• Mustik­ka
    Äldre 19 Jan 22:17
    1432676 visningar
    3377 svar
    3377
    1432676

    Orientaliskt bröllop

    Ser att ni snackar frisöerer nu :D Toppen för samma problem har jag.
    Har själv kollat och dem är ju super dyra, men vad gör man? så fort man säger att man är brud så blir ju priset redan 10 ggr mer. Haha. Gifter mig den 27 Juli, när borde man boka frisör? Har nästan glömt bort det där, enda nackdelen är väl att jag bor i Finland och ska gifta mig i Sverige, blir lite svårt att resa fram o tbx för att leta efter frisör.

    Ska någon av er på Bröllopsmässan?? jag är ivrig som ett barn på julafton! Gick på den i Helsingfors men blev så otroligt besviken, och min stackars fästman fick komma med, de hade nästan INGENTING för killar Förvånad därför testar jag lyckan i Sthlm, där är allt mycket bättre Tungan ute

  • Mustik­ka
    Äldre 20 Jan 17:44
    Pagnie skrev 2013-01-20 11:11:06 följande:
    ja det är svårt det där. jag har bokat en frisör men är mitt i byte av dom. hittade en mycket bättre men hon kostade ju 7500 också. så det är ju helt upp till var och en vad man har råd att lägga. det finns ju billigare frisörer också. den jag bokade först kostade 2500 men provuppsättning ingick inte.
    men jag åker inte dit för att leta frisör. har inte gjort än i alla fall så det går nog att lösa ändå.

    nej jag tror inte någon av oss skulle på bröllopsmässan. vi insåg nog att det inte var så stor idé då allt mer eller mindre redan är klart.
    är det någon utav er som är utländska? tänkte då du skriver i denna tråde? för du har inte skrivit förut va?
    Har faktiskt tack vare Fb och vänner hittat en som kan vara bra. Hon har arbetar i Dubai och ska vara jätte duktig. Vet inte än vad hon tar men tror inte det är så mycket. Hon sminkar också, så nu när jag ska hem till svea så ska jag på provupsättning Skrattande Sminket sköter min kusin tror jag, om inte den här frisörer jag kollat upp är bättre, man får säkert ett bra paketpris.  Har det mesta färdigt jag med, men man gifter sig en gång och känns lite spännande att gå på sånt haha. Är en syriansk tjej som gifter mig med en Finsk kille. Det är därför jag bor i Finland, man dras väl dit kärleken finns antar jag heheh! 
  • Mustik­ka
    Äldre 23 Jan 19:21
    goli skrev 2013-01-20 18:01:38 följande:
    Mustikka, vad roligt att du har hittat en potentiell frisör! Får man fråga vem den här tjejen är och om hon finns i sthlm?

    Var ska bröllopet hållas? och vad har du kvar att fixa förutom frisör?
    Jo men självklart, hehe vet själv inte vem hon är förutom att det är en bekants moster, träffar henne förhoppningsvis på söndag och kanske även gör min provuppsättning, hon finns i Södertälje, det är där jag ska ha bröllopet =) Men jag kan absolut fråga henne om ni är intresserade och bor nära?

    Hmm ojj då, det är allt från himmel och jord!
    Klänning är färdig, vi har ännu ringarna kvar, de släta då, hans kläder, korten håller vi på med nu, killen har fixat o trixat själv med korten genom datorn,det lönar sig verkligen och vi har sparar masssor pga det. Kan visa bild om det är något som vill se =)

    Spriten ska ännu köpas från Tallin, det är ett hett tipps om ni ska ha alkohol! Det är billigt och mycket närmare och billigare än att åka till tyskland eller överhuvutaget köpa från systemet.  Lokalen och catering är färdigt, tror jag hade svimmat om jag fick sköta det där med hahah! Vi gifter oss den 27/7 och hitills så tror jag det är det mesta. 
    Vet inte riktigt vad man mer ska tänka på, men det kommer väl med tiden i guess!   

    Hur långt har ni kommit? :D När gifter ni er_? 
  • Mustik­ka
    Äldre 23 Jan 20:04
    goli skrev 2013-01-23 19:38:50 följande:
    Mustikka, tyvärr är Södertälje väldigt långt från där vi bor. Tack ändå! Men Kitkät ska gifta sig i Södertälje oxå, hon kanske e intresserad?

