• Äldre 18 Nov 10:12
    1418347 visningar
    3377 svar
    3377
    1418347

    Orientaliskt bröllop

    tycker det låter som en jättekul idé! Men det blir nog lite svårt att få ner kondomer i herrarnas korg. Då lär vi ju bli utskällda av mor o svärmor o hela köret. Och tandborstar kanske blir lite dyrt... jag menar 150 st tandborstar är kanske lite mycket, hahaha!

    På tal om korgar så tog mina föräldrar med sig små "knyten"  med sötsaker som man kan ha i en korg och dela ut till gästerna. Kanske kan ha en liten brudnäbb som gör det eller flera. Vi brukar göra det i Iran, då brukar knytena innehålla "noghl" som är typ små vita sockerbitar. Barnen brukar älska det och föräldrarna ännu mer eftersom det är såååå bra för deras tänder.

    Jaha, Goli, ska ni ha ngt festhäfte eller festprogram då?

  • Äldre 18 Nov 10:15
    goli skrev 2012-11-18 10:12:01 följande:
    tycker det låter som en jättekul idé! Men det blir nog lite svårt att få ner kondomer i herrarnas korg. Då lär vi ju bli utskällda av mor o svärmor o hela köret. Och tandborstar kanske blir lite dyrt... jag menar 150 st tandborstar är kanske lite mycket, hahaha!

    På tal om korgar så tog mina föräldrar med sig små "knyten"  med sötsaker som man kan ha i en korg och dela ut till gästerna. Kanske kan ha en liten brudnäbb som gör det eller flera. Vi brukar göra det i Iran, då brukar knytena innehålla "noghl" som är typ små vita sockerbitar. Barnen brukar älska det och föräldrarna ännu mer eftersom det är såååå bra för deras tänder.

    Jaha, Goli, ska ni ha ngt festhäfte eller festprogram då?
    Hahaha! Vad rolig du e, Goli! Nej, kan tänka mig att kondomer e nog inte så uppskattat!

    Hade faktiskt inte tänkt ha ngt festprogram, vill gärna överraska gästerna. Sen e tydligen vissa moment överraskning för oss som brudpar oxå så det blir nog inget av. Sen ett festhäfte med en tidslinje lät väldigt roligt, problemet är bara språket. Vi kommer ha en del gäster som bara kan persiska, ingen engelska eller svenska och så har vi folk som inte kan persiska så det blir lite krångligt. Man kan ju ha med t ex engelska och persiska på varsin sida i och för sig... Vi får se! Ska ta upp det med fästmannen!
  • Äldre 18 Nov 10:18

    Nej, hörni! Det här var inte alls lika kul som att prata med er. Så nu tycker jag att ni ska vakna snart så kan vi fortsätta prata mer om allt bröllopsrelaterat och absolut inget annat för då blir Kitkät arg! Under tiden ska jag passa på att plugga lite... Glad

    Hörs snart!

  • Äldre 18 Nov 15:17

    hej! nu e jag tillbaka o har massor att ta igen, ser jag!

  • Äldre 18 Nov 15:30

    ja, var ska man börja då? ni gör det inte lätt för en stackars läkarstudent som har en tenta om en knapp månad och så kommer ni med en massa idéer som jag faller för och oxå vill göra. Jag menar, herregud!

    Okej okej okej, börjar med såpbubblor. Tänkte vi oxå ha efter den borgerliga vigseln men vi kör nog på low budget varianten ooch fixar själva eller köper lite billigare. Får se vad vi hittar.

    Det där med lekar hade jag inte ens tänkt på men jag tyckte om den idén med att ställa frågor och skorna och allt... nu har vi inte heller ngn toastmaster, det e det Danny och Jessica, tjejen han jobbar med, får stå för. De är väldigt duktiga på det och vi behöver bara berätta hur vi vill ha det så fixar de det.

    Om vi haft en toastmaster så hade jag nog valt min bror. Han är en riktig spexare, faktum är att han spelar i och är med o skriver medicinarspexet i Umeå. Sen ska han och hans kompis sjunga för oss också, han e riktigt grym på det. Så det ska bli roligt!

