• Anonym (91)
    Äldre 5 Oct 22:21
    295562 visningar
    1436 svar
    1436
    295562

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej på er!!! Gud va roligt, jag var på bröllopsmässa idag och ljög om datumet då 2016 känns så oaktuellt för alla företag känns det som. Vi har inte kommit så långt i planeringen då vi fortfarande diskuterar om vilken hemstad det ska äga rum i. Jag håller tummarna för hos mig nere i västkusten där vi har hittat världens finaste lokal (tycker givetvis vi)

    Han friade i februari i år med en ring jag pekat ut! Valde att lägga allt krut på förlovningsringen och skippa vigselringen :)

    Vi har börjat budgetera lite men fasiken vad det skenar iväg! Har inte hunnit läsa alla inlägg men tråkigt egentligen att man ska behöva skämmas/gömma det datum man tänkt. För oss blev det 2016 då vi ska iväg på en stor resa i två månader vilket inte lämnar utrymme för bröllopsbudget. Slänger iväg en bild på min drömring! PS jag jobbar inom guldsmedsbranschen så har ni någor ställ gärna dom så kan jag försöka svara så gott det går :) ska bli spännande att se hur det tar sig. Heja oss!!

  • Anonym (91)
    Äldre 6 Oct 08:43

    Håller med dig! En sådan stor dag ska vara igenomtänkt tycker jag :)

  • Anonym (91)
    Äldre 6 Oct 11:11


    Såg att bilden föll bort i mitt första inlägg :)
  • Anonym (91)
    Äldre 6 Oct 16:50

    KoA! Tack så mycket!! 
    Det är en ring som har bredare skena med biljantslipade diamanter i olika storlekar, samt en 0.40 i mitten :) I vitguld. Diamanterna går inte hela vägen runt så det är vanlig guldskena på baksidan vilket jag anser är bäst då det är lätt att skada diamanterna annars när man ex öppnar dörrar, klappar händer osv osv :) 

  • Anonym (91)
    Äldre 7 Oct 17:10

    Har att ni gjort någon form av budget?

    Hur många gäster ska ni ha?

  • Anonym (91)
    Äldre 9 Oct 11:18

    Åh vad fint slott ni har hittat :) Ringarna var superfina, blev så nyfiken när du sa diamanternas land. Vad har du för slipning i diamanten? om du vill säga förståss :)

    Såg att ni hade en budget på 100 000 för 50 gäster, och det slottet såg jätte fint ut, vad är det ni har tänkt spara lite pengar på? Själv sitter jag med en budget på 130 000 ca och 65 gäster och finner det jätte svårt att komma på ideér för att få ned kostnaderna. 
    Här nedanför kommer bilder på lokalen som näst intill är bestämd, ett slott men festen hålls i ett nyrenoverat stall.

  • Anonym (91)
    Äldre 9 Oct 17:10

    Groken: Tack så mycket :) Ja vi blev så positivt överraskade för det här ligger en liten bit utanför och kan inte störa någon

    Äh storleken spelar ingen roll, jag har sett enkaratare solitärer som sett plastiga ut beroende på hur god slipningen varit, hur många fascetter mm! Det enda jag kan tipsa om det är (som er guldsmed redan säkerligen sagt) är att tänka på att rent silver är väldigt mjukt, och eftersom du skall ha ett tunnare band så att du tänker på saker som kan få den att "missformas" ex tunga lyft mm. Finns alltid för och nackdelar med allt. Men jag håller med dig om att solitärer är så himla fina, dock så passade inte till mina korta (och inte så smala fingrar) Haha Flört

    Här kommer vår budget med ca kostnader (hittar vi billigare tar vi givetvis det)

    Lokal att hyra, ingår städning,diskning och all inredningsmaterial exklusive bordsdukar samt stolsöverdrag. : 25 000
    Mat tre rätters från resturang: 22 750 (65 gäster)
    Stolsöverdrag: 1625
    Hyra av dukar: ca 500
    Brudklänning, inklusive slöja, brudbukett,skor,sminkning och hår: 19500
    Kläder till brudgum: 3-5000kr
    Transport: 2000
    Dj till festen: 1000 (någon vi känner)
    Dricka till öppen bar: 9000
    Bröllopstårta: 4230
    Bröllopssvit: 2500
    Morgongåva: 2000kr
    Gåva till brudtärnorna: 1500
    Brudtärnor klädsel: 0 det får de står för själva :)
    Inbjudningskort: 3000
    Fotograf: 6000kr
    Vigselringsar: 1000kr
    Blommor kyrka: ?
    Vigsel: 0
    Godisbord: 700kr
    Nattamat: 1000

    = 107 305 
    Nu kom jag ner väsentligt i budget då jag skar ner på en massa utgifter som vi räknat för högt så som sprt,dj mm!
    Men Ja ungefär såhär set det ut för oss, vi har ju väldigt generös budget på mig klänning vilket ligger på 15 000 (för en mori lee klänning) givetvis kommer jag ta något annat om jag faller för något billigare. Sedan våra vigselringar, vi ska helt enkelt inte ha några. Vi skall skicka min ring på omrhodinering samt hans på slipning och glänsning för ca en tusenlapp! 

