• KoA201­6
    Äldre 1 Oct 14:51
    295450 visningar
    1436 svar
    1436
    295450

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    My.p och Marleo:
    Här är en till som är i samma situation. Vi har pratat lite löst kring antal gäster, vilken typ av bröllop vi är intresserade av och så. Vi är helt överens om lokal och har till och med ett datum, under sensommaren 2016. Men som sagt, jag håller med om att det är lite tråkigt att inte kunna prata öppet om planerna, då det inte är "officiellt" än... Vi har då och då tagit upp frågan om att byta ringar och har funderat på att förlova oss på vår årsdag som är i början av nästa år. Jag har svårt att tänka mig att det blir ett "klassiskt" mannen friar till kvinnan-frieri, då vi båda "vet vad vi vill", så att säga. I vårt fall blir förlovningen, förutom en kärlekshandling också en liten antydan till våra nära och kära att vi har planer att gifta oss. Hoppas ni förstår ungefär hur jag menar. Oskyldig

    Hur går era tankar kring frieri? Vad har ni för "viktigaste punkter" för dagen - saker/ personer/ aktiviteter som ni absolut vill ha med under dagen? (förutom det uppenbara: er blivande man)

  • KoA201­6
    Äldre 2 Oct 09:25
    Marleo skrev 2014-10-01 16:09:22 följande:
    Vad har du själv för drömmar om dagen då frieriet dyker upp? Solig
    Hm, jag vet inte om jag har så mycket till drömmar när det gäller just frieriet. Jag har nog mer eller mindre tänkt mig att vi båda sätter oss ner på en mysig plats och frågar varandra om vi vill fortsätta leva livet ihop, även i framtiden. (Nu vet vi ju redan svaret på frågan, så det blir ju inte direkt någon jätteöverrasning. Flört)

    Men jag skulle också kunna tänka mig att vi går och kikar på ringar tillsammans och att sambon då lägger beslag på ringarna och planerar ut något lite extra speciellt. Antagligen innefattande god mat och fin utsikt. (Vi båda uppskattar platser med utsikt över fin natur, en stad eller liknande.) Men jag gissar att det antagligen blir en kombination av dessa två "scenarier". Tiden får utvisa det hela, helt enkelt. Det jag inte skulle uppskatta skulle vara att bli överraskad med ett frieri bland en massa folk, då jag tycker att det är ett mer personligt "beslut" mellan två personer.

    Jag läste att ni hittat en kyrka att vara i. Hur tänker ni er det fortsatta upplägget på dagen? Glad
  • KoA201­6
    Äldre 2 Oct 09:34
    my.p skrev 2014-10-01 17:33:31 följande:
    Jag är inte särskilt tjejig och ville inte gifta mig innan jag träffade min nuvarande sambo. Helt plötsligt har vi bokat en sagolik herrgård, kyrkan i byn där jag är uppvuxen och idag varit iväg och köpt min vigselring.
    Vad roligt att höra att du har blivit "helomvänd" när det gäller giftermål. Vad var det som fick dig att tänka annorlunda? Och vad var det som gjorde att du tidigare tänkt att du inte ville gifta dig? (Du behöver inte svara om du vill, jag tycker bara det är väldigt intressant med hur beslut och tankar förändras och mognar fram, rent allmänt.)

    För min egna del  har jag inte varit den tjejen som sedan hon var liten har drömt om bröllop, däremot har jag tänkt att det förmodligen kommer ske någon gång i framtiden. Och hittills har det känts så enkelt och roligt att bo och leva ihop med sambon så det känns som det naturliga steget att ta innan vi beslutar oss för att bli en familj. Vi kommer så bra överens och diskuterar oss fram till den bästa lösningen i olika situationer och inte minst får vi varandra på gott humör efter en lång dags plugg och arbete, något jag tror är jätteviktigt. Att tillbringa mycket tid tillsammans. (Om man arbetar heltid tillbringar man mer tid på jobbet med kollegorna än med livspartnern - om man tänker att man jobbar 8h + lunch och transport till och från jobbet och 8h. sömn, så blir det inte så mycket tid över till varandra alltid.)
  • KoA201­6
    Äldre 6 Oct 15:42

    Det vore kul att höra mer om hur era tankar har gått kring val av årstid. Hur har ni tänkt? Vi har kommit fram till sensommar. Då har jag hunnit ta examen och det är dessutom inte lika varmt som under högsommaren.

  • KoA201­6
    Äldre 6 Oct 15:56

    Anonym (91): Vilken fin ring! Jag blevlite nyfiken. Är det en eller består den av flera?

