• Äldre 27 Dec 15:58
    35030 visningar
    220 svar
    220
    35030

    "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?

    Jag ska starta om min lchf-diet och träning i januri men inte förräns det sjunde som är min första arbetsdag. Är dock gärna med här ändå om det går bra. 

  • Äldre 27 Dec 17:09
    #10

    Jag har kört lchf tidigare men har gjort ett uppehåll under jul och nyår. Det fungerar jättebra för mig eftersom jag slipper suget. Provade femdieten tidigare men eftersom jag var konstant hungrig fungerade den inte alls för mig. Jag äter inte jättemycket mer fett när jag äter lchf men jag är inte rädd för fett längre. Äter mer lax, avokado, fetaost, andra ostar och kyckling. Ett lite fräschare sätt att få i sig fett på. Och så skipper jag allt light-produkter eftgersom det är så mycket socker i dem. 

  • Äldre 1 Jan 19:31
    #47

    Jag ligger som sagt lågt tills på måndag. Åkte på en matförgiftning i lördags så något större sötsug har jag inte just nu. Annars fick jag en jättebra julklapp av mina föräldrar i helgen (vi firar jul tillsammans lite senare än brukligt). Jag fick ett promenadband. Som det ser ut nu är jag arbetslös från och med februari och eftersom jag känner mig själv rätt bra vid det här laget är min motivation att promenera om jag är ensam hela dagarna extremt liten. Men med ett promenadband ska jag iaf gå minst en halvtimme om dagen framför tv:n.

  • Äldre 15 Jan 20:47
    #91

    Nu är jag igång och hoppar därmed in i denna tråden. Har nu omstartat min lchf och ätit det i en vecka. Det går bra även om jag ibland har sockercravings. Men då försöker jag bota det med hallon och vispgrädde eller bara vänta på att det ska gå över. 

    Dagens motion blev att gå 3 km med en fullastad ryggsäck i snön hem från jobbet. Var ganska trött när jag väl kom hem. Mycket saker i ryggsäcken gör verkligen sitt, men mat var jag ju tvungen att handla.  

  • Äldre 15 Jan 21:18
    #93

    Tungt lastad ryggsäck sliter dock rätt mycket på axlar och nacke men att gå i snön är motion nog kan jag tala om. Ska göra om proceduren imorgon tänkte jag, gå 3 km om dagen borde förbränna en del tycker jag. 

  • Äldre 21 Jan 21:07

    Jag fortsätter med mina promenader i snön, det blir cirka 3 km per dag bortsett från idag då jag gick 4,5 km. Försöker utmana mig själv att gå lite snabbare än vanligt och det går riktigt bra faktiskt. Igår var jag på gymmet för första gången sedan i maj. Träningsvärk idag som heter duga. Det roliga är att jag orkade mer än i våras så något har hänt. Köpte lite kläder i helgen då många affärer har halva reapriset just nu. I somras var jag på bröllop och hade då en klänning i storlek 54 (japp, så stor är jag) och den jag köpte i helgen var storlek 44/46. Tidigare var mitt mål att jag alltid skulle komma i en storlek L men nu är jag nästan sugen på att försöka bli en M. Om jag lyckas vet jag dock inte, att gå från en XXL till en M på ett år känns som om jag tar i lite för mycket. 

    Ny vecka, nya tag.  

  • Äldre 22 Jan 21:20

    Idag gick det betydligt sämre. Fuskade med sushi till lunch och en chokladboll till eftermiddagsfikat. Å andra sidan knatade jag 3 km idag igen med en fullproppad ryggsäck i snön. Men det sliter på axlarna med en full ryggsäck. Fast maten måste jag ju få hem på något sätt.

  • Äldre 24 Jan 20:49

    Idag har jag gått 8 km men jag drack varm choklad när jag kom hem. Gjord på 86% choklad och mjölk. Så den är betydligt nyttigare än o´boy. Känns som det tär mer på kroppen att gå när det är så kallt ute som det är nu, imorse var det -22,5 grader när jag gick till jobbet och hem var det något varmare, -16,5 grader. Det tar längre tid för mig att gå när det är så kallt, kanske för att man måste bylsa på sig så mycket kläder att Michelingubben framstår som smal brevid mig. 

  • Äldre 28 Jan 19:57

    Dålig helg här också. Festade loss med en semla i lördags. Som inte är alls lika gott som jag tror att det är.  Men å andra sidan gick jag och sambon till stan och tillbaka istället för att ta bussen. Så cirka 1 timmes promenad blev det iallafall. Och idag har jag knatat mina vanliga 3 km, känner mig ibland som en duracellkanin som knatar och knatar. 

