• LinaNo­rdstro­m
    Äldre 2 Dec 19:32
    70431 visningar
    156 svar
    156
    70431

    Vad anses om bröllop med kuvertavgift?

    Jag tycker det är bra!

    Tycker man att det är snålt av brudparet behöver man ju inte komma på festen, vigseln är ju gratis  

  • LinaNo­rdstro­m
    Äldre 17 Jan 09:32
    Maria466 skrev 2014-01-17 00:34:08 följande:
    Vi ska ha en kuvertavgift på vårat bröllop. Men hur ska man räkna ut hur stor avgiften ska vara?
    Det beror väl på om man vill ta avgift för hela kostnaden eller om gästerna bara får stå för en del av kostnaden. Räkna ut vad mat och dryck kostar/person och sen räkna på hur mkt ni vill att gästerna ska stå för Vi ska också ta kuvertavgift men inte för hela kostnaden
  • LinaNo­rdstro­m
    Äldre 13 Jul 21:37

    Nu kan jag svara i den här tråden då vi nyss har haft vårt bröllop med kuvertavgift. Våra gäster fick betala lite mindre än halva kuvertet (250:-/vuxen) och vi hade tydligt skrivit i inbjudan att vi INTE ville ha presenter och faktiskt så respekterade nästan alla det, jag var lite orolig att gästerna skulle komma med presenter ändå eftersom att man "ska" göra det på bröllop. Dom flesta tyckte det var smart att ta kuvertavgift och många hade varit på bröllop tidigare med kuvertavgift så ingen tyckte det var något konstigt.

    Jag har inget emot att betala kuvertavgift som gäst på bröllop heller, skulle gärna göra det för att slippa leta present. Sen är det ju jättedyrt att bjuda på mat och vin till många personer och jag bidrar gärna så det blir lite billigare för brudparet.

Svar på tråden Vad anses om bröllop med kuvertavgift?