• Äldre 6 Feb 22:54
    82453 visningar
    487 svar
    487
    82453

    Bröllop 27 juli 2013

    Jag tänkte att vi som gifter oss den 27 juli 2013 kunde samlas i denna tråd. Berätta gärna var i planeringen ni är. Vilken typ av vigsel, vilken typ av fest ni planerar m.m? Problem, framgångar och funderingar ryms här.

  • Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013
  • Äldre 6 Feb 22:58
    #1

    Jag kan börja. Vi har nu ikväll bokat en borgerlig vigselförättare som kommer att viga oss vid havet i den by som jag kommer ifrån. Jag är överlycklig över detta just nu. Sedan har vi bokat bygdegården i byn för festen. Nu börjar det rulla på för oss.

  • Äldre 7 Feb 11:34
    #5

    Åhh vá roligt att det är fler som ska gifta sig denna dag. Vi kommer oxå att gifta oss i Västerbotten. Min sambo kommer från Finland så vi kommer att försöka blanda in finska saker så mycket som möjligt. Vi har förutom vigselförättare och lokal bestämt: Mat: gör vi själva för Tårta: gör min syster Fotograf: min bror och hans flickvän Klänning: ska beställas snart Inbjudningar: ska börja göra dom ikväll. Både de på svenska och finska. Ring: har hittat en perfekt ring för mig Övriga smycken: jag fick pärlhalsband och pärlörhängen av min sambo i julklapp. Han hoppades att jag skulle vilja bära dessa på vårt bröllop

  • Äldre 8 Feb 11:59
    #9

    Pamjofre: vi kommer att ha mat som vi kan förbereda ganska mycket. Vi ville försöka hålla kostnaderna nere. Nu skriver jag från min telefon så ni vet varför det kan se konstigt ut. Eftersom vigseln är kl 15 på stranden så ska vi ha brudskål och snittar där oxå. Vi ska göra 3 olika typer av snittar. Smördegssnurror med trattkantareller, laxsnittar med gräslöksfyllning och en vegetarisk tunnbrödsrulle av ngt slag. Smördegssnurrorna och tunnbrödssnittarna kan vi göra dagen innan. Laxsnittarna kan vi göra upp till 2 månader innan och förvara i frysen. Väldigt smidigt!!! Det vi ska skåla i är mitt absoluta favoritbubbel. Ett mörkrött bubbel som tyvärr inte säljs i Sverige så vi får köpa in det i Finland och ta hit. Middagen ska vara buffé. Eftersom min sambo är från Finland ska vi ha karelska rispiroger med äggsmör, västerbottenspaj med romsås, köttfärslimpa (min sambos absoluta favorit), potatis, svampars, lingonsylt, sallad, bröd. Tårta: gräddtårta med jordgubbar (oxå min sambos absoluta favorit). Snittarna och bubblet har jag bestämt. Buffén har min sambo bestämt.

  • Äldre 8 Feb 20:42
    #11

    pamjofre:


    Vi kommer att bjuda in ca 50 personer. Vi kommer att muta, diskutera smöra och göra allt vi kan för att vara på god fot med vädergudarna.


    Jo det är sån mat som man kan frysas ned och vi kör bara med tårta.

  • Äldre 15 Feb 08:26
    #23
    737dagar skrev 2013-02-14 13:35:32 följande:
    Äntligen har våra inbjudningskort kommit :D Nu ska bara kuverten pimpas och sen ska de postas!
    Det skulle vara jättekul att få se bilder på era inbjudningskort och dessutam alla andras kort. Jag ska börja limma ihop våra kort nu i kväll och i helgen så jag är spänd på hur det blir just nu.
  • Äldre 15 Feb 18:37
    #26

    Jättefina.


    737dagar skrev 2013-02-15 10:56:56 följande:
    Såhär blev våra inbjudningar :D Vi har 50-tals tema.

     



     


  • Äldre 15 Feb 18:38
    #27

    Så här blev framsidan på våra som jag har gjort idag.


  • Äldre 15 Feb 18:41
    #28

    Insidan glömde jag helt bort. Texten på insidan på våra inbjudningskort. Vi har även gjort kort på finska som ser ut som dessa.


  • Äldre 17 Feb 10:28
    #31
    737dagar skrev 2013-02-15 20:28:59 följande:
    Superfint Jonsar02!

    Ja jag ser verkligen fram emot vårat 50-tals bröllop. Älskar temat ^^ Har idag varit och köpt burkar till godisbuffén på Ullared . Blev en del annat med såklart, men känns verkligen som att vi kommer någonvart med planeringen nu.

    Tack. Va härligt med 50-tals tema. Hur kommer din klänning att se ut? kommer den att ha samma tema?


    Mimmi: Tack. Det var min sambos idé om vikningen. Han tänkte att det kunde bli snyggt.


    Vi bestämde oss för att inte använda osa i inbjudningarna eftersom det verkar som att många idag inte vet vad det betyder utan vi använde oss av meningen: Vi vill ha ert svar om ni kommer eller inte.....


    Nu är ju det ingen garanti för att man får svar ändå men det kanske underlättar.


    Vi kommer att skicka ut inbjudningarna nu i veckan. Nu vet de flesta om det men allt blir så verkligt och jag är nervös. Fåniga tankar dyker upp som tänk om ingen vill komma, tänk om allt blir misslyckat m.m.


     

Svar på tråden Bröllop 27 juli 2013