• juni20­13
    Äldre 11 Sep 21:13
    23713 visningar
    128 svar
    128
    23713

    8 juni 2013

    Jajamensan. Här är en till som valt 8 juni. Vi valde datumet främst för att det är så vackert så års! Ni då?


    Vi gifter oss i Hälsingland, eftersom min sambo kommer därifrån.


    En del av mig tycker att det är för tidigt att planera en massa, men samtidigt vill jag ju...


    De stora frågorna är lösta: kyrka, lokal, cateringfirma.. Just nu måste vi lösa frågan med toastmaster. Sen är det väl bara en miljon saker till att tänka på!


    Roligt är det i alla fall. Och ännu roligare blir det 8 juni!


     

  • juni20­13
    Äldre 15 Sep 10:45
    #6

    Vi fyller båda 30år nästa år och har snart varit tillsammans i fem år. Inga barn än.

    Vi kommer som sagt att gifta oss på orten min sambo kommer ifrån - i Hälsingland. Min släkt kommer från Stockholm och det andra alternativet hade varit att gifta sig ute i skärgården på den ö där vi har landställe. Men vi ville att även min sambos familj skulle vara inkluderade i bröllopet. Hade vi varit på ön så hade det blivti mer min släkts bröllop. Jag vet att min familj kommer att hjälpa till och känna sig inkluderade även om vi valt att vara i Hälsingland. Jag har en liten tight släkt och hans är mer brokig (skilsmässor och halvsyskon) och att min lilla släkt kommer allihop är självklart. Men vi vill ju att så många som möjligt av hans kommer och när vi nu är på deras hemmaplan, så är det ju större chans. Det är dessutom en ekonomisk fråga- min släkt har alla hyfsad ekonomi och ett par nätter borta är ingen katastrof för ekonomin (det blir nog iofs nån enklare stuga, så det blir inte dyrt), medans bland hans släkt finns de som mer vrider på slantarna. Min mamma var väl lite förvånad först över att det blev Hälsingland, men hon fick våra argument och höll med.

    Vi har skvallrat för många av de vi ska bjuda istället för save-the-date-kort. Vi har vänner som kommer gifta sig nästa år och vi ville knycka datumet först... Inbjudningskorten kommer nog ut i januari.

    Vi gifter oss i kyrkan på orten och har festen på bygdegården. Vi har varit på både begravning och dop i kyrkan och nu blir det alltså bröllop. Vi hoppas att den prästen som begravde min sambos far och döpte sambons systerdotter ska viga oss, men deras schema var inte klart förrän till nyår, så det får bli den det blir.

    Jag hade också tänkt ha liljekonvaljer i buketten. Vi var uppe nu i juni för att se hur naturen såg ut. Liljekonvaljerna blommade precis lagom. Det kan ju variera, men förhoppningsvis blommar de lagom till 8 juni även nästa år. Jag tror jag ska binda min bukett själv. Jag hade tänkt dekorera med Liljekonvaljer på borden också, men någon nämnde att doften kan vara jobbiga för allergiker, så jag får nog hitta något annat som inte doftar till borden...

    Hur går det med klädsel för er? Min sambo ska ha frack och eftersom han har den redan (sedan studenttiden), så blir kostnaden för hans klädsel liten (kanske måste komplettera med något). Jag vill ha en stilren klänning med axelband, vilket nästan är svårt att hitta nu -det flesta är ju axelbandslösa nu. Det lutar åt att min mamma ska sy klänningen. Hon och jag tänkte ge oss ut rätt snart och prova klänningar. Vi får se om vi köper någon eller bara hittar inspiration till den vi (mamma) eventuellt ska sy.

    Hur gör ni med mat? Vi tänkte ha trerätters plus tårta. Vi har en cateringfirma, men har inte bestämt om de ska göra all mat eller bara delar. Förrättsvin har ina föräldrar köpt i Tyskland (de är på resa där nu och passade på). Det händer lite hela tiden med vår planering känns det som...

  • juni20­13
    Äldre 28 Sep 21:38
    #8

    Jag tycker det viktigaste är att stället för vigseln känns rätt. Att hitta en plats utomhus eller nåt ovanligt ställe är självklart mer personligt än kyrka (som vi kör på), som ju mer är ett säkert kort. Vi har varit på begravning, dop och 8 juni även bröllop i den kyrkan vi valt. Det känns fint att få knyta ihop allt lite på så sätt. Festlokalen (en bygdegård) klarar både fint och fult väder. Middagen blir inomhus, men mingel och brudskål ute, om det inte regnar.

