• Victor­iaE
    Äldre 29 Jan 18:15
    2246 visningar
    5 svar
    5
    2246

    "Asien - multiple stop"

    Haller med Carisdotter- hur lange ska ni vara dar?

    Annars ar alla forslag ovan valdigt bra. Jag ville ocksa rekommendera Pulau Pangkor i Malaysia, om ni vill ta det lungt pa en strand. Det ar mest lokalbefolkningen som aker dit, vilket betyder att det inte ar for  manga turister dar. Dock sa blir det lite mer liv Fredag-Sondag, da det ar manga som aker over helgen, sa om ni vill ha helt ororda strander, sa se till att aka under veckan.

    Annars sa skulle jag ocksa rekommendera Si Phan Don i Laos, som ar en sorts skargard som pa Mekong floden som gransar Cambodia. Otroligt fin atmosfar, och valdigt latt att bara ta det lugnt och glomma bort tiden. En liten varning bara- om ni ser "happy" milkshake/pizza/whatever pa menun, sa ar det lite.... "extra" ort-ingridienser i det.

    Om ni tar er till Laos, sa skulle jag ocksa rekommendera the Loop. Man hyr en motorcykel (typ en barnversion av en motorcykel som tar 5 minuter att bemastra) i Thakhek, och aker runt lokala byar. Loopen tar ca 3-4 dagar, och det ar en valdigt unik upplevelse da man inte riktigt vet hur dagen kommet att sluta. Man far en karta nar man hyr motorcykeln (handritad), och off you go. Vilket egentligen betydde att vi overnattade med lokalbefolkningen ute i byarna for att vi misraknade lite hur lange det skulle ta att komma till nasta storre stad. Minns vadligt starkt hur vi blev injudna att sova over hos en familj, och ata middag med dem, i deras lilla hus pa styltor. De kunde ingen Engelska alls, sa all kommunikation var genom teckensprak och skisser. Unikt, ja, men vart det. Glad

    Sag till om du behover mer tips eller har fragor. Glad

     

Svar på tråden "Asien - multiple stop"