• Anonym (hmm..­.)
    Äldre 21 Dec 07:01
    32271 visningar
    71 svar
    71
    32271

    Barnlängtan vid ung ålder

    här har ni oxå en som vill så gärna ha barn! velat ha sen jag vart 16. :P men jag är ändå så pass förnuftig att jag vet jag i alla fall kan skaffa jobb innan det blir några barn... 

    är 21 år.. vart ihop med min fästman sen jag var 14.. allteftersom åren går ökar min längtan.. dessutom har ajg av någon anledning fått "känner-mig-gammal-syndromet". jag känner mig so m26 och håller på att känna att tiden rinner iväg.. undrat varför och kommit fram till att det KAN vara att så många i min ålder och yngre skaffat barn OCH gift sig i kommunen jag bor. har t.ex en kompis som är lika gammal som jag, Hon hoppade av gymnasiet när hon var 18? skaffa första barnet, gifte sig , skaffa andra. har en annan kompis som gifte sig sommaren hon gick ut gymnasiet och nu kring årssiftet ska dom ha barn, även hon lika gammal som jag. 

    liksom.. NÄR ÄR DET MIN TUR DÅ?

    det jävligaste (ursäkta språket) är att jag älskar en karl som ogillar barn, och dessutom inte vill gifta sig... har prövat med allt gällande giftemål.. har t.o.m sagt att, "hey, jag kan gå upp på kommunhuset och skriva min signatur.. det enda jag vill ha är en ring och du". men nepp.. fastnade inte på det heller..  

    och han har inte samma "driv" efter barn som andra. han är 30 och många kompisar i hans ålder och har ju som skaffat barn.. men han.. ja... han är fortfarande 17 brukar jag säga. när vi pratat om saken har han sagt "han går med på en, för att sprida generna" (han är ensambarn) men det känns ju konstigt att veta att han resonera så.. men jag har tänkt "asch, han växer väl ur det.. typ.. hoppas jag.. men han kaninte ens TA på barn eller hålla i dom. det är som att dom är smitthärdar! 


    aviman skrev 2012-12-21 01:07:47 följande:
    Jag är 23, har inga barn och är inte särskilt säker på att jag vill skaffa barn överhuvudtaget. Min lillasyster som är 21 är gravid och bäbisen kommer ut i princip vilken dag som helst nu! Jag längtar jättemycket efter hennes bebbe, men vill inte ha en egen.

    Och jag är bara så himla nyfiken, varför vill unga människor skaffa barn så tidigt i livet? Är det något som saknas? Är det bilden / idyllen av familjelivet som lockar?
    Jag förstår såklart att längtan efter barn grundas i VILJAN att skaffa barn. Men jag tänker, vart kommer viljan ifrån? Vart såddes det första fröet?

    Jag tycker att det verkar så komplicerat, det är ju ett val som påverkar hela ditt liv - för resten av ditt liv. Du blir aldrig mera själv, det kommer alltid vara någon före dig. När, i vilket skede - och hur, blir någon människa så osjälvisk? Och speciellt i unga åldrar?

    {#emotions_dlg.flower} 
    de är väl så min karl resonera... samma sak med giftemål.. att han blir "fastkedjad". men jag liksom.. det är ju egentligen som att vara ihop.. skillnaden är att vi har samma namn. och det är ju inte som att han ska ligga med andra... 

    många fattar inte varför jag är med karl om han inte vill ha barn... men jag älskar han ju.. 
  • Anonym (hmm..­.)
    Äldre 2 Jan 08:50
    #30
    Anonym (barnlängtan) skrev 2013-01-02 02:51:05 följande:
    Har haft några underbara dagar med min pojkvän och vi ligger och småpratar lite i sängen bara. Och från ingenstans kommer den.. Den extrema längtan efter giftermål och barn med mannen bredvid mig. Jag "deppar" lite tills han tjatar ur mig vad felet är. Känner någon igen sig?
    yep. vet vad du menar.. man blir som hoppfull, men samtidigt deppig för det känns som att det aldrig kommer hända
Svar på tråden Barnlängtan vid ung ålder