    Låter som att ni har det mesta fixat! Jag själv har ingen koll på vad som behöver fixas, känns det som just nu. Men tjejerna skulle vara ambitiösa o skriva listor o sånt o lägga upp det här ikväll. Då kan vi använda det som check-lista! Det e lättare att hålla koll på stora grejer, det e alla smådetaljer som irriterar mig eftersom jag vet att det e mycket som jag inte ens har tänkt på! Skrattande

    Vi gifter oss den 3e augusti o vi har fixat lokal med mat, band, dj, min klänning, sofreh aghd (persisk vigselduk), sprit, filmare, inbjudningskort. Det som e kvar e att välja ut blommor o tårta, hitta fotograf o hyra en bil! o mannens kläder såklart!

    Visa gärna bild på korten! Alltid lika spännande att se vad andra har fixat! och hur ser din klänning ut? är den köpt från butik eller beställd från nätet? min är en kina-kopia, beställde från missfishbridal.com. egentligen är den inte helt färdig, håller på att sy på kristaller o ska fixa ärmar till som ska hänga ner över axlarna. ska lägga upp en bild här när den e helt färdig!
    oj en sån lista vill jag se :D För jag märker ju också små detaljer som stör mig, det är stressigt samtidigt som man inte vet vad man mer ska göra. Hade en mardröm inatt, ingen hade strykt klänningen, ingen fixade mitt hår/smink och sångaren kom aldrig. Allt var kaos hahah, vakna med en skräck över att man inte gör tillräckligt hahha!
    Som tur var så fixade vår catering allt det där, tårta fotograf, och kanske bilen också om vi vill välja limo. Kläderna till killen kan man hyra eller köpa från vingåker outlet, mina syskon var där och fick super snygga tiger kostymsett för under 2000:-. Jag och killen ska också dit för att kolla om det finns något bra till honom, han vill inte ha en frack och det är hans endra krav, den får honom o lika en pingvin tycker han hahaha! 

    Min klänning är köpt från butik, den var så sjukt billig att jag inte ens behöve kolla någon annan stans. Du får mer än gärna lägga upp en bild på klänningen sen, 

    här har du min 
  • Mustik­ka
    Äldre 23 Jan 20:06

    Oj råka skicka ist för ladda upp. Men här är mn klänning =) skickar korten också snart, men dem är inte helt färdiga! Vi ska ha ett lila band vid kanten med en rosett Solig


  • Mustik­ka
    Äldre 24 Jan 19:13
    Pagnie skrev 2013-01-24 18:23:42 följande:
    då måste jag kolla på det.

    MEN TJEJER SÅG NI!!!! JAG VANN I TÄVLINGEN BLÅTT BLÅTT BLÅTT. JAG VINNER EN BRÖLLOPSBOK!!! :D JIPPIE!!!!!
    Jaa :D ETT STORT GRATTIS!!
    Det var jätte fina bilder så du förtjäna vinsten.  Hoppas boken kommer till användning :D
  • Mustik­ka
    Äldre 24 Jan 19:43
    goli skrev 2013-01-23 22:38:36 följande:
    Mustikka, vilka fina inbjudningskort! Vad duktig din fästman är som har fixat det där själv! Tycker speciellt om er love story... hahaha! bra att du e så öppen av dig!

    Jättevacker klänning, verkligen! Vilken tur att du hittade den till ett bra pris oxå. Min klänning e som sagt en kopia, originalet kostar runt 15 papp... Har du funderat på hur du ska ha håret? Helt/halvt uppsatt?

    Hahaha! Vet du, jag brukar oxå ha mardrömmar om saker som inte e fixade eller att min klänning har blivit förstörd etc. Vaknar upp o blir så glad över att det e en dröm, men man e ju orolig för allt som kan gå fel. T ex om man lämnar in klänningen får att få den ångad, tänk så bränner de den eller förstör den? Så står man där dagen innan bröllopet o har ingen brudklänning... Gråter Hörde om en brud som fick rödvin utspilld över hela sin klänning mitt under festen. Hon sprang in på toa o bölade så mkt att allt hennes smink förstördes oxå... Usch, nej! Såna där saker får bara inte hända. Håller tummarna för att allt ska gå bra!
    Tack Goli och Kitkät
    Hahah jaa vår lovestory är lite gullegull, känner mig lite som i en prinsess saga.
    Hur blev kopian? jag var så rädd för att beställa och dessutom skulle min kosta ganska mycket även uppsydd, det var en annan klänning jag ville ha innan jag köpte den här. 

