• Aniara­4
    Äldre 11 Oct 16:23
    6444 visningar
    14 svar
    14
    6444

    Smekmånad i okt/nov??

    Vi var på Maldiverna i november förra året. Det är inte den allra bästa tiden, eftersom monsunen vänder och två vädersystem krockar då, tydligen, så vädret är väldigt svårförutsägbart. Vi var där i två veckor och hade regn kanske 1/3 av dagarna, men inte hela dagarna då, klarblå himmel 1/3 och lite disigt eller halvmolnigt 1/3 - nåt i den stilen. Snorkla är perfekt när det är är lite molnigt men inte regn, då bränner man sig inte lika lätt på axlarna. Men om det regnar ner i snorkeln är det lite jobbigt! Varmt och skönt var det förstås hela tiden och solen tar även genom diset så vi hann bli sådär irriterande (för omgivningen) solbrända tills vi kom hem lagom till advent. Oskyldig

    Vi småsnålade lite och bodde på Kuredu, som är fint men stort och med lite mer charterkänsla. Det finns betydligt lyxigare resorter. Men vi tyckte inte att vi behövde ha det så lyxigt, framför allt inte eftersom prisskillnaden blev ganska stor. 2 veckor all inclusive plus flyg landade på under 40 000:- för båda, sen tillkom det förstås utflykter och extrasaker, och så två hotellnätter till, en i Malé pga strul med flyget, och en planerad i London på hemvägen.www.kuredu.com

    Vi flög reguljärt och köpte biljett via någon nätresebyrå, och ett par veckor innan avfärd upptäckte vi av en slump att flygbolaget ändrat destination på flighten till Colombo (Sri Lanka). De kallade det "en liten tidtabellförändring", när de flög till ETT ANNAT LAND!. Vi skulle inte hinna fram till Kuredu samma dag då, så vi åkte en dag tidigare istället och fick nästan en hel dag och en natt i Malé vilket vi så här i efterhand är glada för. Kan rekommendera det faktiskt om man vill hinna se någonting av själva landet och inte bara den artificiella resortvärlden.

    Andra veckan blev vi uppgraderade till systerön Komandoo. Den är mindre och lugnare och har ett väldigt fint korallrev, särskilt på ena sidan. Å andra sidan ligger den inom synhåll från en bebyggd ö som inte är så pittoresk. Oss störde det inte, men en del tycker tydligen det förstör paradisillusionen.

  • Aniara­4
    Äldre 11 Oct 16:23
    #10

    Suck. Mellanslag.
    www.kuredu.com är adressen!

  • Aniara­4
    Äldre 11 Oct 18:12
    #13

    Oj, mitt inlägg om Maldiverna var visst mer riktat till Kaffegrus. Det tar nog minst 12-13 timmar i alla fall, så det passar kanske inte TS så bra. Om man söker på t.ex. Skyscanner eller liknande brukar det vara så att man får väga reslängd mot pris - direktflyg är dyrare, men man kan få en billigare biljett genom att pussla och krångla och sitta sju timmar i Qatar, typ. På hemvägen åkte vi via London, och den flighten tror jag tog 13 timmar. Sen tillkommer ju sjöflygplan till resorten, men det behöver inte ta så lång tid.

Svar på tråden Smekmånad i okt/nov??