• Äldre 23 Feb 11:20
    5512 visningar
    18 svar
    18
    5512

    Vad tycker ni om dessa namn och varför?

    Ärligt, så tycker inte om något av namnen.

    Greus, håller med ovanstående om att det kan vara svårt att veta hur det uttalas. Om det är "Gråjs" som skrivet ovan, eller kanske "Grews" som diftongen "eu" uttalas i "europa" tex. Eller kanske att diftongen "eu" uttalas "öj", så det blir "Gröjs". Eller om man ska följa det att avslutet "eus" inte räknar "eu" som diftong och att man uttalar både "e" och "u" var för sig. Nåja.. oavsett, så tycker jag inte att det låter så fint. Vet någon i familjen som det kommer ifrån hur det uttalas kanske?

    Falk, då tänker jag bara på "Johan Falk" och jag gillar inte dom filmerna :P Och precis som med Svart, så låter och ser även Falk ganska hårt ut. Kort och koncist. Svart associerar jag med en familj som är.. lite mindre trevliga om man säger så. Det är ju dock väldigt lokalt, men det gör att jag personligen har svårt för det efternamnet.

    Nej, som sagt, jag gillar inget av namnen, men det är ju inte jag som ska bära det heller. Huvudsaken är ju vad du och din blivande tycker. Alla kan ju inte gilla allt :)


Svar på tråden Vad tycker ni om dessa namn och varför?