• Alylly­ra
    Äldre 12 Nov 15:09
    29106 visningar
    147 svar
    147
    29106

    Dalabrudar 2013

    Bra initiativ!

    Känns som att vi är några stycken härinne i alla fall Flört

    Vi gifter oss borgligt 14/9 i Furudal.

  • Alylly­ra
    Äldre 12 Nov 16:39
    #3

    Vad kul, maxmamma, du bor ju verkligen precis i närheten av Furudal

    Själv bor jag just nu i Stockholm, men är uppvuxen i Falun och har jobbat i Rättvik. Så lite anknytning däruppåt har man i alla fall... Men mest valde vi det för att det är en fin lokal.

    Jag har varit och kikat lite på klänningar, men inte bestämt mig än. Den som jag föll mest för är ganska stor och puffig med långt släp som lär bli rejält smutsigt om vi har vigseln utomhus som jag skulle vilja ha... Så vi får se. Du då, visst skulle du ha en röd/delvis röd klänning? Har du köpt den än?

    För er är det ju snart ju, förstår att du längtar! Har ni skickat inbjudningar än? Har ni något tema? Vi försöker fortfarande bestämma oss, jag tycker nått nytt varje dag just nu Drömmer 

  • Alylly­ra
    Äldre 27 Nov 18:10
    #12

    Kul att vi är fler som gifter oss i Dalarna!

    Vi ska provduka så snart vi får tid och testa våra olika färgteman. Men just nu lutar det mycket år lila/koppar.

    Funderar på en lite annorlunda vigselring. Våra förlovningsringar är i silver just för att vi inte tänkte ha dem längre än till bröllopet. Sen tänkte båda byta ringar. Min är redan rejält sliten, så det är nog bra...
    Ringen jag funderar på ser ut typ så här, med gult, vitt och roséguld



     Jag tycker det är så fin, men är rädd för att den kommer skavas sönder. Köpte en liknande från Etsy fast med guld-silver-koppar, och det stora problemet är väl att ringarna har skarvar eftersom man måste fästa dem i varandra. Så vi får se. M2bn funderar i så fall på att ha en med samma guldsorter men där ringarna ligger i rad istället.

    Nästa steg för oss är att träffa catering-killen på lördag när vi är uppe hos mina föräldrar och hälsar på. Vi har fått ett väldigt bra intryck av honom hittills, får hoppas det hållar i sig

    Hur gör ni andra med blommor? 
  • Alylly­ra
    Äldre 7 Dec 09:38
    #19

    Det är så nära för dig, maxmamma! Helt sjukt... Tungan ute

    Vi har varit uppe i Mora och träffat vår catering-kille. Sjukt trevlig kille som det förmodligen kommer bli ett nöje att sammarbeta med. Han försökte inte sälja på oss massa grejer, utan förklarade bara vilka tjänster de kan stå för och påpekade många gånger att vi ska välja själva vad vi vill att de ska göra och vad vi vill göra själva. Så det känns jättebra. Och goda menyförslag hade han också, blev jättehungrig när jag såg dem! Skrattande

    Och så har jag pratat med Monica Larsson på Färg Form Stil om sminkning. Tänkte först sminka mig själv, men insåg att jag faktiskt suger på det, så då vore det trevligt att skämma bort sig själv lite.
    Nån av er som vet något om henne? Hon lät väldigt trevlig på mail i alla fall.

    I övrigt tar vi det lite lugnt så här i juletider. Nästa steg blir att bestämma och beställa inbjudningar! 

  • Alylly­ra
    Äldre 7 Dec 13:53
    #22
    maxmamma skrev 2012-12-07 12:14:51 följande:
    Jag har lagt in en bild på min aliancering i mitt galleri om du är nyfiken o vill se hur den ser ut.
    Ja jag kan knappt fatta att det är så kort tid kvar iinnan dagen D. I år känns julen o nyår inte så intressant, undra varför?!
    Gud vad skönt med nån som inte försöker köra över en o bestämma utan att lyssna, roligt att ni hittat en så bra catering.

