• Äldre 13 Feb 17:41
    5184 visningar
    15 svar
    15
    5184

    vad tar ni för ert Kuvär?

    Vi hade en kuvertavgift på (ve och fasa, sätt inte i halsen nu ni som läser detta) 350kr/person och då var det enbart för maten.

    Som jag skrivit i andra trådar, så var det dock i samråd med många av gästerna, så det var inte så att vi satte ett väldigt högt kuvertpris utan att dom visste om det innan. Vi och (främst) våra vänner och familjer tyckte att det ska det lix vara, så kan det vara ordentligt! :P Bara så att det är klartgjort, för jag har en känsla av att det annars kommer bli rätt många kommentarer kring det höga kuvertpriset annars.

    Då ingick som sagt maten i det priset. Förrätt, varmrätt och efterrätt.

    Sedan bjöd vi på välkomstdrink, brudskålen, snacks, dryck till maten, tårta och kaffe och alkoholfri dryck för hela kvällen.

    Men jag tycker att kuvertavgiften ska täcka matkostnaden för gästen, eventuellt med dryck till maten också beroende på kostnad. Dock inte mer. Det ska inte täcka övrig dryck under kvällen, inte snittar, snacks och sånt.


  • Äldre 13 Feb 18:13
    #4

    Ja, vi hade först bokat en annan lokal där vi skulle ha catering. Det hade blivit 215kr/person för förrätt och varmrätt. Då skulle vi dock ha behövt dekorera lokalen och städat på natten, så vi bad våra vänner och familjer om hjälp med det. Inga problem, alla ställde upp. Sedan så fick vi reda på den lokalen som vi hade och att då skulle ingen behöva göra något alls, men kuvertpriset skulle bli dyrare. Alla sa bara "Boka!", så vi bokade :P

    Men det är nog ett ganska sällsynt fall skulle jag tippa på och i vanliga fall skulle jag nog säga som du Chicita att upp till 250kr/person är vad jag tror att dom flesta skulle kunna tänka sig att betala :)


  • Äldre 15 Feb 18:38
    #12
    jeanettejohansson skrev 2013-02-15 18:33:08 följande:

    Jag tycker iofs inte att man BJUDER någon på något om man tar ut avgift.Då säljer man snarare en plats till dom som vill komma.


    Samma sak att kalla besökarna för gäster om dom måste betala för sig. Själva uttrycket gäst betyder att man blir bjuden på något. Betalar dom för att få komma så blir det ju faktiskt kunder.


    Har jag väldigt fel i mina tankar?


    Fast, om man som i vårat fall, låter gästen betala för sin egen mat, men bjuder på snacks, all dryck till maten, tårta och kaffe samt all alkoholfri dryck under kvällen.. vad ska man kalla det då? Det blir ju ett mellanting. Vi bjuder på vissa saker och gästen (eller besökarna om du föredrar det) betalar bara maten.

    Vi skrev iofs aldrig att vi bjöd in någon heller, utan att vi erbjöd folk att äta middag tillsammans med oss mot en kuvertavgift och majoriteten valde att göra det. Helt frivilligt. Inbjudan, där vi bjöd in gäster, var till själva vigseln och dom som sedan ville erbjöd vi som sagt att äta middag tillsammans med oss. Om man nu ska märka ord..
Svar på tråden vad tar ni för ert Kuvär?