• Äldre 29 May 19:44
    295606 visningar
    1436 svar
    1436
    295606

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Mina bilder vill inte heller. Inte heller någons profilbild. Kanske är någon bugg just nu..

  • Äldre 1 Jun 00:55
    #44

    Då jag har dubbelnamn (eller ja.. efternamn med mellanamn) varav det ena är svenne-banan och det andra är omöjligt att uttala om man inte gillar fotboll (farfar portugis och min far ansåg att jag skulle ha det skumma namnet för att känna anknytning till portugal såatteh..) kommer jag byta till min blivandes. Han har ingen åsikt men vill ha kvar sitt och jag kan knappt vänta på att få en tjusigt efternamn som folk kan uttala! 

    Mimmigull (vilket roligt namn!) jag hade tagit din blivandes! Inte av tradition utan just då jag vet hur krångligt det kan vara med dubbelnamn i Sverige.. Sen skapar det ju en känsla av gemenskap och ett avstamp liksom.. och kan vara skönt för eventuella barn att sa samma som alla i familjen etc. Vi hade vansinnigt många efternamn på vår brevlåda då jag bodde hemma (skilda föräldrar dessutom) och den stackars brevbäraren visste varken av eller till.. Alternativt tar ni båda två dubbelnamn? 

  • Äldre 1 Jun 11:54
    #45

    Hörrni! Hur har ni gjort/tänkt kring blommor? Jag har googlat in mig på att göra allt själv (nej ingen utbildning eller kunskap) men... hur svårt kan det vara med lite blomsterskum och floristejp? Finns MASSA tips och trix på youtube. Tänker att det är bra mycket billigare att köpa några hinkar blomster från torghandlaren än att beställa från floristen... De ska ju ändå bara hålla tre dagar, så man kan göra två dagar innan och ställa dem kallt.

    Hur tänker ni kring slöja? 

  • Äldre 1 Jun 22:34
    #49

    Äh då, med trippelpost så syns du ju! 

    Mjo, kvinnor ska hit och kvinnor ska dit.. Ibland (ofta) blir jag vanvettig på det där. Ni har ju tid på er att fundera (och tjata). 

    Gällande slöja vet jag inte. Skulle gärna ha under vigseln (letar fortfarande ställe med ljus och lykta, fick prisförslag från en dröm idag på 15 tusen... hjälp) men eftersom jag redan köpt klänningen är jag inte helt säker på att en slöja går så bra till.. Du kan ju ha flor! Tycker det är himla stiligt! Dessutom är det lätt att ta av ett diadem med lite tyll i. Ingen konst och frillan lär ju hålla sig!

    Härligt! Då antar jag att det främst är bukett och i vas som de ska hamna! Jag tänker både arrangemang (därav blomsterskum) och binda buketten. Jag är ju så fruktansvärt dålig på blomsorter... men milt pastelligt (dock inget jätterosa!) i buketten och så liknande fast med inslag av en mild orange (höst) som dekorationer. Desto mer jag tittar på youtube om centerpieces desto mer sugen blev jag. Håller tydligen upp till åtta dagar i sånt där skum dessutom! Som hittat! 

    Blommor jag är sugen på är rosor och pioner. Dock inte "vanliga" utan såna där som är mer.. eh.. blommiga snarare än rosiga. Vill gärna att de ska se lite ihopraffsade ut men ändå vara stiliga. Massa olika färger men inom paletten! Inser att jag låter som en idiot. Men du förstår nog vad jag menar. Slänger hit några bilder istället. 

  • Äldre 2 Jun 20:27
    #53

    Allt jag har är en sneak peak-bild (som jag redan postat i en klänningstråd) och orginalbilden på den ack så smalt tjusiga modellen. Den är än så länge lite stor över livet och uppåt och ska naturligtvis vara vidare med underkjol etcetc. Småförändringar i designen tror jag på också. Har ju som sagt tid! Här på mig: hänger rätt upp och ner och ja... ni ser ju hur armhålan ser ut! ;) 

    Förhoppningsvis blir den liknande på mig (ehm.. plus fem dm midja) när alla attiraljer är med och den faktiskt sitter åt upptill!

