• Äldre 19 Feb 12:52
    13617 visningar
    28 svar
    28
    13617

    Bröllopsresa till Mauritius - någon med erfarenhet?

    Vill någon som varit i Mauritius dela med sig av sina erfarenheter?
    Vi är ute efter en sol & bad samt äventyr. Vi drömmer om vita stränder & turkosa hav, spännande kultur och god mat. Kan vi få detta i Mauritius eller ska vi satsa på ett annat resmål? 

    Hur är prisläget?

    Vi vill vara borta i tre veckor och funderar på att ev. också besöka öarna Reunion och Rodriques, som tillhör samma ögrupp. Någon som varit där också i samband med resan till Mauritius? 
     

  • Svar på tråden Bröllopsresa till Mauritius - någon med erfarenhet?
  • Äldre 19 Feb 17:41
    #2

    Tack för ditt svar. Hur ser prisläget ut? Är stränderna så vita och vattnet så klart som det verkar på bilderna man ser på nätet när man googlar?

  • Äldre 20 Feb 14:18
    #5

    Hej malnil, 

    Vad kul! Vi har faktiskt också tänkt åka i oktober, vi gifter oss i september. Vad jag har läst/hört så är oktober en bra månad för att resa till Mauritius, eftersom regnperioden är mellan november-april. Och 25-27 grader är perfekt - inte för varmt, inte för svalt! :) 
    Och eftersom det är lågsäsong under maj-oktober, så är prisläget lite lägre och det är lättare att pruta på hotellpriser etc.

    Men det vore bra om fler som varit i Mauritius kan dela med sig av sina erfarenheter!  

  • Äldre 27 Feb 10:29
    #6

    Fler som vill dela med sig av sina erfarenheter? 

  • Äldre 28 Feb 13:43
    #8

    Lilla My 76,

    Bokade ni kombinationsresa på egen hand eller via resebyrå?

    Åkte ni runt mycket på Mauritius eller bodde ni på samma hotell i 10 dagar? Vi tänkte bo på ca tre olika hotell, på tre olika områden för att verkligen kunna se och uppleva hela ön! Åkte ni iväg på mycket utflykter?

    Vi tänkte nämligen vara borta på Mauritius i 20 dagar, så blir lite orolig när du säger att 10 dagar upplevdes som för mycket på den lilla ön! 

  • Äldre 28 Feb 21:42
    #10

    Tack för att du delar med dig! Vi hr inte bokat någon resa dit ännu, men vi har nog bestämt oss för det! 

  • Äldre 28 Feb 21:43
    #11

    Föresten, hur upplevde ni prisläget där? Är det dyrt att äta ute? Att åka på utflykter? Taxi? 

  • Äldre 1 Mar 16:35
    #14

    Lilla My 76,

    Ja, priserna är ju alltid högre på hotell. Vi ska inte bo på all inclusive-hotell, eftersom vi vill vistas så mycket som möjligt utanför hotellområdet, där allt är så turistanpassat att man knappt får uppleva landets kultur!

    Vad vi har förstått, av det vi har läst om Mauritius är att det är billigt, i alla fall billigare än andra paradisöar och priserna sägs vara 42% lägre än i Sverige. Men såklart är det alltid dyrare på hotell! 

     

  • Äldre 5 Mar 23:26
    #16

    Lilla My 76,

    Ja, vi har ju inte bestämt att det definitivt blir Mauritius, men det är en av favoriterna just nu. Det är därför som jag gärna vill ha lite tips och råd! :) 

  • Äldre 6 Mar 15:01
    #18

    malnil,

    Vi gifter oss sista helgen i sept, så vi har också tänkt åka antingen dom tre första veckorna i okt, eller i mitten av okt. Vi har som sagt inte riktigt bestämt ännu. Vi har inte ens bestämt ATT det blir Mauritius, men det lutar mest åt det!

    Hotell har vi inte tittat så jätte noga på ännu heller, vi har mest sökt lite på olika hotell för att se vad det finns för olika alternativ. Vi vill inte bo på ett och samma hotell, eftersom vi vill se och uppleva så mycket som möjligt av ön, därför kommer vi nog bo på kanske tre olika hotell. All-inclusive är inget alternativ känner vi, eftersom vi inte vill spendera mycket tid på hotellet. 

    Dom flyg som vi tittat lite på åker via Paris. Det finns flyg mellan 15 - 24 timmar typ. Vi resonerar som så att vi hellre lägger en extra slant på flygbiljetten för kortare resväg, så vi kommer försöka hitta en så kort flygresa som möjligt. Dom flyg som vi tittat lite på, som ligger på ca 15-17 timmar kostar runt 19000 kr tur och retur för två pers. 

  • Äldre 6 Mar 16:17
    #20

    Akjson,

    Måste man boka hotell innan man åker dit eller kan man liksom bara gå in på ett hotell och boka rum när man är där? Vi tänkte boka några nätter hemifrån, så att vi vet vart vi ska bo när vi kommer dit, men sen vill vi ta det som det kommer och boka hotell på plats.  

  • Äldre 18 Mar 12:48
    #22

    Drömbröllop12, 

    Tack för din input! Hm... Vad konstigt, för vi har läst på fler olika forum och sidor som Vagabond etc, där det står att Mauritius är förhållandevis billigt... Om man t ex jämför med Karibien, Maldiverna eller Seychellerna!

    Vart i Mauritius bodde ni?

    Vad gör man på dagarna/kvällarna, om man inte bara vill ligga på stranden eller hänga på hotellet? Vi vill liksom inte boka all-inclusive och spendera hela semestern i eller kring hotellet, vi vill kunna gå ut och äta på olika restauranger istället. Men det finns inga sådana i turistområdena menar du alltså? Vart går folk ut och äter då? 

    Hur länge stannade ni i Mauritius? Bodde ni på ett och samma hotell?  

  • Äldre 16 Apr 15:28
    #27

    Nu har vi mer eller mindre bestämt oss för att göra slag i saken och boka en bröllopsresa till Mauritius. Men jag blir lite osäker nu, jag har tittat på bilder/videon på stränderna i Mauritius och jag tycker inte att någon strand verkar vara jättejätte speciell, om man jämför med andra paradisöar. 
    Hur upplevde ni stränderna? Det är kanske svårt att avgöra på halvtaskiga bilder/videon. Jag vet inte!

    För mig är det viktigt att det är vita stränder och turkosa vatten, eftersom det egentligen är det jag betalar för när jag väljer att åka till en paradisö. Allt annat kan jag få i ett annat land känns det som, men just stränderna vill jag ska vara "breathtaking".  

    Har ni egna bilder att dela med er av just stränderna?

    Och hur är landet i övrigt? Rent? Smutsigt? Väldigt fattigt? 

Svar på tråden Bröllopsresa till Mauritius - någon med erfarenhet?