• aviman
    Äldre 10 Sep 08:25
    6125 visningar
    21 svar
    21
    6125

    UVI 17år tips, stöd, hjälp!! :(

    Kan du ha torra slemhinnor? Det kanske låter jättekonstigt, men jag har också haft känningar för UVI flera, flera gånger när jag var yngre och tillslut orkade jag inte gå till vårdcentralen längre för pencillinkurerna hjälpte inte. Så jag gjorde som du och drack citronvatten, tranbärsdricka, tvättade inte med tvål etc etc..

    Det var min mamma som föreslog att jag skulle börja smörja in mig "där nere". Sagt och gjort! Och sen jag började återfukta inifrån så har jag faktiskt haft betydligt mindre problem.
    Vid sex så använder vi alltid glidmedel - inte för att det alltid behövs utan för att skona mina slemhinnor från att bli irriterade.

    Och tips nummer två - bomullstrosor!!! Alltså, det är så underskattat - men har du problem med UVI eller slemhinnor så är syntet-trosor döden för ditt underliv.
    Jag har faktiskt kastat alla syntetisar och kör nu mer stenhårt på bomull. Det är så skönt!

    Stå på dig när du pratar med läkarna, be din mamma eller pojkvän om stöd - dom som lever med dig och märker av dina besvär. Be dom backa upp dig! Kräv din rätt till vård!
    Kram! 


  • aviman
    Äldre 10 Sep 12:20
    #8
    keiraknightley skrev 2012-09-10 12:15:38 följande:
    Låter intressant. Har hört att man kan stoppa in en tampong med baby olja? något du hört ? Vad använde du för ''kräm'' ? Taaack :)
    Jag har faktiskt slutat använada tampong helt, för de torkar ut mer än de hjälper så jag har aldrig provat att stoppa in en tampong med olja.. Men det finns ju intimolja att köpa på apoteket.
    Krämer och oljor till underlivet finns på apoteket, och tycker du att det är skämmigt att köpa live så kan du köpa de flesta av deras produkter online på deras webshop! Glad

    Och tillbaka till tampongerna; det finns ju såklart olika storlekar för uppsugningsförmågan osv, men jag funderar faktiskt på en menskopp. Tycker bara det låter lite läskigt, men tror att det skulle vara allra snällast mot både slemhinnorna och naturen. :) 
  • aviman
    Äldre 10 Sep 13:17
    #13
    keiraknightley skrev 2012-09-10 13:01:10 följande:
    Så du menar att det är ''dåligt'' att ha mens ? :)
    Inte dåligt att ha mens, men tamponger kan ju irritera slemhinnorna - beroende på uppsugningsförmåga. Det är ju inte mensen i sig som är dålig, utan mer mensskydden.
  • aviman
    Äldre 10 Sep 13:19
    #15
    keiraknightley skrev 2012-09-10 13:18:10 följande:
    Du tänker så, hur äre med binda då ? det funkar väl eller ? :)
    Det kan fungera, men jag tänker att med binda så blir det ju lite mer ohygieniskt för underlivet. Det får ju inte andas på samma vis som med en tampong. Jag tyckte mina UVIn blev värre när jag var ung och använde binda.. Men det är ju så olika. Det lättaste är nog om du testar dig fram och ser vad som fungerar för dig.
Svar på tråden UVI 17år tips, stöd, hjälp!! :(