  • Äldre 2 Jun 20:27
    #53

    Allt jag har är en sneak peak-bild (som jag redan postat i en klänningstråd) och orginalbilden på den ack så smalt tjusiga modellen. Den är än så länge lite stor över livet och uppåt och ska naturligtvis vara vidare med underkjol etcetc. Småförändringar i designen tror jag på också. Har ju som sagt tid! Här på mig: hänger rätt upp och ner och ja... ni ser ju hur armhålan ser ut! ;) 

    Förhoppningsvis blir den liknande på mig (ehm.. plus fem dm midja) när alla attiraljer är med och den faktiskt sitter åt upptill!

  • Äldre 2 Jun 20:52
    #54

    Jaha, jag råkade väl dubbelklicka.. ber om ursäkt för dubbelinlägg.

    Pioner är jättefina! Helvitt känns väldigt classy, med lite inslag av grönt kanske. Liljekonvaljer går säkert att få tag på året om, om man vet var man ska leta och om man kan betala för sig...

    Eller hur! Blomsterskum lär ju vara guds gåva till människan! Kan man mys-pyssla hela veckan!

    Åh vad roligt att göra smycken och slöja själv! Tror att diadem-idén är ett vinnande koncept. Det beror väl förstås på hur tung slöja du vill ha. Jag tycker det låter superlul med kort klänning och lång slöja! 

  • Äldre 3 Jun 19:03
    #56

    Ja! Dessutom har jag revben också ;) Jag gillar brodyren men vill ha lite mer "nätt" spets på kjolen.. kanske dra på ett extra lager tyll/spets? Tid finns ju. Enda jag inte är helt hundra på med den är färgen. Den är lite väl vit för mig, på bilden ser den mildare ut. Men helhetsintrycket förändras ju när jag har underkjol och klänningen sitter som den ska och inte hålls uppe av höfterna, hehe. Nu ligger den välförsluten i källaren :) 

    Fördelen med vigselplatsen är att det är.. helt underbart. Funderar på eric ericssonhallen här i stockholm. kanske är lite väl stort. 

    Slöja till går nog inte. Jag är inte så mycket för kaka på kaka, tycker om klassiskt. Flor skulle nog funka men så är det ju det där med tufferiet, tror inte någon skulle länna igen mig, haha. Enda gångerna jag har flor är det svart och på begravning.. dock i form av halv-hatt men detta är fel forum att diskutera det.

    Vill du ha lång klänning och en kort klänning kan du ju ha både och! Lång under cermonin och så en kort (med flor!!!!) till festen efter middagen/eller under middagen. Har du inspirationsbilder?

  • Äldre 6 Jun 12:54
    #61

    Mimmigull:  Marie Gown (alltså 4an) var ju.. värd att dö för. Har man figur för den så.. nää... fin. Den första var himla söt! Gillar att den är skir upptill. Jag är ju en sucker för spets så inte så konstigt att jag gillar 4an bäst kanske. Nackdelen med den kan ju kanske vara att.. du inte kan röra sig så bra? En kortare luftig modell gör ju att man kan svinga sina lurviga OCH gå på toaletten. Det är ju en ganska bra grej att kunna göra. Men.. spetsklänningen är ju mer "bröllopig" och som du sa; meningen är att man gör det en gång, så varför inte passa på?

    Vigselstället skulle kosta sisådär 15 tusen. 15 helt oinräknade tusen. Men samtidigt så känns det ju som att festlokalen ruinerar oss (hurra för stockholm!) så vilken skillnad gör det egentligen? Tanken att vara i något helt otraditionellt men otroligt mäktigt med världens aukustik med kör etc för mig att småle lite creepy för mig själv.. *my precioussssss* Det är värt det. Absolut. Om inte något helt otroligt fab dyker upp.

