• Äldre 27 Sep 17:30
    5890 visningar
    12 svar
    12
    5890

    Tips på bröllopsresa i Europa?

    Hej alla, 

    Som jag skrivit i en annan tråd har jag och fästmannen fått inse att japan inte är en möjlig bröllopsresa. Vi har alltid velat resa till japan, men då det visat sig att det är helt omöjligt att få ledigt från skolan till hösten (japan på sommaren är inte så trevligt har jag hört) så har vi bestämt att ta japanresan när jag är klar med skolan och åka någonstans i Europa istället på bröllopsresa. 

    Men, där tog inspirationen lite slut för oss, då japan så länge varit det enda alternativet. Det som är viktigt för oss är vacker natur och möjlighet till variation (alltså helst både några dagar lugn, avslappning och några dagar med upplevelser), jag är ganska värmekänslig så blir det för varmt orkar jag inte mer än att ligga på stranden, vilket jag tycker är lite tråkigt. God mat och dryck är ett stort plus. Kan vi undvika massor med turister och barn är vi också nöjda. Ska vi ligga och dröna på en strand får den hemskt gärna inte vara packad med folk, och gärna vara mycket vacker. =) Vi vill helst inte lägga hur mycket pengar som helst heller, då vi fortfarande sparar pengar till japanresan och egen bostad efter skolan. 

    Jag har varit lite inne på rundresa i Skottland, men fästmannen vill ha lite mer strand och lite mindre bilkörning. ^^ 

    Alla tips mottages ytterst tacksamt, jag känner att jag har väldigt dålig koll på härliga ställen i Europa och behöver någonstans att börja leta. =)

  • Svar på tråden Tips på bröllopsresa i Europa?
  • Äldre 28 Sep 11:06
    #1

    Puff puff. =)

    Jag funderar på Korsika, någon som varit där? Nackdelen är att det precis som med Skottland innebär en del bilkörning, något som fästmannen vill undvika då han kör mycket i jobbet. Hur mycket går man miste om i Korsika (eller Skottland) om man inte hyr bil tror ni? 

    Vi tänkte åka precis efter bröllopet, det kanske är ambitiöst att tro att vi orkar resa omkring och gå på äventyr ändå? Hur var det för er som redan varit? Kanske ett lyxigt hotell på en fin plats är det bästa, att bara ligga på stranden en vecka och vila ut? Även om jag normalt förderar lite mer aktiva semestrar.  

  • Äldre 30 Sep 11:45
    #2

    Puffelipuff

    Ett sista försök, sen låter jag tråden dö. =) 

  • Äldre 30 Sep 12:55
    #6

    Ja, Yasuragi har vi kikat på. Jag är lite avskräckt av priserna, det kostar ju som en standard chaertervecka för en natt. Men det kanske det är värt? =) Om inte annat funderar vi på bröllopsnatten där. 

    Azornra ser underbart ut, men jag tänkte att det är ganska dyrt? Känns som om Europa är billigare, men jag har väldigt dålig koll. ^^ Ska kolla närmare på det.

    Polen, vad spännande! Det har jag inte alls tänkt på som alternativ. Ska titta på det. =) 

  • Äldre 2 Oct 11:59
    #12

    Åh, ja Kroatien är jättehärligt. Vi har dock varit där och vill testa något nytt. =) 

    Italien är med på listan, verkar vara ett underbart land. Är det bättre att boka resa och boende själv tror du? Eller är charter bättre? Både pris- och upplevelsemässigt. =)  

Svar på tråden Tips på bröllopsresa i Europa?