    Kostnaderna kan komma att sjunka väsentligt då mina föräldrar har varit inne på att gå in och täcka lokalkostnaderna, min bror tar något och hans föräldrar något! Men ingenting vi tar fö givet nu då det är så lång tid kvar :)

  • Anonym (91)
    Äldre 10 Oct 17:22

    Groken: Såg tyvärr att jag missat personalkostnad på 6000! men jag har hopp om klänningen att jag ska hitta en väsentligt billigare. Anledningen till att vi också försöker planera så mycket som möjligt är att vi ska resa iväg 7 veckor till Sydamerika om någon månad och där kommer tyvärr gå åt mycket pengar. 
    Så jag hade tänkt försöka köpa slöja, underkläder och dekoration där nere för det är så mycket billigare. Samt att det hade varit så kul att väva in en del av mitt hemland i bröllopet då som högst två släktingar därifrån kommer kunna flyga till Sverige möjligtvis ;( 

    Sedan så har jag varit i kontakt med en skola i min hemstad där det finns stylist,frisör och florist! Priserna dem tog var så himla bra jämnfört med salonger. Jag tänkte att det inte kunde skada att låta en färdigutbildad 3a ge sig på smink eller min brudbukett! Men visst det pirrar väl i magen för det är ju inte samma garanti på något sett, men bara för att det kostar mer i salong behöver det visserligen inte betyda att det kommer bli bättre (vilket man alltid hoppas på iallafall) 
    Vi har inte heller planerat alls någon smekmånad, maldivierna ser otroligt fint ut men även dem priserna är väldigt höga, något som vi inte kommer prioritera. Kanske kör en vecka till grekland eller Spanien :) 

    my: Allt är beroende på skenan hur bred och hög den är, sen är inte alla silverblandningar exakt likadana kan skilja sig beroende på leverantör eller land. I vår butik försöker vi alltid vara måna om att _informera_ att vissa smycken skall behandlas på ett speciellt sett för att undvika ledsna och besvikna miner! Allt är upp till var och en och idag så förlovar och gifter sig fler med silver/titan ringar än någonsin. Allt ligger inte i pris, men det skadar aldrig att informera om att silver kan upplevas mjukt samtidigt som jag alltid informerar om att vittguld är ett material som behöver underhållas då det ligger rött guld under. (som jag har) 


    Sedan är det upp till var och en om man tar det som en förolämpning eller inte. MEN jag sa det i god anda bara, och jag tycker att silver är fint samtidigt som jag också älskar vitguld trots att jag vet att ringen kommer kosta mig ett par hundralappar varje/vartannat år. INGENTING som är nödvändigt andra kanske inte alls stör sig av att ringen blir lite gulare i tonen efter ett tag men andra vill köra en omrhodinering. Så mitt svar är väl att jag är glad att dina hållt i 10år och det är ingenting jag tvivlar över. MEN jag har också tagit emot helt mosiga ringar som inte har uppnått en förväntning.

    Groken: Ps så urgullig hund :) haha kan verkligen se det framför mig :) 

  • Anonym (91)
    Äldre 14 Oct 12:01

    My.p: Nä jag fick bara vibbarna av det :)
    Om du frågar mig angående gravyr så gav jag ett par hundralappar extra för handgravyr vilket jag i efterhand tycker inte spelar någon större roll. Kan nästan tycka att maskingravyr blir bättre då det kommer in djupare i skenan. Angående kursivt eller inte så är det ganska fin gräns, ibland kan den kursiva bli oläsligt, men samtidigt finner jag det riktigt charmigt när jag ser riktigt gamla ringar som har kursiv fin text inuti.

    Summan av kardemumman: _jag_ tycker att kursiv är fin, men dock så tycker jag givetvis att det ska vara läsligt vilket vissa stilar inte alls är (script) bland annat
    har vi en som heter som blir lite bökig men smaken är som baken

    Marleo: Nä men tack så mycket! jag älskar den varje sekund jag tittar på den. Dock är den lite tråkig då jag inte kan eller rättare sagt vill kombinera den med vigselring då den är så egen och bör verkligen få vara själv. Men tänkte matcha upp med ett par snygga diamant örhängen till bröllopet istället :)

    Jag bestämde mig för ringen vilket föll ganska naturligt eftersom jag jobbar i en guldsmedsbutik och vi köpte den ihop då jag var tvungen att skriva på lite papper. Sedan väntade jag i två evighetslånga månader tills han var redo att fria. 
    Finaste killen friade ute i naturen under ett vindskydd med ett tjugotal tända ljus och skumpa! Givetvis gick han ner på knä och jag bara grät, vilken känsla det var, sedan grillade vi ihop (februari så riktigt mysigt) och ringde runt till alla nära och kära vilket jag kan ångra lite idag. Då jag önskar att jag kunde varit mindre uppspelt och spenderat dagen ihop haha. 

    Jag tycker verkligen att alla frieri är bra så länge man som partner är nöjda :) 

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)