    Det där med tunt extralager är smart. Ska tala med skräddaren när det börjar närma sig. Grundutförandet älskar jag ju. Sedan är ju faktiskt belysningen dunkel så den kommer ju inte sticka folk i ögonen. Förhoppningsvis. Hoppas på att en gymnasievän till mig kan tänka sig att hjälpa till. Hon hänger på tillskärarakademin och jag vet att hon har otroligt bra smak och är väldigt lyhörd. Vi har dock inte någon nära kontakt nu, mer än grattis-och-likes-på-facebook men fråga går ju att göra. 

  • Äldre 6 Jun 12:58
    #62

    Viskeslopme: Så typiskt! Klart det blir sådär när det för en gångs skull är lite mindre marginal. Om man beställer något med god framförhållning blir det altid klart i tid.. Jättetråkigt. Har du räknat med helger? Det lär ju vara arbetsdagar de räknar med. Men du! Upp med hakan ringen kommer komma och den kommer säkert vara helt fantastisk! 

  • Äldre 6 Jun 20:02
    #63

    Ok. Efter snack om klänningar hit och dit blev jag tvungen att fota av min (konstigt och svårt att ta på den själv måste jag ju säga) och som sagt är den för stor och jag kunde inte knyta fast midjebandet.. men ni fattar!



    Som ni ser behöver ärmarna tightas till sisådär två centimeter..



    Brodyren på ärmen



    Och den där får vara sned, går inte att snurra rätt. Antingen får jag odla ett par DD-tuttar eller så sys den in! Ska sitta åt runt dekollaget och absolut inte rynka sig. I dunkel glittrar den jättefint och inte för mycket. Allting slätas liksom ut.. Är naturligtvis inte alls säker på att klänningen kommer användas på dagen D, men den är precis som drömklänningen. Nu suktar jag efter samma modell och princip fast med småspets all over the place istället för brodyr. 

    Har gott om tid på mig och är ju skönt att veta att om allt skiter sig så har jag åtminstone en fin klänning i reserv! ;) 

    Kommentarer mottages tacksamt

    Mvh neurotisk tjej som måste planera och strukturera.

  • Äldre 6 Jun 22:37
    #65

    Blivandefrueriksson, släng upp en bild! Är så nyfiken att jag dör!

  • Äldre 7 Jun 19:12
    #68

    Verkligen stilren och jättefin!

  • Äldre 13 Jun 12:33
    #76

    Den är jättefin! Väldigt stilren men ändå lite rolig med kanterna! Förstår verkligen att du är nöjd! :) Slänger upp en bild på min som jag fick för ett par månader sedan (är fortfarande helt salig, älskar den!) 

  • Äldre 6 Jul 20:49
    #78

    Tråkigt att höra, blivandefrueriksson, ibland ska livet stöka och komma emellan. Men ni blir gifta 2016! 

    Vi har svängt om i lokalplanerna! Nu ser det ut som att det ändå blir på Karlberg slott! Gäller att ligga på luren i juni nästa år när bokningarna släpps för 2016.. IIIH känns bra, mannen vill gärna ha det där då man kan lägga till med båt. Ooooch så tycker han att det känns praktiskt (urk för praktiskt) då kapellet är på samma plats så man slipper transport mellan vigsellokal och middags/festplats. 

    Hur går det för er andra såhär i semestertider? Haft ro att fundera och planera?

  • Äldre 18 Aug 13:01
    #87
    weddinghelena skrev 2014-08-15 10:49:08 följande:
    Amandi­cus

    J
    ag kan tipsa om  floriskompaniet på Norrlandsgatan för blommor och för foto vid Karlberg, sök på Fotograf Malin Norlen
    Härligt! Ska kolla upp det! Tusen tack! :)
  • Äldre 22 Sep 11:47

    hittar inte Facebookgruppen.. länk mottages tacksamt!

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)