• dellel­garin
  Äldre 15 feb 14:46
  56150 visningar
  156 svar
  Inlägg från dellelgarin Visa alla inlägg
  156
  56150

  Vad anses om bröllop med kuvertavgift?

  Personligen hade jag aldrig någonsin tänkt tanken, men blir jag bjuden på en sådan fest kommer jag betala och gå, även om det i min värld är mycket märkligt sätt att göra det på, en helt annan sak om man bjuder till allmän fest än när man firar någon eller några.

 • dellel­garin
  Äldre 28 feb 10:13
  #91
  FruForsmark skrev 2013-02-28 09:55:12 följande:
  Gillar inte kuvertis. Tycker det blir lite som: "Vi bjuder in er för att fira oss men ni måste betala för det". Tycker man skall anpassa bröllop efter budget.
 • dellel­garin
  Äldre 28 feb 11:17
  #96
  Alyllyra skrev 2013-02-28 11:11:30 följande:
  Om man inte vill fira brudparet så måste man ju inte gå. Det blir ju billigare för alla inblandade.

  Och om man vill fira brudparet, då kanske man kan tänka sig att hjälpa dem på traven med en liten pengagåva? Så att de slipper lägga pengar på mat och kan lägga dem på något roligare.

   
  Fast jag förstår inte varför man har en fest om man inte har råd egentligen? Själva grundgrejen har jag så himla svårt att förstå?
  Hur kommer man på att man ens skall anordna det? VI har sparat och grejat och ordnat för att hålla bröllopsfest (att bli gift kostar ju inte många kronor) och satte bröllopsdatumet efter hur lång tid det skulle ta att spara pengarna utifrån våran ekonomiska situation.

  Gift blir man ju för en väldigt liten summa, sen har jag varit på superenkla jättefina efterföljande fester, det behöver ju knappast vara dyrare en en vanlig födelsedag. jag hade iallafall personligen uppskattat något sådant mera än att betla kuvertavgift, jag vet inte om det är för att jag är från en mindre ort som jag tycker det känns så väldigt konstigt, är detta mera förekommande i stora städer eller i vissa delar av landet?
  Snälla hjälp mig att förstå! :)
 • dellel­garin
  Äldre 28 feb 11:21
  #97

  Jag frågade min kontorskollega här mittemot om hon någonsin varit på ett kuvertbröllop, hon visste inte ens att det förekom och trodde jag skämtade =), vi är nog födda bakom en stor sten här på Gotland =)

Svar på tråden Vad anses om bröllop med kuvertavgift?
Logga in
Bli medlem