• Äldre 20 Nov 21:14
    49280 visningar
    249 svar
    249
    49280

    Skelleftebröllop 2013

    Hej :)

    Jag är redan gift, bröllopet gick av stapeln i augusti 2011, men jag har blivit kvar här ändå. Tyvärr brukar det vara knapert med Skelleftebrudar här, men jag hoppas att det finns fler som hakar på :)

    När har ni tänkt gifta er? :) Och vart?


  • Äldre 23 Nov 16:24
    #4
    TS - Ja, precis. Jag hoppas att fler brudar ska hitta hit och att det blir lite liv i tråden :)

    Landskyrkan, den som är så vacker :) Kanske inte utvändigt just nu, men det blir nog bra när dom är färdiga hehe Vad har ni tänkt er för lokal?

    Bmw - Vart ska ni gifta er? :)
  • Äldre 3 Dec 21:18
    #6

    Alla hotell, Stiftsgården, Odd Fellow, alla byagårdar och kvarterslokaler, Nyhamnsgården är populär.. Utbudet av lokaler är dessvärre inte så stort. Det finns ju byagårdar och Folketshus i samhällen runt om också, tex Ursviken, Örviken, Byske osv. Bureå har ju båtklubben och hembygdsgården samt logen på campingen. Församlingshem finns ju också :)


  • Äldre 6 Dec 22:34
    #9

    Ahaa, jag visste inte att man kunde boka Brinken för typ bröllopsfester och sånt :) Det är ju inte världens finaste lokal, men det är ju å andra sidan inte många andra heller :P Man lär ju dock rymmnas bra, det är centralt och som du säger, så är det ju utsikt över älven ute där.. eller åtminstone över den nya restaurangen, Nygatan 57 :P

    Vi hade vår bröllopsmiddag/fest på Hotell Aurum och jag rekommenderar det inte.

    Skönt att kyrkan är klar då, även om den är fin på insidan och det är väl det viktigaste ändå, så är det väl kul om den inte är inklädd i byggnadsställningar :P


  • Äldre 30 Dec 10:50
    #12

    Jag såg det också nu i december, att alla ställningarna är borta på Landskyrkan, så jag tror också att dom är klara där :) Om inte annat är det väl bara småfix kvar, men så länge inte hela kyrkan är inklädd, så gör det väl inget :) Den kyrkan är ju otroligt vacker, men vi valde Stadskyrkan (som jag personligen tycker bättre om) för Landskyrkan kändes lite väl stor tyckte vi :P


  • Äldre 30 Dec 10:54
    #13

    Och Brinken är väl inte så hemsk, men det är ju en matsal som ser ut som en typisk matsal. Golv och väggar, bord och stolar.. ja, det är väl inte dom vackraste, men det är ju gott om plats och centralt läge iaf :)

    Har ni kollat matsalar i skolorna? Tex Norrhammarskolans matsal är faktiskt ganska fin, är ju också rätt centralt läge och där finns dessutom en scen. Bara en tanke..


  • Äldre 15 Jan 11:47
    #24
    mimmi - Jag som tycker kyrkan i Byske är så mysig och fin, så jag förstår att du vill gifta dig där :) När det gäller fotografer, tårtbakare och florister så beror det ju lite på vad man är ute efter. Vill ni ha något företag? Privatperson?
    Jag kan rekommendera Konditori kringlan (Ainas) www.konditorikringlan.se när det gäller tårta. Väldigt duktiga och bra priser.
    När det gäller florist, så ska tjejen i Skelleftehamn vara duktig och ha bra priser. Annars kan jag tipsa om Interflora. När jag var inte och frågade om exakt samma brudbukett på Buketten och Interflora, så var Interflora väldigt många hundralappar billigare.
    Fotograf.. det finns ju några att välja på. Tex:
    www.vizzan.se/
    saramarklund.se/
    fotografskelleftea.se/
    westlingphoto.com/wordpress/
    www.newen.se/
    www.fotografmarianne.se/
  • Äldre 15 Jan 11:53
    #25
    Skelleftetjejen skrev 2013-01-06 10:15:09 följande:

    Har funderingar på att bjuda in några fler till vigseln dock, men många verkar tycka att detta är "fult", själv tycker jag att det vore ,kul om vissa kompisars föräldrar kommer (som man känt hela livet, men inte umgås med), även vissa andra som man är bundna till, men inte träffas så flitigt, för jag känner att dom inte har så mycket att göra på festen, men jag vet inte heller hur jag ska utforma inbjudan.


    Vad tycker ni andra?


    Vi bjöd in folk till enbart kyrkan, en kyrkinbjudan helt enkelt. Jag tycker det var jättekul och är en bra idé :) Personligen har jag aldrig hört något om att det skulle vara "fult", utan bara tvärtom. Jag tycker dock inte att man behöver skicka ut en inbjudan via post för det. Vi gjorde ett evenemang på facebook för alla vänner/bekanta som inte var inbjdna på själva bröllopet och skicka ut via mejl till andra, samt sped det muntligt.

    Vi skrev något i stil med:
    "Välkomna att näravara vid vår vigsel den XX/XX kl.XX.XX i XX-kyrka.

    Numera är det tämligen ovanligt med så kallade ”kyrkbjudningar”, det vill säga inbjudningar till att vara med om enbart vigselceremonin.

    Förr i tiden var det dock självklart att bjuda in alla vänner, bekanta och släktingar till kyrkan, utöver den begränsade skara som kunde beredas plats till festen, genom en kungörelse om att vigseln skulle äga rum. De som hade tid och lust var välkomna att dyka upp – utan krav på vare sig klädsel, presenter eller formella svar. I Västergötland kallades sådana inbjudningar för ”tittekort”, för att de bjöd in just till att vara med och titta på vigseln, och i södra Sverige (och Danmark) talar man om "globröllop".


    Idag spelar kyrkan inte längre samma självklara roll i människors tillvaro, men denna tradition vill vi gärna blåsa liv i (även om vårt "tittekort" är elektroniskt)! Vi vill helt enkelt ha så många vänner som möjligt med oss under vigselceremonin, och tror att det blir en minnesvärd, stämningsfull och speciell händelse att vara med om - så dyk upp om Ni känner för det!


    Ni behöver inte alls besvara detta, utan kommer bara till kyrkan om ni vill. Vi hoppas att få se er där!"


  • Äldre 15 Jan 11:55
    #26

    Oj, radbrytningen i inlägget ovan blev visst inte riktigt som den skulle.. Nåja, förhoppningsvis går det att läsa ändå :)


  • Äldre 16 Jan 03:38
    #29
    mimmi skrev 2013-01-15 13:59:27 följande:

    tusen tack daniiel för tipsen!!


    Jag kikar på länkarna!!


    Lite smådrygt det här med att försöka rodda ihop ett bröllop på 70mils avstånd.. men det ska nog gå!


    Kommer nog åka upp i påsk för att få träffa lite personer på plats, ex präst, frisör osv..


    Å nästa helg ska jag på bröllopsmässa i Stockholm, får nog lite mer kläm på vad jag vill ha då! Sen blir det nog en kinaklänning gissar jag på.. har alldeles för mycket egna idéer för att hitta någon klar som är perfekt! :)


    Jag förstår att det inte är det allra enklaste, men det låter ju bra att ni hinner komma upp någon gång före bröllopet ändå :) Och vad kul med bröllopsmässa, jag skulle gärna vilja åka också, men det blir lite för långt tyvärr. Speciellt när jag nu redan är gift, för då blir nog maken lite svårövertalad :P haha
Svar på tråden Skelleftebröllop 2013