• Äldre 13 Feb 08:35
    71036 visningar
    156 svar
    156
    71036

    Vad anses om bröllop med kuvertavgift?

    Jag är inte alls förtjust i kuvertavgift. Jag tycker det är lite bröllopens-kreditkort. Att ta ut en kuvertavgift handlar för mig om att man vill ha en större fest än man har råd med, man orkar inte spara och har inte tålamod att vänta med ett bröllop och då tycker man att lösningen är att gästerna ska betala sin egen mat.


    Precis som andra skrivit så har inte alla bra ekonomi. Är man ensamstående mamma är 200-300 kronor rätt mycket. Och ja, man har tid på sig att spara ihop det, men jag skulle nog personligen spara dom 300 kronor och gå på äventyrsbad med mina barn än att gå på min kusins bröllop. Bryskt, men sant.
    Eller om man är ett par och den ena är arbetslös/sjukskriven, ja what ever och pengarna tryter. 300/person är 600 kronor. 600 kronor för ett ett hushåll där man har svårt att få pengarna att räcka är mycket pengar. De kan nog lätt bli då att man ljuger om att man inte kan komma för att man inte känner att man har dom pengarna.


    Är det en mycket nära vän/släkting/syskon så skulle jag betala pengarna. Jag skulle fortfarande inte gilla det, men jag skulle göra det för deras skull.
    Men om min kusin jag träffar 2 gångar per år bjuder mig till bröllop och sen tycker att jag ska betala massa pengar för det, nej då får det vara. Och ja, det är min egen mat, som jag ska äta och den kommer inte smaka sämre för att jag betalar. Däremot är jag bortbjuden, där jag inte får välja min mat själv men jag ska betala för den, då lägger jag hellre dom pengarna någon annanstans. Jag går inte för att jag förväntar mig gratis mat och gratis dricka och tårta, utanför att fira med personerna deras kärlek och glädje. Men det är ju just deras glädje, deras stora dag, deras beslut att ta alla utgiferna som kommer med ett bröllop. Ska jag då behöva klassas som snål/ego/elak för att jag och min personlig livssituation kanske inte fungerar tillsammans med den typen av utgift.


    Som gäst beslutar jag själv om jag vill gå eller inte och jag skulle inte gå.


    Och som några andra här skrivit, när de är en stor lokal, med dyr mat och bruden har en uppenbart dyr ring, klänning, påkostade blommor och dekorationer och sen ska åka på en två veckor bröllopsresa känns det ännu konstigare att man ska ha hela sitt drömbröllop men gästerna ska betala för maten för att brudparet ska ha råd med dyra kringkostnader. Spekulationer, spekulationer.


    Som sagt, bröllopstorgets mantra, det är eran dag och ni får göra precis som ni vill, men jag skulle inte köpa en soffa eller vinterjacka på kredit och jag skulle inte vilja ha ett bröllop jag inte har råd med heller.


     


     


     


     

  • Äldre 13 Feb 09:59
    #65
    Marjasinus skrev 2013-02-13 08:48:37 följande:
    Oartigt kanske, men det är ändå inte tvingande. Jag har dessutom sett många bröllopspresenter där folk t ex använder sitt hantverkskunnande att skapa saker som kanske bara kostar några tior i själva materialet.

    Alla har väl gett sin åsikt på varför de inte uppskattar kuvertavgift både som arrangör och gäst. Men det är ju ni som känner era gäster och kan ta beslut på det. Min uppfattning är bara att om man ska ta ut en avgift så ska man se till att den kommer gästerna till gagn i form av mat/dryck/boende m m

    Jag håller med dig. Klart som sjutton man ger en gåva till paret! Men man kanske är lite finurlig och använder sig av saker man kan och har för att ge bort en bra present som inte behöver kosta speciellt mycket pengar alls.


    Sen, ja det beror ju helt på vad man är för härlig skara människor, alla ser vi som sagt på saker olika. =)

Svar på tråden Vad anses om bröllop med kuvertavgift?