• Äldre 8 Oct 11:26
    295112 visningar
    1436 svar
    1436
    295112

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej allihop! :) 

    Vi planerar också inför 2016, någon gång under våren eller sommaren, datum är inte bestämt ännu! Sitter i samma sits som vissa andra här, ringarna har vi, men det är sambon som har dem undangömda i väntan på rätt tillfälle! :)

    Vi har dock börjat planera lite smått redan då vi har många gäster från andra länder, och vi vill vara förberedda på hur mycket vi behöver spara.

    Han och hans familj kommer från ett fattigt land långt lång borta (vi bor där just nu), men vi ska gifta oss i Sverige. Varken hans mamma, pappa, eller mormor har råd att flyga, så vi tänkte sponsra biljetter till dem som en del i vår budget.

    På grund av det kommer vårt bröllop förmodligen gå på 100 000 för ca 50 pers....... När det är många långvägna gäster känner man ju också att man vill ha en fin fest för dem, om ni förstår vad jag menar... Vi vill ha festen på Teleborg Slott, kostar ca 1100 per kuvert. Utöver det kommer vi satsa på budget, begagnat och pysslat!! :) 

    Skickar med ett par bilder på Teleborg slott, så vackert!! 

  • Äldre 8 Oct 19:23

    KoA2016: Ja, visst är det vackert! Gillar tanken på att vara i ett slott, är det någon del av bröllopet jag kan tänka mig att spendera en slant extra på så är det lokal, där min gifter sig kommer ju alltid kännas speciellt för en, då är det kul att det är en riktigt speciell och vacker plats... sen får man ju urfina bilder! Dessutom ska vi inte ha så många gäster förmodligen, högst 50, då är det lite mer överkomligt att betala avgift per person.

    Gillar tanken på en  tea length! Jag vill ha en fin och lite pampig klänning, men jag gillar inte "ballgown" klänningar där det känns för mycket maräng. Jag tänker att man kan ha en vacker böljande klänning med en lång slöja med lite spets. Då blir det lite katedral känsla. Jag älskar chiffon i kjolen. Gjorde faktiskt ett blogginlägg här på BT om klänningar idag med en massa bilder om du vill kolla: www.brollopstorget.se/wordpress/myliefde/

    Och ja visst är det härligt att planera och fundera i förväg, så man hinner både förälska sig i lokal och klänning men ändå har tillräckligt med tid att ångra sig :) 

    Ska ni ha något speciellt tema för ert bröllop? Det är något vi inte riktigt kommit fram till än... :)

  • Äldre 9 Oct 09:55

    KoA2016: ja, jag gillar verkligen ringarna... Ska bli kul att lägga upp bilder sedan på de faktiska ringarna :) Det är något med solitär när man sätter dem på fingret, finns massor med andra supervackra ringar, men solitär känns så romantiskt och vackert för mig haha:) Kul att du också funderar på en.

    Vad vackert med personliga inslag som solrosor i buketten. Jag funderar faktiskt på att bara ha en enkel bukett med ängsblommor, kanske låter lite flummigt och jag vet faktiskt inte riktigt hur det ska gå till... Det är ju något som kanske skär sig lite, halvsvårt att blanda lantligt tema med ett slott, men det är annars något jag tycker är jättefint, lite midsommarkänsla med svenska vilda blommor och linnedukar osv :) 

    Så när det gäller tema tänker jag lite lantligt, och så älskar jag ljusblått. Tänker att det mesta ska gå i ljusblått och vitt just nu. Men jag vet inte som sagt! Jag har alltid älskat Disney men är lite osäker på om det går att få till ett sådant tema utan att det känns lite löjligt eller att man "försökt för mycket" haha:)

    Men när jag tänker mig en vigsel med tea length dress och solrosor i buketten, wow vad fint och det är klart det skulle funka i en vacker slottsträdgråd eller vart som helst för den delen :) 

    Jodå det är fint att bo utomlands, fast jag längtar hem mycket senaste året. Jag har bott här i 4 år nu och varit tillsammans med A i 2,5. Men vi ska absolut flytta vidare till Sverige nu, A har just blivit klar med sin juristexamen som tog 6 år, så nu har vi sökt uppehållstillstånd. Men väntetiderna på migrationsverket är ca 11 månader... Mycket är annorlunda här, kulturen är väldigt konservativ och kristen, A är ju yngre och inte alls så, men det har varit  desto svårare att charma hans familj :)

  • Äldre 9 Oct 13:29

    Anon91:

    Vilket supervackert ställe! Underbar kombo du lyckats med med både lyxigt slott och stall, jag är riktigt svag för boho-bröllop och allting som känns lantligt. Samtidigt älskar jag vackra byggnader, ska se hur jag kan få ihop de båda :)

    Båda våra diamanter är en vanliga briljantslipade, 0.2karat så stenen är i "minsta laget" för en solitärring kanske, men jag älskar nätta ringar och tycker det funkar perfekt. Tror att jag bara ska ha en slät, väldigt tunn silver/vitguld ring som vigselring sedan. Rätt billigt och på tal om det, din fråga om kostnaden. Jag skriver en liten lista hur jag tänkt mig att vi fördelar kostnaderna.