    Tema för bröllopet är väl typ försommar/grönt/växter/lantligt. Helt enkelt det bästa av årstiden och platsen vi gifter oss på. Vi kommer att smycka likalen med blåbärsris, björkris, liljekonvaljer etc. Det är inte den vackraste Bygdegården, men vi ska få den fin! Men utsikten över bergen och sjöarna är rätt oslagbar.

    Imorgon ger jag mig ut med mamma och kikar på lite klänningar. Så se hur det går.

  • juni20­13
    Äldre 5 Oct 21:04
    #11

    Vad roligt att ni ska gifta er i Brännkyrka kyrka. Det är vår närmaste kyrka! Hur kommer det sig att ni gifter er där? "Synd" att det är samma datum som vi gifter oss, annars hade jag ju kunnat spionerat Tungan ute

    Angående klänningjakten. jag hade bestämt mig för en enkel klänning med axelband. Men frågade tjejen i butiken om hon fick föreslå en axelbandslös. Den såg trist ut på galgen, men satt helt perfekt på mig och tog verkligen fram rätt saker. Och med en spetsbolero (spets skulle jag absolut inte ha) så blev det nästintill perfekt! Men inget köpt, men jag har vidgat mina vyer och det blev bara mer att välja på... Men glatt ölverraskad över hur bra jag klär i brudklänning! Det borde jag ha oftare Tungan ute

  • juni20­13
    Äldre 10 Oct 20:28
    #14

    Sanzan: Ja, Brännkyrka kyrka är fin. Vi gifter oss i Delsbo kyrka uppe i Hälsingland. Min sambo är därifrån och vi bestämde att gifta oss där efter lite velande. Vi har bara bott i Älvsjö sen november, så vi har väl inte så mycket anknytning hit.

    Nu har vi fixat toastmaster. en av mina kompisar från studietiden som även känner min sambo lite. Visste inte om han (kompisen)  ville eftersom han själv planerar att gifta sig nästa år (men senare). Men han ville. Eventuellt kommer vi fråga någon mer så vi får ett toastpar. Men en är i alla fall klar och han kommer att klara det galant. Känns skönt!

    Vi håller dialog med cateringfirman (eller tjejen som har den) om mat. 

    Jag hänger i perioder lite för mycket här och läser, myser, förundrad, avskräcks och får tips... Men förhoppningsvis gifter man sig bara en gång och då är det ju kul att fundera och planera,..

  • juni20­13
    Äldre 10 Oct 21:14
    #16

    "Där gullvivan blommar" av Grymlings tror jag att vi kommer dansa till. Min sambo pratade om den som solosång, men jag föreslog att vi ska dansa till den istället eftersom det är en vals- vi får se om han går med på det. Och sen ska vi bara lära oss dansa... Min bästa vän kommer att sjunga i kyrkan. Vet inte vad än- tänker att vi kanske väljer en favorit var.

    Kul med Engelskt bröllop! Blir det kyrkligt eller borgerligt då? Hur går själva vigselakten till? Är det någon större skillnad från den svenska. Finns det några roliga/tokiga/dåliga traditioner som de har som inte vi har? Du får väl titta på "Fyra bröllop och en begravning" så du lär dig hur det går till... 

    Rosor och hortensia lät ju fint. Själv tänkte jag binda min egen bukett och hopps få tag på lite liljekonvalj i skogen samt lite vita och ljusgröna blommor hos blomsteraffär. Vi har försommargrönt och lantligt som tema - om vi kan kalla det för tema.

    Vad ska ni ha för typ av klädkod. Vi kör på kavaj för gästerna och frack/långklänning på oss. Vissa säger att man ska ha samma kod som gästerna, men vad fasen- det är vår dag! Kavaj kan nog de flesta skramla fram och om de inte är helt "korrekta" enligt koden, så spelar det ju ingen roll. Bara de trivs och har försökt lite.

    Hur gör ni med presenter? Kuvertavgift? Önskelista?

  • juni20­13
    Äldre 11 Nov 10:49
    #32

    Har varit ute igen och tittat på klänning och det är så svårt. Det finns för många som sitter bra. Och jag har verkligen vidgat mina vyer. Klänningen som jag verkligen gillade första gången, blev "slagen" flera andra den här gången. För den som bor i Stockholm (eller åker dit), så har Bröllopskällan (på Hornsgatan) 30-70% rabatt på 2011/2012 års modeller. Antar att jag ska vara glad att det finns så många som passar, men svårt blir det!Tungan ute

  • juni20­13
    Äldre 2 Dec 10:30
    #40

    Kopierar "fiskin" lista, men lägger till nån punkt:
    1. Festställe? Japp, Bygdegården är bokad fredag till söndag, så vi kan duka och städa i lugn och ro. Det behövs en del uppiffning men blir bra. Björkris och blommor kommer nog att göra lokalen fin.

