• Äldre 16 Jan 10:29
    70423 visningar
    156 svar
    156
    70423

    Vad anses om bröllop med kuvertavgift?

    Personligen hade jag inte velat att ha ett kuvertbröllop, men jag vet att det är en del som väljer att ha det, och det är ju inte som att jag tar det personligt att någons åsikter skiljer från mig.

    För mig är det snarare en fråga om summa och attityd om jag skulle bli bjuden på ett sådant bröllop. 

    Exempel 1:
    Två vuxna och två barn blir bjudna på bröllopsmiddag/fest. Priset är 200 kr/vuxen och barnen bjuds. Dricka bjuds till maten och sedan till självkostnadspris resten av kvällen.
    -Inga konstigheter tycker jag, 400 kr för två vuxna som sedan kan avstå att dricka ev alkohol för att hålla kostnaden nere. Här finns även utrymme beroende på ekonomi och vilja att kunna sticka till en liten present till brudparet.

    Exempel 2 (verklighetsbaserat):
    Två vuxna och två barn blir bjudna på bröllopsmiddag/fest. Priset är 500 kr/person exklusive vinpaket/dricka. Bar med "vanliga krogpriser" hela kvällen.
    -Här pratar vi alltså 2000 kr bara för att hela familjen ska kunna gå, plus kostnad för vin, ev. resa till bröllopet osv.

    Jag hade utan att tveka tackat nej till bröllop nummer två, men gärna deltagit i bröllop nummer ett. I mitt exempel gick brudparet med VINST på att gifta sig, och sist jag kollade är inte tanken med att bjuda på fest att man ska tjäna pengar på sina gäster.


    And tonight we can truly say - Together we are invincible
Svar på tråden Vad anses om bröllop med kuvertavgift?