  • KoA201­6
    Äldre 8 Oct 16:20

    Groken: Wow, vilket imponerande ställe! Jag har svårt att tänka mig att gästerna skulle ha något att klaga på där. Flört Det ser riktigt maffigt ut. Vi har tänkt oss ett lite liknande ställe (har dock aldrig besökt slottet i Trelleborg), men det är likt i den bemärkelsen att det ligger i trevliga omgivningar och har dessutom riktigt fin utsikt, något vi värderar högt.

    Hur tänker du kring klänning? (Om du tänkt ha en förstås). Ska du försöka hitta något som "smälter in i miljön" eller går du på något du gillar eller dessa två parametrar kanske går hand i hand?

    Själv funderar jag på en klänning i tea length då jag tycker det känns alldeles lagom och som att det passar mig, trots att det kanske inte passar lika mycket in i lokalen som vi funderar på. (Där "skulle man egentligen ha" en maffig gräddbakelse eller liknande.) ...sen kanske man ändrar sig på vägen med både klänning och lokal, vem vet. 

  • KoA201­6
    Äldre 8 Oct 22:43

    Groken: Kul att få kika på hur du tänker kring klänning och bröllop i övrigt, man har ju alltid sina egna idéer, men det är också spännande att se hur andra än en själv (och ens partner) pratar om det hela.

    Fina ringar ni har valt! (Även om bilderna inte var exakt hundra.) Jag är också inne på solitärring, men i guld (dock som vigselring). Vi pratade lite om det tidigare i tråden att vi är flera som gör det hela lite bakvänt, det vill säga, bestämt att vi ska gifta oss men ännu inte förlovat oss. Haha, jag som trodde vi var de enda. Flört

    Nja, tema vet jag inte riktigt. Vi kommer nog utgå en del från själva lokalen. Men att buketten ska innehålla solrosor har vi till exempel redan kommit underfund med. (Sambon har alltid sagt att jag är hans solros, då jag älskar solen.) Så det blir ett lite personligt inslag som är både lite unikt och lite annorlunda än de klassiska brudbuketterna. Sambon får kanske en gul fluga eller liknande. (Vi gillar båda när det är lite pigga färger - inte överdrivet dock).

    Vad har ni för för- respektive neckdelar med våren/ sommaren för er del? Vad har ni själva funderat kring för tema? Är det under våren kan man ju låta sig inspireras av alla vårblomster etc.

    Hur är det att ha flyttat till ett annat land? Hur trivs du? Hur länge har du bott där? Vill ni bo kvar där eller har ni planer på att flytta till Sverige eller till något annat land? ...ja, du ser, frågorna är många! Tungan ute

  • KoA201­6
    Äldre 9 Oct 17:34

    Groken och Anonym (91): Oj oj, här går det undan! Så mycket budget ni har hunnit tänka på redan... Vi har bara diskuterat det hela i runda slängar. (Slutbudgeten beror lite på hur många gäster det blir i slutändan.) Vi har lite liknande upplägg som er när det gäller lokal. Där ingår mat, personal, dukning, dekorationer, städning, etc. i priset per person som kommer ligga på ca. 1100:-/ person.

    Det vi kommer lägga lite mer pengar på är en duktig fotograf (kul med fysiska minnen), ringarna och lokalen, men jag gissar att vi försöker spara in på kläder, inte ha tokdyra ringar, ingen transport (vigsel + fest på samma ställe) och inbjudningskorten hjälps vi åt med inom familjen när det väl blir dags.

    Vad ser ni fram emot extra mycket när det gäller planeringsbiten (när den drar igång ännu mer 'på riktigt')? Jag ser mycket fram emot att pyssla med gästlistan, bordsplaceringen och hur vi ska lägga upp vigselceremonin, exempelvis.

    Vilka fantastiskt maffiga ställen ni båda hittat! :)

  • KoA201­6
    Äldre 20 Oct 13:33

    Groken: Åh, vilken fin ring det blev!  SoligSkål
    Det låter som att ni hade en jättehärlig dag tillsammans.
    Har ni berättat för era nära och kära än? Hur blev reaktionen? (Alltid spännande att höra, tycker jag). Vad kul att ni äntligen (antar jag) kommer få planera lite mer "på riktigt"/ offentligt.
    (Du behöver inte svara på allt om du inte vill.)

  • KoA201­6
    Äldre 7 Nov 17:04

    Rosalee: Kul med en till i tråden! Glad Vilken härlig blå färg ni kommit fram till att ni vill ha! Har ni planerat något mer än så? Plats, typ av vigsel, ringar, tid på året, etc.?

    Vi tänker oss ett sensommarbröllop i vår kommun på i en fin byggnad med härlig utsikt. Ringar är det tänkt att vi ska börja kika på (och prova på riktigt) nu någon gång innan jul då vi pratat om förlovning i anslutning till årsdagen i början av nästa år. Spännande, äntligen börjar det hända saker. Drömmer

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)