• Sofie1­3
    Äldre 14 Nov 16:54
    20658 visningar
    67 svar
    67
    20658

    IBS

    Usch, stackare.

    Jag har haft problem i många år, fem kanske. Efter ett par år tröttnade jag och sökte läkarhjälp. Nu har jag fått diagnosen kraftig dyspepsi (ganska likt IBS) för två år sedan och blev faktiskt medicinerad mot det så jag slapp krampanfall och alltför mycket dalar. Nu är det mer jämna plågor:) Fast inte alls lika illa som innan.

    Det finns faktiskt hjälp att få genom exempelvis en dietist för man kan förändra kosten såpass att det iaf blir uthärdligt. Jag är väldigt känslig mot fett och socker tex. Det fungerar kanske inte för alla, men det kan ju alltid vara värt att prova..

    Men framför allt! Försök att andas ibland och lägg inte hela världens problem på dina axlar! För just stress och oro är inte alls bra för en IBSmage..

  • Sofie1­3
    Äldre 15 Nov 09:16
    #10
    Boringbrick skrev 2012-11-14 17:55:32 följande:
    Usch stackare själv, fem år är en lång tid.. :/   Hur är det med dyspepsin? Finns det mycket hjälp att få där? Tycker att mag och tarmproblem/sjukdomar är så hopplösa, finns ofta inte mycket att göra åt dem..
    Nej, det är ungefär detsamma som IBS, man får försöka mycket själv att laborera med maten osv. Men bara man är ihärdig hos läkaren och inte ger upp så finns det faktiskt hjälp att få. Jag har provat alltför många mediciner, bulkmedel, kosttillskott, drycker osv utan att det gett resultat. Promenader hjälper faktiskt mig lite.
    Grodprinsens brud skrev 2012-11-14 20:28:10 följande:
    Har ni fått diagnosen så "lätt" som det låter eller har ni gjort utredningar?
    Jag var hos läkaren på vårdcentralen drygt ett år innan jag fick remiss till mag-och tarm på lasarettet.

    Jag har gjort koloskopi, uteslutit laktos och gluten, blodprov till förbannelse, övriga undersökningar och provat väldigt mycket mediciner osv.. Så nej, jag tycker inte jag fick min diagnos lättFlört

    Jag har också ätit Tryptizol tidigare, men det har nu slutat tillverkas så då passade jag på att försöka vara utan det eftersom jag blivit beroende av det och kan inte sova om jag glömt ta piller.. Nu fick jag något annat utskrivet, men jag hoppas jag kan försöka vara utan, det vore det bästa!:)

    Jag tror tyvärr inte det finns något som hjälper för alla utan man får helt enkelt prova sig fram. Det verkar vara mågna som blivit hjälpta av att minska ner på kolhydraterna, så det kan ju vara värt ett försök:)

    Lycka till med allt!
Svar på tråden IBS