• Winter­child
    Äldre 21 Feb 23:11
    6403 visningar
    22 svar
    22
    6403

    Binda själv?

    Ser jattefint ut, vad duktig du ar! Det har med brudbukett ar ju valdigt individuellt, och  jag tycker inte att det finns nagra ratt och fel, men om man vill binda sin egen finns det lite enkla punkter man kan folja.  
     
    Om man vill gora en bukett utan den traditionella brudbukettshallaren  sa binder man ju en vanlig bukett kan man saga, men da ska man tanka pa att gora det ganska tajt, alltsa med blommornas huvud mot varandra, binder man buketten for los finns just risken att det ser ut som en vanlig bukett. 

    Det har kan du sakert men  om man har ganska manga blommor sa ar det lattast att binda buketten i spiral som man gor med vilken annan bukett som helst, alltsa att man hela tiden snedlagger stjalkarna och fyller pa spiralen efter hand. Det gar aven att ha stjalkarna helt raka mot varandra men denna stil passar bast for ett fatal blommor anser jag. 

    Att gruppera blommor i buketten ger ett lugnare intryck och att sprida ut dem ger ett mer oroligt uttryck.
    Viktigt ar ocksa att aldrig ha rena stjalkar under bindstallet och att snitta blommorna med rena vassa knivar och gora langa snitt, sa haller buketten langre.
    Hoppas att du inte tar illa upp att jag kommer med lite tips, jag blir bara sa engagerad nar jag ser att folk vill binda sina egna buketter! MVH Camilla. florist.

     

  • Winter­child
    Äldre 22 Feb 20:30
    #12

    Oj, jag menade naturligtvis att ALLTID ha rena stjalkar, alltsa utan blad och taggar osv. under bindstallet.

Svar på tråden Binda själv?