• Äldre 4 Aug 08:03
    70870 visningar
    156 svar
    156
    70870

    Vad anses om bröllop med kuvertavgift?

    Betala för att gå på ett bröllop??

    Så för att jag skulle få gå på ett bröllop så skulle jag få betala för det med andra ord. har man inte råd att ha en stor fest så får man väl anpassa sig efter sin plånbok. Men att låta gästerna betala för det. Snålaste och dummaste jag har hört.


    Live free, ride free
  • Äldre 4 Aug 11:30
    daniiel skrev 2014-08-04 10:58:33 följande:

    Detta är egentligen ingen bra diskussion att ha, för jag tror tyvärr inte att någon som "är emot" kuvertavgift kommer ändra åsikt, men jag tror däremot att det kan avskräcka någon som går i kuvertavgifts-tankar. Det är oerhört tråkigt!

    Jag kan inte förstå att vi inte kommit längre, att folk inte kan ha mer förståelse och empati för andra människor. För ja, det är precis vad det handlar om i många fall. Människor som så hemskt gärna vill kunna låta alla människor dom bryr sig om vara med och fira deras stora dag. Många gånger pga tråkiga omständigheter som arbetslöshet, sjukdom, olyckor osv. Saker som bidragit till att man inte kunnat spara så mkt pengar som man hade önskat, som har gjort att man kanske behövt lägga det på annat än att lägga en (många gånger) helt löjligt stor summa pengar på att bjuda människor på precis allt!

    Jo, det finns också människor som kanske egentligen skulle ha råd, men som väljer att spendera sina pengar på annat ändå. Och vad gör det? Kan vi inte unna dom det? Vill vi verkligen bara fira någon på bröllopsdagen så länge dom ser till att inte vara snåla och snikna? Vem är det som är snål då egentligen?

    Det är ingen hemlighet att jag tycker kuvertavgifter är superbra! Både som värd och som gäst. Jag har upplevt både och. Jag anser mig ha tur som har familj, släkt och vänner där en sådan sak som kuvertavgift ses som en självklarhet i princip. Där alla mer är gärna kan tänka sig att betala sin egen mat för att kunna vara med och fira någon man tycker om. Det gör ju att alla alltid har möjlighet att ha alla sina nära och kära närvarande om man vill det. Alla vill ju inte det pga andra anledningar.

    Och som gäst tycker jag det är toppen! Man behöver inte fundera på vad man ska köpa, vad kan dom tänkas behöva och vilja ha. Man vet att man bidrar med något som brudparet verkligen vill ha - min närvaro. Vad kan vara bättre än det? Varför kan vi inte unna ett brudpar att på den enda speciella dagen i deras liv få tex äta middag tillsammans med alla dom vill ska närvara? 

    För ja, jag är också sådan som tycker att man bör vara rimlig när man väljer kuvertavgift, att inte sätta en oerhört hög summa, men vart den gränsen går varierar ju från brudpar till brudpar och sällskap till sällskap. Summan bör täcka gästens egen mat och man ska givetvis avsäga sig presenter, för gästens present blir ju sin närvaro. 



    Korta ner lite bara för att inte ta upp plats med ref..

    Har man inte råd att ha ett bröllop skall man inte ha det. Det är gratis att gifta sig mer eller mindre och där kan alla va med (borgerligt som kyrkligt). Men sedan vill folk överträffa varandra med efterfesten och det är dem som bjuder in till den festen som skall avgöra hur mycket det vill lägga på den.
    Om man går och köper tex kött och grillar med potatissallad eller potatis. Vad går det på? Inte mycket, och det är väl inte för maten och spriten som du är där, utan för att kunna glädjas med brudparet? Men de vill ha ett snoffsigt bröllop med catering och dyrare mat och finare utsmyckning osv osv, därför tar de ut en AVGIFT till de som vill komma, vidrigt och WT.

    Jag vill ha en Koeningsegg, men den ligger lite utanför min budget så jag fick nöja mig med en vanlig bil. Inte går jag runt till vänner och familj och tigger pengar för att kunna köpa en snoffsig bil. Och de borde ju ge mig det, för då kan vi använda den när vi gifter oss som transportmedel istället för min nuvarande.

    Min släktingar och vänner behöver inte köpa present, de tar sig tiden att komma och fira vår dag med oss och givetvis skall de slippa gå hungriga och törstiga till något jag bjudigt in dem på, BJUDIGT IN DEM PÅ som sagt. Att bjuda någon på lunch betyder det att man då kan ta ut en avgift för lunchen som man bjudigt på?


    Live free, ride free
  • Äldre 4 Aug 13:51

    Varför skall man ha presenter eller bli sponsrad till resa eller kuvertavgift över huvudtaget? Vill folk ge en present så säger jag inte nej, vill de betala för maten så ok, vill de sponsra vår resa så uppskattas det.

