• Emelin­en
    Äldre 12 Feb 22:54
    70389 visningar
    156 svar
    156
    70389

    Vad anses om bröllop med kuvertavgift?

    Vi skall ha kuvertavgift på vårt bröllop pga följande:

    1. Vi tänkte först bara bjuda ett fåtal människor eftersom vi inte hade råd med stort bröllop MEN andra släktingar som ville komma sade att de gärna betalade för sig och bidrog om de fick vara med. När detta spridit sig ville faktiskt alla betala för sig.

    2. I kuvertavgiften ingår mat och boende. Vi skall ha bröllopet på min släktgård (en gård som kan hyras så vi har hyrt den själva) och kan därför erbjuda boende till de som kommer som inte bor på orten. De som bor på orten sover hemma. Viss alkohol ingår också, och eftersom vi inte är på ett hotell eller liknande så kan folk ha med egen alkohol.

    3. När bröllopsplanerna hade startats fick vi reda på att vi var gravida och som nyblivna föräldrar har vi inte mycket pengar men stenen var redan i rullning.

    4. Vi har ALLT man kan behöva hemma, vi behöver inga köksmaskiner mm.

    5. Resa, ringar och klänning kostar inte alls mycket, och kuvertavgiften kommer knappt att täcka maten. Vi tänker INTE gå i vinst utan bara få en liten knuff.

    Vi skall alltså inte ha nått pampigt bröllop för pengarna. Tanken var från början också att alla skulle hjälpa till och att det då skulle vara kostnadsfritt för folk. Som en jättestor grillfest med vigsel, men många sade att de hellre betalade och fick vara med och festa med oss än att ha något ansvar på bröllopet.

    Jag reagerar över en sak folk skriver här, att de inte vill känna sig tvingade att betala något för att gå på ett bröllop... Men man köper väl en bröllopspresent? Är det inte väldigt oartigt att komma till ett bröllop UTAN bröllopspresent? Och då undrar jag, vad är skillnaden mellan att köpa en el-visp eller våffeljärn för 200 kr och att betala 200 kr? Pengar som pengar...  

Svar på tråden Vad anses om bröllop med kuvertavgift?