    Lokalhyra (inte hela slottet, utan matsal och balrum): 4000

    Hyra svit på slottet, en natt: 1645

    Kuvertavgift per person (detta ingår: tre-rätters, 3 glas vin, 1 glas dessert vin, kaffe med avec per person, personal, städning, dukning med blommor efter önskemål, 3 timmars planering med slottsfru) vuxna 44x1095, barn 5x300 : 52 965

    Bröllopsklänning, skor, hår, smink och bukett: 0 (min mamma vill stå för detta)

    Hyra frack: 1500

    Blommor till tärnor, brudgum: 500 (binder själv)

    Injudningar, bordskort, gästbok: 1500 (inte helt planerat, men pysslar bordskorten och om vi ev. ska ha ett vigselprogram)

    Hyra musikutrustning utan DJ: 500

    Drink i parken, serveringsavgift 300, egen alkohol 1000kr: 1300kr

    Vigselring: bara enkelt tunnt band, ca 1000kr

    Presenter till tärnor och marsalker, pysllar eget: 300kr

    Bar (drinkar utöver det som kommer till maten står gästerna för): 0 

    Fotografering (kommer bara ha en 1-timmes session i slottsparken och sedan ber jag gästerna med systemkamera fota vigsel och fest):2000 

    Bröllopstårta, eftersom det är trerätterna i kuvertpriset vet jag inte hur det fungerar. Knaske ingår någon enklare tårta, om inte kommer vi ändå bara ha några somriga gräddtårtor förmodligen betalade och bakade av min farmor, så : 0

    Klädsel till tärnor/marsalk: Vi kommer förmodligen ge dem en färgkod, men annars får de ha på sig "vad de vill". : 0

    Transport: Vi kommer bli sjussade i pappas cab. Vi velar mellan vigsel i en kyrka i närheten eller i slottsparken. Även om det är i kyrka kommer det vara nära nog för gästerna att köra : 0

    Tur och retur biljetter till As mamma, pappa och mormor, 3xca7000 :21 000

    Sång i kyrkan och på festen, talangfulla vänner :0

    Totalt: 88210

    Hoppas jag inte missat något. Vore ju optimalt om vi kunde hålla oss på denna kostnad, men vi har sagt 100 000 så vi har rum att komma på nya saker eller ändra... Jag vill ev. ha en stringkvartett till mingel och som ingångs och utgångsmusik i kyrkan, men det kostar 12 000 för 3 timmar :) Får se... 

    De saker vi sprat på: allt vi får gratis, att vi inte kommer ha öppen bar, ingen DJ, inga betalda sångare, ingen heldagsfotograf, ingen transport, enkel/gratis bröllopstårta, pyssla presenter och bordskort, binda egna buketter, hyra fracken och inte köpa. 

    Det som drar iväg för oss är ju kuvertavgiften, men det är ju också mycket dekoration som ingår och vi slipper tänka på personal och städning. Sen också flygbiljetter till As familj.

    Vad är det som drar iväg mest för er? 

    Vi känner att det är en fin balansgång att bjuda gästerna på mycket men samtidigt inte gå helt bananas. Vi kommer absolut inte ta någon avgift för maten, men vi kände ändå att de flesta skulle vara okej med att köpa egna drinkar efter 4 glas alkohol plus avec gratis :) Dessutom köper vi inte kläder till tärnor osv, men samtidigt får de köpa något de själva väljer och kan använda igen.

    Långt inlägg men nu fick jag med hela budgeten i alla fall! Säg till om ni ser något jag missat.

  • Äldre 9 Oct 13:33

    Stråkkvartett menar jag, tänkte på svengelska

  • Äldre 10 Oct 09:38

    Anon91:

    Jaha, nej ska jag vara ärlig vet jag inte hur många facetter och sådant diamanten är slipad i, får lägga upp en bild sedan när jag har den ;) 

    Jo, vilver är väldigt mjukt, jag planerade alltid att köpa silver men nu vet jag inte...! Jag har haft en silverring förut som jag i omgångar haft på mig flera år i rad, och den är fortfarande jättefin, om något ännu finare med lite mer karaktär. Jag har lite förkärlek till silver, men märker jag inom de första åren att silvret missformas eller liknande, så tänker jag att jag bara byter. Det är ju i princip bara diamanten man betalar för ändå när man köper en satt i silver... ;) 

    Haha kul att vi båda vet mer eller mindre en nästan exakt budget! Jag älskar att planera och jag älskar att ha tid att ändra och tänka om... Skönt att du inte slog i taket med din budget, mina kostnader känns också mindre än förra gången jag räknade på det, vet inte om jag missade något eller om jag bara forskar mer noga på priserna.