    Men det är inget vi begär eller vill ha, vi vill ha deras blotta närvaro, begär inget annat. Låter mer som ni gifter er för presenterna och gåvorna ni får än för att gifta er när ni tänker på vilket sätt folk skall betala er antingen genom presenter, bidrag eller avgifter.

    SJÄLVKLART kan de som jobbar mycket och har mer pengar kunna ha ett finare bröllop med mer gäster och finare mat osv. Alla kan ha ett bröllop, men man får ju givetvis anpassa det efter sin plånbok. Vill jag ha något så jobbar jag mer och extra och köper det. Jag ville ha en finare lägenhet så då jobbade jag 80h i veckan för att kunna renovera, vill jag ha ett finare dyrare bröllop så anstränger jag mig mer. Självklart är det olika och många tycker det är orättvist, men jag tycker de som jobbar myckt skall ha det bättre än de som inte gör det.

    Däremot tycker jag din formulering av
    Man kan bjuda in till vigsel och erbjuda gästerna möjligheten att närvara vid en eventuell middag, mot en kuvertavgift. Det är skillnad


    daniiel skrev 2014-08-04 12:54:20 följande:
    Man kan bjuda in till vigsel och erbjuda gästerna möjligheten att närvara vid en eventuell middag, mot en kuvertavgift. Det är skillnad. 
     


    Detta tycker jag däremot är helt ok. För här bjuder du till vigseln "bröllopet" men säger klart ifrån att festen är till självkostnad. Men att skicka en inbjudan till allt som helhet med en avgift.. tycker fortfarande det är vidrigt och snålt.


    Live free, ride free
  • Äldre 5 Aug 11:15
    daniiel skrev 2014-08-04 16:55:30 följande:
    Hur kan det bli att någon betalar ett par som tar en kuvertavgift när pengarna går direkt till personen som betalat? Brudparet i fråga får inte ett öre av det själva.

    Och det handlar inte om att kunna ha ett finare bröllop, utan att öht kunna bjuda in alla man vill. Och om gästerna i fråga inte har något emot det, så vad är det då för sak? Som tex jag, mina vänner och familj som mer än gärna betalar en kuvertavgift.

    Och man skickar ju oftast inte separata inbjudningar till vigsel och fest, men det går ju att formulera det på sådant sätt på en inbjudan. Något jag tycker är toppen. Dessutom är ju väldigt sällan hela festen till självkostnad, utan enbart maten.
    Men isåfall betalar man ju inte krogen för maten eller bilfirman för bilen, för pengarna går ju till dig själv.

    Live free, ride free
  • Äldre 14 Aug 09:01

    Kuvertavgift och få pengar i ett kuver är två helt skilda saker, att få ett kuver med 5-20 tusen i OCH en present som de ger i sydligare delar av europa är fortfarande ingen avgift, dessa två saker går ju inte att jämföra.

    Man har ett bröllop som passar sin plånbok inte för att tömma andra människors, så jag och min dam skulle behöva betala typ 600-1000 i avgift för att gå på ett bröllop? Aldrig, bjuder man på ett bröllop så bjuder man inte tar avgift. Sedan är det upp till var och en av gästerna om de vill ge något för mat eller /och i present. För du bjuder väl gästerna för att du vill ha dem där att fira dig itne för att de skall ge dig saker.


    Live free, ride free
  • Äldre 14 Aug 10:13
    AnnelieK skrev 2014-08-14 09:18:16 följande:

    Håller med Snowstars här faktiskt. Jag skulle aldrig kunna gå på ett bröllop utan någon form av present även om det stod att paret avsäger sig presenter! Kanske för att jag kommer från en familj som alltid ger presenter. När jag fyllde år senast så valde jag att ha "kalaset" på en restaurang men alla fick betala sig egen mat och dryck, men då sa jag specifikt att jag inte ville ha några presenter. Men jag fick presenter i alla fall, även från mormor och farmor som varit pensionärer länge och inte har det så gott ställt. 

    Så skulle jag få en inbjudan med kuvertavgift (rimlig sådan, runt 300kr/pers) så hade jag inte tyckt att det var konstigt.

    Att man kan komma undan billigare med maten ifrågasätter jag inte heller men jag skulle personligen inte vilja stå och grilla kött och laga annan mat veckan innan mitt bröllop. Och fläskfilé och potatissallad som någon föreslog är den tråkigaste maten man kan bjuda på tycker jag då det är typ vardagsmat för oss.


     För mig handlar det inte om ta med sig eller inte, skulle aldrig gå på kalas eller liknande utan att ta med mig något, har även bett ombedd om jag kan som present göra en show (eld blås, slukeri och poi) som present och ändå köpt med mig något med.


     


    Så missförstå mig inte med att jag inte vill lägga pengar presenter osv. det handlar enbart om att man tar en AVGIFT vilket inte är frivilligt, och DET faktumet är det jag står helt emot. För jag ger hellre presenter för 2000:- på eget bevåg än går på ett bröllop som jag skall betala 300.- för att gå på.




    Live free, ride free
Svar på tråden Vad anses om bröllop med kuvertavgift?