    Jag har kommit på att jag ska sminka mig själv trots allt, även om det skulle va skönt o bli ompysslad så väljer jag att do it by my self.
    Jag har lagt in en bild på min aliancering i mitt galleri om du är nyfiken o vill se hur den ser ut.
    Jag kan inte komma åt dina bilder, maxmamma. Vet inte om jag gör något fel eller om det är BT som krånglar som vanligt.
    Akjson skrev 2012-12-07 13:44:04 följande:
    Det går lite segt just nu. Var helt superpeppad förra veckan... Men imorgon ska jag till Sjövillan i Rättvik och titta runt lite samt fråga lite småfrågor jag kommit på....
    Kul! Hur mycket kontakt har du haft med dem innan?
    MariaochDaniel skrev 2012-11-27 19:05:07 följande:
    Alyllyra: vår tärna är florist så hon kommer att göra min bukett, tärnbuketter och dekorationer.
    Enligt det vi vill ha skulle det kostat säkert 5000kr att göra enligt henne. Tur att vi bara betalar för materialet bara.
    Eg. tycker jag att det är mycket pengar för bukett tex. Jag skulle nästan kunna göra egen bukett med stora röda rosor och inbundet med sidenband. Hur tänker ni andra? och vad lägger ni ut på blommor?
    Åh, vad skönt att känna en florist! Kanske skulle skaffa mig lite nya vänner så här lagom till bröllopet... Tungan ute

    Jag tycker blommor är jättefin och skulle gärna lägga ner en del. Detta är dock en punkt som jag och min sambo inte kan enas om. Så vi får se hur det blir. Jag är inte särskilt kreativ, så binda själv skulle jag aldrig klara 

     
  • Alylly­ra
    Äldre 10 Jan 10:53
    #72
    maxmamma skrev 2013-01-09 21:27:38 följande:
    Min ring kommer inte till bröllopet, fotografen tog ett annat uppdrag så nu har jag ingen som tar bilder heller. Tror jag sätter mig ner o grinar. Får man bli både ledsen, arg o möglig??
    Åh, vad tråkigt! Vad ledsen jag blir för din skull...

    Men visst var det så att du kände fotografen? Ni kanske kan avtala om att ta några proffsiga bilder på er i era brudkläder någon annan dag? Det är klart att det inte blir samma grej, men det kan också bli lite mysigt och kul att få styra ut sig i klädseln igen och ta några fina bilder.
    Och då är ni inte så beroende av plats heller. Ni kan tex åka iväg till något fint ställe eller hitta en vacker vy... Tycker dessutom att fotografen borde bjussa på det när han nu ställer in så nära bröllopet!

    Och för att få fina bilder under vigseln och festen kanske ni kan hitta någon som kan vara lite mer "ansvarig", även om det inte är någon proffsfotograf. Kanske någon tonåring i grannskapet som kan ställa upp mot en billig penning? Så att ni är säkra på att få bilder. 
  • Alylly­ra
    Äldre 15 Jan 09:56
    #75

    Hej allihop!

    Nu är det på gång med planeringen igen efter allt julfirande, nyårsfix och skidresor. Vi gjorde en lista igår, så nästa steg är inbjudningar, fotograf och bokning av allt boende. Fick dessutom detta glädjande besked via DT idag:



    Och det låter ju fanstastiskt! Solig

    Nu är vi spända på att höra hur eran dag blev, maxmamma, hoppas du känner att du har tid att skriva några rader snart! {#emotions_dlg.flower}
     
  • Alylly­ra
    Äldre 25 Jan 17:39
    #76

    Hur går det för er?

    Vi har satt en första budget i alla fall. Började med att göra en drömbudget typ, "vad kostar det om vi får ALLT som vi vill ha", och det slutade på ca 20.000 kr mer än vårt absoluta maxtak. Så det var bara att börja ta bort saker Tungan ute Vi jobbar nu mot en mer realistisk budget som vi faktiskt kan klara av att hålla...

    Sen har jag kontaktat en fotograf, fotomas.se, som verkar bra. Nån som har nån erfarenhet av honom? Vårt första val föll bort, för hon hade slutat som fotograf. Jag hoppas detta kan bli bra.