    Det där med att iranska familjer måste sitta vid samma bord stämmer faktiskt. Det bara är så eller vi är såna. Jag har lite svårt för såna regler som att om man är förlovade får man sitta bredvid varandra men inte om man bara är tillsammans eller gifta. ??? No disrespect, ni kanske tycker om sånt men jag förstår det inte. På min kompis bröllop som var en sittning (typ i 5-6 timmar) hade hon planerat att placera min fästman långt ifrån mig och han var den enda som inte kände ngn. Detta var en vecka innan vi förlovade oss men det spelade ingen roll. Till slut fick jag spel på min kompis o krävde att sitta nära honom och det gick. Kvällen blev mycket mycket roligare så!

    Vi tänkte oxå ha familjer tillsammans med eftersom det får plats med tio pers vid varje bord så ger det oss ändå utrymme att blanda lite och det där funkar jättebra för iranier. Att tillsammans med sina egna mingla med andra. Sen gäller det att få ihop det också men det får vi ta senare. Vi tänkte be folk att osa senast 2 månader innan bröllopet så att om det e många som tackar nej så hinner vi ändå bjuda andra som vi var tvungna att prioritera bort. Tror ni det är för tidigt? Kommer ju vara samtidigt som vi ska flytta härifrån o börja nytt jobb o allt så jag tänkte att vi behöver lite extra tid...

  • Äldre 18 Nov 15:37

    vad duktig du e, Pagnie, som lär dig persiska! Jag som e iranier tycker att persiska är jättesvårt. Jag o min fästman har ovanan att tala svenska med varandra och det blir att man glömmer persiskan. Vilket e så synd för jag vill verkligen att våra barn ska kunna persiska flytande. Pinsamt när de kommer hem efter hemspråksundervisningen och vill ha hjälp med persiskan... men men... det e bl a det vi har far- och morföräldrar till!

    Kitkät, håller med dig om att många tal bara gör det tråkigt. Vi tänkte oxå att våra föräldrar och kanske syskon säga ngt om de vill. Våra mammor kommer t ex att hålla ett välkomsttal och senare under kvällen ska kanske papporna säga ngt. Min brorsa lär nog agera tolk på svenska och kanske kan ha fästmannens syster att tolka på engelska. Vi får se.

    Nu blev det så där blankt i huvudet igen. Och ja, det händer ofta! Skrattande Läste alla era inlägg och hade så mycket att skriva men nu har jag glömt allt. igen.

  • Äldre 18 Nov 15:48

    Precis, var exakt så jag tänkte. Min mamma som alltid brukar vara ute i jätte jätte god tid för hon blir så stressad annars, tyckte det var för tidigt, min fästman oxå. Men vad bra, säger de emot så ska jag bara säga att Kitkät håller med mig! Hahahaha!

  • Äldre 18 Nov 15:56

    Hahaha! Jag ville också skicka ut inbjudningskorten så tidigt, just för att det är semestertider men fick vika mig för de andra. Mamma försäkrade mig om att hon kommer ta kontakt med alla innan ändå och be dem boka upp det datumet innan inbjudninskorten skickas ut så att de är förberedda!

    Vad skönt att ha det fixat! En timma räcker nog gott o väl. Och förresten, ni e ju brudparet! Det e meningen att folk ska vänta på er... Glad

  • Äldre 18 Nov 16:00

    Hur ska ni ha det när ni ska göras iordning? Ska det vara i en salong med frisör o make-up artist samtidigt? Och kommer ni ha fler folk hos er?

    Jag tänkte att det vore kul att ha de närmaste tjejkompisarna där o mamma o svärmor o fästmannens syster, vore roligt om alla kunde göra sig iordning samtidigt och kanske dricka lite bubbel o sånt samtidigt. FRågan är om man kan göra så i en frisörsalong?

  • Äldre 18 Nov 16:01
    kitkät skrev 2012-11-18 15:58:59 följande:
    När ska ni skicka ut inbjudningskorten då, Pagnie och goli? 
    Tänkte någon gång i april, kanske.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop