• Äldre 23 Jan 18:00
    70391 visningar
    156 svar
    156
    70391

    Vad anses om bröllop med kuvertavgift?

    Kan ni inte bara avsäga er materiella gåvor och önska er ett ekonomiskt bidrag istället (men inte nämna ordet kuvertavgift)? Personligen tycker jag inte om kuvertavgift. Tycker det låter som att man håller en fest man egentligen inte har råd med. Men allt går ju att få till med bra formuleringar. Men jag personligen vill hellre känna att jag ger en ekonomisk gåva (perfekta presenten för en gäst ju!) än betalar för min mat på en tillställning jag blivit bjuden till.. min personliga åsikt bara :)


     


     

  • Äldre 28 Feb 09:55
    #90

    Gillar inte kuvertis. Tycker det blir lite som: "Vi bjuder in er för att fira oss men ni måste betala för det". Tycker man skall anpassa bröllop efter budget.

  • Äldre 28 Feb 13:03
    #98
    Alyllyra skrev 2013-02-28 11:11:30 följande:
    Om man inte vill fira brudparet så måste man ju inte gå. Det blir ju billigare för alla inblandade.

    Och om man vill fira brudparet, då kanske man kan tänka sig att hjälpa dem på traven med en liten pengagåva? Så att de slipper lägga pengar på mat och kan lägga dem på något roligare.
    Det har inget med själva pengarna att göra utan principen. Skulle jag bli bjuden till bröllop med kuvertavgift hade jag förmodligen gått men jag hade inte tyck om upplägget. Jag ger hellre ett ekonomiskt bidrag i bröllopsgåva till brudparet där jag själv avgör hur mycket jag vill ge i present. Det är stor skillnad på att känna att man ger en gåva än att man är medfinansiär i deras tillställning. Om de inte vill lägga pengarna på mat så kanske de inte skall ha den sortens fest heller? Varför inte då köra ett bröllop med bröllopsfika därefter? Jag förstår inte riktigt resonemanget att arrangera något som kostar mer än man är villig att lägga..tyvärr :)
Svar på tråden Vad anses om bröllop med kuvertavgift?