  • Äldre 28 Jan 20:57
    msE skrev 2013-01-28 20:27:50 följande:
    Hej!

    Duktiga ni är! Får jag också vara med?? behöver tappa tio kilo så nu kör jag med o undvika kolhydrater, fast unnar mig mörkt bröd iaf ngn gång ibland..
    Tänkte först kvickstarta me sån nutrilett eller likande men insåg att det e sjukt mycket socker i dom, vilket känns lite bakvänt. Dessutom sötningsmedel som sägs öka aptiten. Så inga genvägar utan i stället tänka på kost intag o rörelse.
    Inte för att det är jag som är TS men jag tror inte att någon här inne har något emot att du är med. Välkommen hit säger jag iallafall. 

    Bantningspulver, soppor och liknande brukar inte vara särskilt bra. Mycket kolhyderater och liknande. Jag tittade på sådana produkter en gång och de innehöll 33 procent kolhyderater varav 20 procent var sockerarter. Kändes inte helt bra. Om man vill ha ett bestående resultat tror jag att det är bra att tänka på kostintaget och rörelsen. Vardagsmotion är jättebra, jag hade inte varit där jag är idag om jag inte hade min vardagsmotion.  
  • Äldre 30 Jan 21:24

    Inte bra alls idag. Har varit på resande fot och då får man äta det som finns tillgänligt. Fast jag har gått 4 km så någon liten kalori har jag väl förbrännt hoppas jag. Nya tag imorgon igen. 

  • Äldre 3 Feb 21:40

    Här går det dåligt med maten men ganska bra med motionen. Går som alltid en massa och idag är promenadbandet monterat och klart så nu har jag inga ursäkert längre. Målet är att minst gå 30 minuter om dagen. 

  • Äldre 11 Feb 21:27

    Här tryter motivationen också. Svårt med maten eftersom jag är sötsugen men försöker verkligen hålla igen. Dock har jag gått cirka 7 km idag och tänk vad mycket bättre jag mår när jag får mina dagliga promenader. Så nu ska jag minsann se till att knata fram och tillbaka till jobbet i fortsättningen. 

  • Äldre 28 Feb 09:47
    FrökenMäkelä skrev 2013-02-28 09:39:26 följande:
    Månads vägning i morse och det var possitivt på vågen Glad

    Så nu har jag gått ner totalt ca. 13kg Förvånad Solig
    Nu är det lite mer än 2kg till målet att komma under 90kg och det ska jag senast ha uppnått tills när jag fyller år i slutet på April.
    Stort grattis, du har gått ner jättemycket. 

    Den här månaden har varit mer eller mindre katastrof för mig, med semester och allt. Men imorgon är det ny månad och då börjar med nya stronga tag. Inga kolhyderater och mycket mer motion. Så ska nog det här gå vägen. 

    Som peppning och som minne har jag behållt en jeanskjol som passade i somras. Om jag funderar på om jag har gått ner i vikt eller inte så provar jag bara kjolen. Och då kommer motivation tillbaka.  
  • Äldre 28 Feb 10:36

    Nu blev det nog lite missförstånd här, jag skrev snabbare än vad jag tänkte. Jag har behållt en för stor jeanskjol som passsade i somras dvs. innan jag började gå ner i vikt. Jag har kvar den som minne och för att se hur mycket jag har krympt. Fick tipset av en kompis, att man ska behålla ett plagg från när man var större. 

  • Äldre 6 Mar 20:49

    Lordoz: Vilken tur att det gick så bra med er som det gjorde. Man får en tankeställare när sådant händer. 

    Jag kämpar med sötsuget från helvetet och till på köpet får jag migrän av sockerabstinesen. Men det ska gå, tre dagar utan kolhyderater nu. Så när jag kommer hem till min blivande man i helgen lär det värsta ha gått över. Gick 3 km gjorde jag idag. Blir skönt när isen är borta så att man kan gå utan att halka. Bäst är när man kan börja cykla igen.  

  • Äldre 11 Mar 21:12

    Här går det också sådär. Åt tårta idag på jobbet och tog bussen hem eftersom jag hade mycket packning att släpa på. Är så trött på all is här som dels gör det svårt att gå och dels gör att jag inte kan cykla. Men på måndag är det måttagning för min klänning och som gäller och då ska jag inte ha ätit något onyttigt innan dess. 

    Nu kämpar vi tjejer, det går ju om vi vill. Det har vi lyckats bevisa tidigare.  

Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?