    Nu är jag mest orolig för att beställa klänning - jag känner att jag borde göra det snart, men den som jag vill ha kostar alldeles för mycket och jag har inget givet andrahandsval. Så nu vet jag varken ut eller in längre. Någon som har några goda råd? Denna är drömmen:
     

  • Alylly­ra
    Äldre 25 Jan 17:40
    #77

  • Alylly­ra
    Äldre 1 Feb 15:32
    #98
    pjuck skrev 2013-02-01 10:28:43 följande:
    Åh vad vacker denna klänning är!! Vart är den ifrån Alyllyra? (inte Akjson:)Glad
    Tack! Jag hoppas fortfarande på att ha råd med den fast jag vet att det kan bli svårt... Men jag fick reda på häromdagen att jag kommer att få en mindre bonus från jobbet i april, så jag kanske kan öronmärka den till klänningen

    För att svara på din fråga så är det en Allure 8965 www.allurebridals.com Hjärta 

    ---

    Hur ni allihop med inbjudningarna? Är ni "pyssliga" människor och gör dem själva? Sånna människor imponerar mig, själv har jag mycket idéer men lyckas aldrig utföra dem som jag vill ha dem. Varifrån beställer ni som tänker beställa kort? 
  • Alylly­ra
    Äldre 26 Mar 10:16

    Hej på er!

    Nu börjar vi komma igång igen efter att ha haft en seg början på året. Men eftersom det inte är förrän september så har vi inte så bråttom heller... Har beställt inbjudningskorten och fått besked om att de är på väg med posten. Det längtar jag efter, det ska bli jätteroligt att få börja skicka ut dem!

    Har bestämt mig för klänning, tänkte gå in imorgon och beställa den innan jag åker upp till Dalarna över påsk. Och så har vi fixat några underbara vänner som ställer upp som toastmasters!

    I övrigt har sambon jättesvårt att bestämma sig för kostym. Antingen ska han beställa från Suitopia (vi var inne i butiken och kikade på tyger och färgprover) eller köpa en färdigsydd. Och han har jätteångest. Men jag tycker det är rätt åt honom efter all den ångest jag har haft över min klänning Tungan ute 

     

  • Alylly­ra
    Äldre 26 Mar 16:58
    Akjson skrev 2013-03-26 10:37:14 följande:
    När ni var på Suitopia, sa dom då hur lång tid det tar att få en kostym? Jag gillar deras koncept och priser...
    Jag tror att hon sa 4-6 veckor. Eller snarare, att det brukade ta 2-3 veckor men att de säger 4-6 veckor eftersom det ibland kan ta den tiden och de vill att man ska vara säker på att beställa i tid.
    MariaochDaniel skrev 2013-03-26 12:43:38 följande:
    Sedan är det här med efternamn! Jag har två efternamn idag, eller ett efternamn och ett mellannamn. Jag kommer att ta sambons efternamn men frågan är om jag också ska behålla ena av mina. Kan inte bestämma mig!
    De två passar inte ihop och jag vill absolut ha hans, eftersom vår son heter det. MEN mitt efternamn är taget och det är bara vi som heter så, så det vore kul att behålla. Hjälp!
    Hmm, knepigt. Men du får nog tänka på vad som är viktigast; att heta samma som er son eller att behålla det unika namnet. Om du kan avgöra det utan att tänka på namnen i sig så har du ditt svar där

    Vi har också en efternamnsfråga som ligger och gror. Jag har ett unikt namn och har redan bytt efternamn en gång i mitt liv (för att heta samma som min släkt - inte pga giftemål Flört ), så jag tänker inte byta igen och förvilla mina vänner ännu mer... Sambon har ett vanligt "-son"namn, men har jätteångest över att byta bort det eftersom det är "en del av vem han är". Jo tack, och det har ju ingen annan känt genom världshistorien, liksom. Tungan ute
    Så diskussionen är egentligen inte en diskussion, snarare att han måste bestämma sig om han tycker att det är viktigt att vi heter samma sak.

    Jag kanske låter lite hård, men min sambo har alltid så svårt för att bestämma sig. Så egentligen blir det lättare för honom när jag är bestämd - nu har han bara två saker att välja på. Om jag hade varit villig att byta nman hade vi haft ännu fler alternativ, och då hade han aldrig kunnat komma fram till något... Oskyldig
  • Alylly­ra
    Äldre 9 Apr 11:05

    Hmm... Nu har jag en fråga som jag hoppas ni kan svara på.
    Florist? Vilken ska man välja? Har ni haft kontakt med någon, och hur kändes det? Är allt bestämt och bokat? Känner mig lite lost... 

Svar på tråden Dalabrudar 2013