    KoA: Åh ja foton är superviktiga, jag vill verkligen ha en heldagsfotograf men såg hur dyrt det var!! Men det läser sig nog bra som det är, jag har också funderat på att hitta någon fotostudent eller liknande som man kan få för bättre pris.

    Jag äääälskar att planera och pyssla... Jag tror att jag mest ser fram emot att bestämma hur jag ska se ut, hitta klänning, prova olika frisyrer och så... Göra allt för att se till att det blir min snyggaste dag någonsin ;) Sedan har jag och A bestämt oss för en klassisk bröllopsvals, så jag ser fram emot ett par roliga danslektioner och planera hur det hela ska gå till :) 

     Jeamia: Vi tänkte också ha mindre bröllop först, men jag tror vi känner att vi inte vill ha en brällopsresa ändå. Vi har ju bott utomlands tillsammans och rest fram och tillbaka till Sverige tillsammans, det känns som allt vi gör är att resa. Så vi satsar på bröllopet och kör en mindre resa inom Sverige, A har inte sett mycket av Sverige. 

    Skickar en bild ni kan gottas åt, härom dagen hittade vi en liten brudnäbbklänning till vår vovve, jodå hon ska gå brudnäbb och ha en lite ringkudde på ryggen, haha! 

  • Äldre 20 Oct 10:42

    Marleo, vilka fina ringar! Snyggt att de matchar.

    Själv är jag äntligen förlovad!! 

    A tog med mig till restaurangen där vi hade våran första dejt... Perfekt kväll, vackra vågor, 30 grader varmt... Han gick ner på knä vid enn klippa där vi brukade kasta macka när vi först träffades :)

    Fick äntligen ha min ring på mig, så här ser våra ringar ut på:

  • Äldre 21 Oct 09:30

    Ja det var en underbar förlovning! Även fast man vetat så långt innan att det kommer hända kan man liksom inte förbereda sig! Det blev både tårar och skratt. Egentligen hade A planerat att vi skulle äta på restaurang efter, men det blev bara champange, det kändes liksom lustigt att sitta fint vid bord när man vill studsa runt och vara glad haha :) Vi köpte hem sushi istället och myste hemma.

    Jag ringde min familj på kvällen som blev jäääätteglada! Lite jobbigt att man inte får krama om dem dock.... Men de älskar verkligen A och min pappa hade en liten gjäldetår i ögat :) Kunde inte låta bli att fråga syrran på direkten om hon vill vara maid of honour hehe :)

    Ringde min bästa vän hemma i Sverige, visade sig att hon förlovat sig 3 dagar innan (var fortfarande en hemlig dock det var därför jag inte visste) så det var ju en riktig slump :)

    As pappa blev glad, men hans mamma är lite besvärlig om jag ska vara ärlig. Hon är extreeeeemt religös och "kan" inte vara glad när hennes son är sambo innan giftermål, ska gifta sig med någon som inte är religiös osv.... Men just nu skiter vi båda i det och njuter i fulla drag :)

    Marleo: Verkligen superfin, jag kunde inte heller låta bli att prova ringen så fort A inte var hemma haha.

    KoA2016: Ja, tack, det var superhärlig dag! :D

  • Äldre 10 Nov 08:52

    Rosalee: 

    Välkommen!!! Så jättefint tema, mörkblått ger ett så himla lyxigt intryck, nästan lite kungligt. Verkligen vackert och elegant. Blått är min favvofärg, ävervägde också en mörkare ton, men vi ska ha lite mer "lantligt" och ljust tema, så jag ska köra på ljusblått.
     

    Senaste lilla nyheten för oss är att jag blivit HELT BESATT av Anna Campbells klänningar. Jag trodde aldrig jag skule obsessa så mycket över en specifik designer, jag är inte jätteintresserad av kläder annars. 

    Sedan jag såg hennes klänningar har jag blivit så kräsen, men det hela är lite olyckligt då hennes klänningar kostar 12 till 20 tusen om jag tittar i de nedre prisklasserna... Suck! Tänkte faktiska posta en ny träd här inne om några månader och efterlysa second hand eller tips på kopior.... Någon annan som snöat ner sig på klänningar?



    Camilla Forsgren: Lycka till med viktnedgången! Var inte för hård mot dit själv! Det är ganska svårt att inte vara vacker i en fin brudklänning oavsätt vad man säger. Men I feel you, jag brukade löpa mycket men efter en svart mögel förgiftning förra året har mina lungor tagit mycket stryk och min kropp har förändrats mycket. Jag hakar på dig och sätter ett mål att börja springa ordentligt igen innan stora dagen.