    2. Boende för oss o gäster? Orten vi gifter oss på är inte s värst stor. Det får nog bli camping för de flesta gästerna. Min familj kommer att bo i ett hus som den lokala ridklubben äger. För den som vill ha lyx, så får det bli hotell i Hudisvall eller så. Men de flesta av gästerna nöjer sig nog med de enklare. Och många av min sambos gäster bor ju redan på orten.

    3. Kyrka? Japp.

    4. Präst? Nja. Vi hoppas få den som begravde min sambos far och döpte sambons systerdotter. Men schemat var inte gjort när jag bokade. Min sambo ska ringa henne och prata in oss...

    5. Klänning? Köpte den igår! Har provat massor och passat i många. För många alternativ är alltid svårt. Åkte till en tjej som säljer begagnade klänningar. Hittade en som aldrig använts, bara provats. Hade provat den modellen i butik och nu fick jag den nästan 2000 kr billigare. Se bilden nedan...

    6. Catering/mat? Vi håller på att forma menyn tillsammans med tjejen som har cateringfirman vi tänkt använda.

    7. Önskelista? Nej, svårt. Vi har det mesta vi behöver...

    8. Skickat ut "save the date" alt bokat alla? Vi har förvarnat de flesta.

    9. Skickat ut inbjudningar? Vi har köpt hem kort som vi ska pyssla till kort av. Mellandagarna kommer vi bli kortmakare. Frimärken med ringar har vi beställt och fått hem från posten.

    10. Bestämt nåt tema? Nja, vårgrönt är väl temat. Vi kommer plocka björkris, blådärsris och annat fint utomhus.

    11. Har ni brudtärna, värdinna m.m.? Nej. Toastmaster har vi bestämt. Vi kommer att fördela uppgifter mellan våra familjemedlemmar och kompisar. De som vill hjälpa till alltså.

    12. Musik? Min bästa vän kommer att sjunga i kyrkan. Vad har vi inte bestämt. Vi tänkte ha fiol till in- och utgång. På kvällen blir det nog spellista.

    13. Bukett? Gör jag själv kvällen innan. Kommer använda grönt och vitt och kanske nån mer färg. En del plockat ute och en del från blomsterbutik.... Vi får se vad det blir.

    14. Frisyr? Smink? Min kusin hjälper mig. Hon är inte utbildad eller så, men det blir inget komplicerat. Dessutom gör hon mig lugn och det kan behövas....



     

  • juni20­13
    Äldre 2 Dec 21:53
    #43

    Tack. Jag tror att jag ska behålla klänningen, men jag är itne säker. Jag vet inte om den är helt jag. Från början hade jag tänkt en med axelband och absolut itne en i sjöjungfumodell... Och ingen slöja. Nu är det  en axebandslös i sjöjungfrumodell och så ska jag nog ha slöja...

    Vi kommer att ha Delsbo brudmarsch både ut och in tror jag. Valet var ju rätt så enkelt eftersom vi gifter oss där. Många låtar passar på fiol- det behöver ju itne vara en tradiotionell.  Skulle ni inte gifta er i Dalarna? Kanske kan "Underbart" med Kalle Moreus och Orsa spelmän passa. Men det beror ju på vad ni gillar och vad som kan passa er.

    Angående bukett. Jag köpte 30 rosor på Willys för ett tag sen. De sålde halvtrötta 10packsbuketter för 10 kr/st, så jag passade på. Sen tittade jag lite på youtube på hur man kunde göra för att binda bukett. Det var rätt enkelt. Men man behöver många blommor om man vill göra en tät bukett! Så en tips är att testbinda innan. Här nedan är lite buketter som jag inspereras av. Jag har snott dem på här och på övriga nätet... Jag tycker inte att buketten måste vara avancerad. Det kan kännas lite krystat att ha en stor överdådig- det känns inte som jag, så det tänker jag inte ha.





     

  • juni20­13
    Äldre 15 Dec 17:25
    #46

    Nu har vi börjat pyssla med inbjudningskorten. Tyckte att det blev både personligt och lagom med jobb att göra tumavtryck- unikt blir det ju också, bara vi har sånna tummar. Insidan har vi inte fixat till än. Vi tänkte skriva ut texten ooch klistra in... Vi planerar att använda mellandagarna till att göra klart allt.


Svar på tråden 8 juni 2013