riktigt bra, speciellt att bara dom vi verkligen vill ha med är där. Vi har inte heller önskat oss några dyra presenter utan sagt att det viktigaste för oss är att gästena kommer men man får gärna köpa något litet eller sponsra/bidra till våra hem o husprojekt eftersom vi köpte villa förra året. Catering har vi slopat för det blir för dyrt o istället bett min pappa o farmor göra varsin 20-bitars smörgåstårta, min fästmans mor gör 2 och jag själv gör en också, mycket godare än å köpa! Dessutom har jag lejt morbror o moster göra potatssallad för det är dom proffs på. Lite hemlagad kärlknöl eller köpt rostbiff till det. Vi har underbara familjer som hjälper oss att kunna genomföra våran stora dag trots en låg budget! Vi kommer köpa backläsk så det räcker till alla, bröllopstårta o min klänning (1200 samt ringen (guldfynd) och våran budget är 5000-6000:- och den verkar inte bli spräckt =D.


    Vi kommer ha ceremonin i kyrkan o sen efter riskastning eller dyl följer vi våra gäster ner till församlingshemmet intill kyrkan där vi äter, leker o dansar! Avslutar runt kl. 18-19 kanske.Samt ska min svärfar få köra oss en sväng i sin RR! Bröllopsresa får bli senare, vi har långväga gäster kvar över natten. Dessutom är jag höggravid på bröllopet så det blir inge flyga, önskar oss dock en spa-helg/hotellövernattn eller dyl av någon generös gäst =)

  • Gravid­MammaB­rud
    Äldre 26 Feb 12:58
    #15

    Kan tillägga att någon röjjarfest blir det inte efter våran ceremoni heller, kanske framgick i tidigare inlägget. Vi kommer inte servera alkohol, dels för att vi inte tycker det passar med fylla på bröllop o det skulle kännas obekvämt o jobbigt då vi själva är nästintill nyckterister o har små barn å inte orkar parta efteråt, är dessutom gravid som sagt. De flesta av våra gäster tar nog för givet också att det blir nycktert o inge partaj så det är skönt. Men för mycket "dötid" eller vänta blir det inte på vårat bröllop, har också varit med om flera timmars väntan på bröllopsparet då dessutom man hade en liten tjej på 1,5 år med, slipper helst sånt själv så mina gäster (och barn) ska inte få stå ut med dröjsmål....

Svar på tråden Är vi för snåla?