    Vi ska nog också gifta oss i Augusti, hade tänkt juni men glömde helt bort att min mamma fyller 50 i juni, så det blir nog med spektakel för släkten den månaden... 

  • Äldre 10 Nov 08:56

    Men fy vad mycket stavfel det blev.

    väger och inte säger

  • Äldre 10 Nov 11:45

    Rosalee:

    Kul att du också gillar den typen av klänningar! Tycker dessa böljande och liksom lätta klänningar är ganska svåra att hitta i Sverige, det mesta är gjort i ganska hårt material. Jag vill ha en perfekt blanding av både spets och chiffong ;)

    Jag har sett en hel drös klänningar med långa spetsärmar, men då kanske det inte täcker tillräckligt mycket? Du kanske skulle gå till en brudbutik och be dem om råd, kanske prova en långärmad klänning och se om du trivs? Själv tycker jag det är supercoolt med tatueringar som syns även på stora dagen, men förstår om det känns som att det "skär sig" om man inte går i helt rockabilly tema

    Du skulle ju också kunna överväga att få en klänning uppsydd efter egna önskemål :) 

    Typ dessa ser fina och täckande ut

    Något liknande skulle du helt klart kunna få uppsytt eller ha turen att hitta i butik. Är man lite modig och vågar beställa från utlandet så finns ju det mesta på Ebay eller onlinebutiker som tillverkar kopior i Kina.... 

    När det kommer till ringarna så har vi tyvärr köpt dem utomlands! De kommer från American Swiss, tror att det bara finns i Sydafrika trots namnet.... 

    Min ring är ju väldigt enkel i design och jag har sett snarlika på både albrekts och guldfynd.... Fästmannens dock, det vet jag inte riktigt. Google är din vän, får man hem fel storlek eller vill ändra något litet går det ju alltid bra att gå till en guldsmed sedan.

    Jag äääälsar min solitärring, diamanten är lite upphöjd till och med och sticker ut ca 3mm. Jag har inte ångrat det en enda gång och än så länge har jag inte stött på problem alls med att fastna i saker, var också orolig för det. Jag tror att om man fixar till en helt perfekt storlek så att ringen verkligen sitter stadigt på fingret så är det inga problem alls... 

  • Äldre 10 Nov 11:49

    Rosalee: såg inte ditt exempel på klänning förrän nu! Jättefint! En sådan liknande tycker jag det borde gå att hitta i brudbutik, jag har i alla fall en känsla av att jag sett ganska många liknande... 

  • Äldre 14 Nov 12:17

    Grattis Rosalee! Härlgit att det blev så bra med frieriet och att han sa JA såklart :D Njut av den specialla tiden 

    Så mysigt att hitta ringar tillsammans! 

    Här finns ringar med lite variation, men vet itne om man kan köpa bara en ring eller om man måste köpa set: www.jempguld.se/forlovningsring-c-207-1.aspx 

    Enstensringar som jag sett i sverige har varit så himla dyra, runt 10 tusen... Beror på vilket storlek på diamanten såklart, min är 0.2 karat vilket inte är jättestort såklart men samma storlek på typ guldfynt kostar runt 10k och min kostade bara 2800kr utomlands... Om du vågar kan du beställa mycket billigare från typ amazon. Eller kanske köpa bara en diamant och sedan låta en guldsmed sätta in den i en ring? 

    Typ här är en lös 0.2 diamant för 2750kr : www.diamantia.com/Diamond/Details/9308/briljant_carat_0.20_farg_h_klarhet_si

  • Äldre 18 Nov 12:44

    Vi har ingenting alls ristat i ringarna. Det är inte tradition här, så det har liksom inte blivit av, men det bekymmrar mig inte. Dock har vi koordinaterna vi träffades på intatuerade båda två hehe. Vi ristar ringarna i Sverige sedan om vi vill. På tal om det så är fästmannen på svenska ambassaden idag på intervju för uppehållstillstånd i Sverige :D Vi fick ansöka med ny "gifta"-status pga att vi förlovat oss, jippie :D Det förkortar väntetiden lite tror jag i alla fall.

  • Äldre 20 Nov 09:17

    Rosalee: Han är från Sydafrika :) Koodrinaterna är till Bloubergstrand där vi först träffades och han också friade. Jag vill verkligen gifta mig i Sverige, känns tryggt och speciellt att vara "hemma". Men ibland fantiserar jag om en enkel vigsel på stranden här i Kapstaden... Kanske slåt på stort och kör både och ;)


    KoA, tack så mycket! Hoppas på det jag också :) 

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)