    Vetu jag har ingen aning, ska visa en bild på klänningen och fråga vad som passar och vad frisören tycker passar min ansiktsform och med hela outfiten =) Hur ska du ha håret?

    åååh neeej fyyy jag är så rädd redan för att allt ska gå fel, min klänning tex är för stor och vill gå ner några kg men fan vågar ju inte gå ner för mycket. Ushh läste igenom innan och det där med rödvin är ganska farligt! Hälften i min nya släkt är ju finnar, och dem kan dricka hahaha, kommer dem med rödvin springer jag nog därifrån, man kanske ska bjuda på vitt istället. Angående mensen så funkar väl tabletterna? det värsta är väl att när man minst anar det och när den inte ALLS borde komma så är den där =/ 

    håller tummarna för alla oss brudar och inga fler skräckhistorier hahah man börjar ju bli rädd!
  • Mustik­ka
    Äldre 24 Jan 19:49

    Jooo komigen jag vill också veta mer om listorna.
    Och om festhäftet. Har fortfarande inte en aning om vad det är. På syrianska bröllop gör man ju inget speciellt ? :S
    Mina från den finska sidan ska typ kidnappa mig lr något liknande så får fästmanen leta efter mig. Googlade för jag hade ingen aning om deras traditioner hahah! Och de sa ju att något kommer hända mig så jag var alldeles för nyfiken o inte snoka! Men det kan hända när som hellst.

    Hur gör ni med menyerna? ska ni ha med vad som innehåller i dem?
    Jag har en del allergiker så man vill ju inte att någon ska bli sjuk. Så funderar på att få ingredienser av kocken om han går mer på det i alla rätter. Vi ska ha typ 12 små rätter Förvånad blir inte menyn lite rörig? hur har ni tänkt göra?

  • Mustik­ka
    Äldre 31 Jan 11:57

    Nu är jag efter i svängarna men hänger på efter jobbet! Mässan var awsome sååå himla roligt och hade goodiebags upp till öronen! Fick bra med rabatter och tipps om nästan allt. Tänkte mycket på dig Kitkät! Såg klänningar som likna dem du tyckte om blev super excited haha! Om jag inte har fel så hade lily och white one tror jag butiken hette Du var i sthlm gick det bra?? Gick även på provupsättning och hon var grym :) hon tog 3000kr inkl smink, hon är jätte duktig men jag håller mig till min kusin. Lite to much makeup för min smak men man kan alltid säga till henne, hon fick trors allt fria händer av mig :) Hörs sen! Älskar den här tråden haha!

  • Mustik­ka
    Äldre 5 Feb 12:07

    Kitkät Kollade upp det i tullen och enligt deras hemsida så finns det ingen riktig gräbs för hur mycket man ska ha med om det är till fest eller bröklop. Så länge man inte säljer det. Svärmor åker från finland med en buss fylld med finnar och de ska ha med sig alkoholen. Har för mig att man som person för eget bruk får ta med 20 liter starksprit och 110 liter öl. Det bästa vore att åka flera personer med bilar beroende på hur mycket alkohol ni ska ha :) dessutom brukar dem inte stoppa bilar om man inte ser lurig o nervös ut haha! Flr säkerhets skull ska jag försöka ringa tullen o dubbelkolla. Din tårta ser föresten amazing ut och super smarrig. Det knäppa med mina lusa är ju att allt ingår, tårta floristen osv. Börjar bli orolig jag måste völ kunna ha något o säga om det?!! All detta lugna stressar mig hahah! Åååh ni måste peppa. Har börjat min diet. Går någon av er oxå på en? Ska äta nutilett två ggr om dagen sen äter jag vanlig lite hälsosammare middag. Gick på löpband i 20 min och höl på att flyga ur hahah.. Och har ett problem. Säljer nog min klänning den kändes inte helt rätt och är i klänningjakt. Hitta en ny som måste beställas från Usa. En Madelune garner klänning. Är jag knäpp som ändrar mig?? Wow jag är inte den enda som vill ha barn :) vad kul. Fick reda för ett par år sedan att jag kan ha svårt o bli med barn. Har PCO så vi ska försöka efter bröllopet. Ju tidigare desto bättre tror jag. Är ju snart i mina 30. :)

Svar på tråden Orientaliskt bröllop