• Ett första utkast på tal till min blivande man

  Ons 17 okt 2012 16:17 Läst 4357 gånger Totalt 9 svar
  Visar endast inlägg av AngelicaSTHLM - Visa alla inlägg
  Angeli­caSTHL­M
  Återställ
  Ons 17 okt 2012 16:17

  Här kommer ett fösta utkast på talet jag planerar att hålla till min blivande man på vårt bröllop...vad säger ni är jag på rätt väg?? Synpunkter?? Tankar??

  [namn] det är en sak som jag vill att du ska veta:

  När jag säger att jag älskar dig
  säger jag inte det bara för att. Utan jag säger till dig att jag blivit överraskad, chockerad, ödmjuk för att jag förstått att jag äntligen funnit min själsfrände.  

  När jag säger att jag älskar dig
  gör jag dig inte bara till min äkta man. Jag gör dig till min trygga famn, mitt hjärtas beskyddare och min godnatt puss om kvällen

  När jag säger att jag älskar dig
  lägger jag inte bara till ditt efternamn till mitt. Jag tar bort all den ensamhet som finns, jag delar dina sorger och multiplicerar vår glädje så att två kan bli ett

  När jag säger att jag älskar dig
  uttrycker jag inte bara en känsla utan ett band till dig och jag ska visa dig det varje dag i resten av våra liv

  När jag säger att jag älskar dig
  säger jag inte att jag har alla svar men jag hoppas att vi tillsammans kan ställa alla de rätta frågorna.

  När jag säger att jag älskar dig
  förväntar jag mig inte att leva lycklig i alla mina dar utan jag förbereder mig på att vanda genom vårt liv tillsammans. Dalar som toppar i  glädje och sorg så att vi tillsammans kan få ett liv, ett långt liv

  [Namn] du är mannen i mina drömmar, min riddare i blankpolerad rustning. Jag har aldrig känt ett sånt lugn och innerlig värme som jag gör med dig. Jag vet att jag inte är perfekt men jag vet att vi är perfekta tillsammans.

  Jag vill bara att du ska veta att när jag säger att jag älskar dig så
  ÄLSKAR JAG DIG!


   


   

 • Angeli­caSTHL­M
  Återställ
  Tor 18 okt 2012 09:03 #4
  Tokig skrev 2012-10-17 16:29:49 följande:
  Otroligt fint. Mer som en dikt än ett tal.

  Och det är kanske det som jag har som förslag - jag och min man sa egna löften till varandra under vår vigsel. Mina löften var till en början också väldigt vackra, många fina ord. Men när jag läste igenom det för sjuttioelfte gången så blev det mer och mer talspråk. Och det blev bättre.

  Tänk på att det kommer vara en dag av mycket känslor, jag vet inte när du ska hålla talet men du kommer kanske vara nervös och som sagt känslosam. Läs igenom talet massor av gånger. Ändra de ord som inte kommer naturligt så kommer det blir perfekt.

  Men för att svara på din första fråga: JA, du är absolut på rätt väg. Men arbeta igenom det några gånger till.
  Tack för tipsen Tokig! Å tack ni andra för era fina ord.

  Det var ju ett "första utkast" å som du säger så har jag redan hittat lite "förbättringar och förändringar" just genom att läsa texten högt...blir att "omarbeta" lite men jag gillar upplägget och tror att min kära blivande make kommer gilla det...eller hoppas iaf!

  Sen så hoppas jag att jag kommer klara av att hålla ett tal då jag är stans mest blödiga person å jag gråter inte ens snyggt...mer Helena Bergström gråt med harklingar, snor å snyftningar om vart annat *skrattar* Får se till å träna ordentligt!
 • Angeli­caSTHL­M
  Återställ
  Tor 18 okt 2012 09:28 #6
  Tokig skrev 2012-10-18 09:16:28 följande:
  Använd näspray under bröllopsdagen, även om du inte är förkyld. Helst sån där kombinerad mot täppa och rinsnuva. Det hjälper mot "fulgråt" (snörvel, snor etc etc). Jag lovar... det är ett fantastiskt husmorsknep.

  Om det då brister för dig så blir det sån där snygga hollywoodtårar istället!
  TACK för tipset!! Nässpray blir det!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll