• fiskin
    Äldre 11 Sep 14:09
    23514 visningar
    128 svar
    128
    23514

    8 juni 2013

    Jag gifter mej (eller vi... ) den 8 juni 2013 - i Moratrakten! Jag bollar mer än gärna lite idéer! Börjar planera så smått nu (vilket min blivande tycker är alldeles fööör tidigt än) men det är ju så kul! Vart slår ni till? Och har ni några tankar pch planering inför dagen D än?


    Oxå lycklig!

  • fiskin
    Äldre 14 Sep 19:42
    #4

    Gud va kul att dela tankar och planer med fler som ska gifta sig 8 juni!


    Jag är 33 år och min blivande, Ola, säger att han fortfarande är och alltid kommer vara 24 år (psst - han är 37). Vi har varit tillsammans 2,5 år och har inga barn, men brudnäbbar kommer våra fyra syskonbarn vara =) (2, 4, 7, 11). Ola kommer från Dalarna och jag från Värmland, men giftemålet blir i Dalarna, precis på samma ställe som hans föräldrar gifte sig. Det är i en fäbodsmiljö och blir borgligt och utomhus högt upp med utsikt över Siljan. *längtar* Ni då? Hittills har vi bara preliminärbokat stället vi ska vara på. Det är typ det enda vi har ordnat! Men det viktigaste för oss - att få vara just där! Lite har vi luskat i vilka gästerna ska bli oxå!


    Och visst valde vi det oxå just för att det är sååå fint då! Hoppas mina kära liljekonvaljer slagit ut i blom (men jag har chansen att haffa dem från två landskap haha).

  • fiskin
    Äldre 21 Sep 19:52
    #7

    Tjoho! Nu är det i alla fall spikat med vigselställe/festställe/boende (som är samma plats då vi kommer gifta oss utomhus). 10000:- blidde det och då inkluderar det som sagt allt ovan inkl hyra av kök, boende för ca 70 pers och en heellt underbar utsikt.


    Ska alla ni här ha kyrkliga bröllop inomhus? Eller nån mer som vågar sig på ett utomhuschansning? *spännande* Vi har lite backup-planer med tak och om inte det funkar så finns det plats inomhus på samma ställe =)


    Annars myser jag runt och kollar lite tips på BT om framförallt inbjudningskort! Har ni några tips och idéer som passar årstiden? Ska ni ha "färgtema" på er stora dag? Jag har inte fastnat för någon än, men kommer ha lite smide involverat och ev lite trä/björk... så nåt som passar till det... Förslag? Det är ju ett Dalabröllop ju!


    God fredagskväll på er tjejor!

  • fiskin
    Äldre 1 Nov 20:14
    #26

    Jihoo!! Jag har köpt bröllopsklänning! En "grekisk gudinneklänning" med chiffong. Såg den ena veckan på resa till Sthlm, och sen var jag där veckan efter på konferens och köpte den - bara sådär! Men ack så nöjd jag blev! Den ska bara sys in lite - men det får bli till våren när man vet hur "formen" ser ut


    Åker uppöver till Dalarna i helgen för att kolla in vigselförrättare, lokal (som vi redan bokat) samt ev catering lite närmare, samt att svänga inom guldsmeden för att se vigselring. Ska er blivande man ha "ytterligare" en ring på fingret?


    Vad ska ni andra ha för blommor i buketten? Jag tänker på liljekonvaljer och nåt mer - förslag? Men hur gör man inomhus, då liljekonvaljer doftar så mycket kan man nog inte ha fööör många där. Hur skulle ni tänka?


    Ha en god Allahelgonahelg!


     

  • fiskin
    Äldre 29 Nov 14:18
    #36

    Hallå i Novembermörkret!


    Den här tråden gick lite i stå nu... det är ju nu i mörkret (och snöfrånvaron i Karlstad) som man kan kura ihop sig lite alldeles extra och klura ut idéer och upplägg på bröllopet!


    Måste bara få visa er en bild jag tittade på INNAN jag köpte min klänning, den är snarlik min inköpta, men är sjukt nöjd! Lite mer av en grekisk gudinneklänning. Har ni köpt än? Hur ser den ut? Vill ni dela med av något?


    Hur långt har ni andra kommit? Lite detaljer från mej nedan.. men mycket kvar!


    1. Festställe? Check
    2. Boende för oss o gäster? Check
    3. Kyrka? Check, fast utomhus
    4. Präst? Check
    5. Klänning? Check
    6. Catering/mat? Nope!!!
    7. Önskelista? O noo... har lite probs med detta...
    8. Skickat ut "save the date" alt bokat alla? Nja...
    9. Skickat ut inbjudningar? Nej, ej än. Tänkte efter jul.
    10. Bestämt nåt tema?
    11. Har ni brudtärna, värdinna m.m.?


    ~Crea diem~
  • fiskin
    Äldre 29 Nov 14:19
    #37

    Och här kommer bilden... den ville ej fastna i ovan inlägg...


  • fiskin
    Äldre 2 Dec 11:37
    #41

    Spännande att höra vad ni pysslar med! Några frågor till specifika "skribenter"


     


    Juni2013 - jättefin klännig =)


    Men ha rlite frågor till dej... vad ska ni ha för in- och utgångsmarsch med fiol? VI ska nog oxå ha det, samt vara utomhus, men vill inte ha de "vanliga" pompiga låtarna då det känns lite overkill utomhus. Sen hade jag oxå tänkt göra bukett (men kanske backar på den tanken...), vet ju ej hur avancerat de kan vara. Har du något kort på hur du kan tänka dej? Jag har några nedan (kort som jag lånat på BT och nätet)... men skulle oxå vilja ha vårgrönt/lime-ish och vitt (liljekonvaljer)... men vet ej hur avancerat man behöver göra buketten.


     


    Vi fortsätter planeringen... next up - inbjudningskort!

  • fiskin
    Äldre 2 Dec 11:39
    #42

    Kan man göra denna buketten med liljekonvaljer tro? Vad har ni för tankar kring era buketter?


  • fiskin
    Äldre 6 Dec 20:19
    #44

    Åhhh va jag blev inspirerad av att VÅGa göra min egen brudbukett. Ibland kanske jag blir för feg och nästan bestämmer mej för att anlita proffs istället. Men kanske kanske ska jag prova själv... men liljekonvaljer ska det vara i buketten - gillade denna bukett, men även de ovan. Jag vill nog gärna ha lite grönt/limegrönt i buketten som bryter av. Nån mer som har något förslag på nån bukett ni fastnat för?


     


    Har ev hittat vår inmarschlåt oxå! "Som en saga" heter den, men vet inte ritkigt säkert vem som sjunger. Den finns på skivan Musik till bröllop. Nån som vet? Den kommer antagligen spelas med fiol/fioler.



    ~Mycket spännande framöver~
  • fiskin
    Äldre 3 Jan 08:33
    #53

    Så tråkigt.... det bröllopsställe/festtillhåll/vigselplats/boende som var tänkt att vi skulle vara på och fira i dagarna tre (ett pensionat i Dalarna med utsikt över Siljan, där även mina svärföräldrar gifte sig) kommer troligen att gå i konkurs. Personal är uppsagda och efter mars vet vi inte vad som händer med stället. Dvs, vi har helt plötsligt blivit HELT utan ställe för alla delar av vår bröllopsdag.


     


    Känns som en stooor svacka... riktigt stor då priset var väldigt fördelaktigt och det var så mysigt att få vara på samma ställe som svärföräldrarna gifte sig....


     


    Snälla hjälp! Nån som har något förslag på annat fint ställe - antingen i Värmland eller Dalarna. Det ska finnas boendemöjligheter för 80 personer, att man kan catera mat dit eller att stället lagar, att vi ska kunna köpa in alkohol och ha egen bar. Vi ska ju ha utomhusvigsel så vore underbart att ha detta på en väldigt fin plats. Snälla hjälp!


    ~uppgiven~
  • fiskin
    Äldre 7 Jan 20:16
    #55

    Brudar!! Stället som hade konkat (det vi abonnerat för hela kalaset) valde att hålla öppet under sommaren oxå! Kan ni gissa hur lättad jag är nu! Verkligen en sak mindre att tänka på innan vi ska glida fram där till "altaret" om 5!!! månader!! NU ska jag ta tag i inbjudningarna (som fick vänta eftersom vi inte visste vart allt skulle hållas). Några som har några fler inspirationsbilder på inbjudningarna?

  • fiskin
    Äldre 16 Jan 13:03
    #59


    Sanzan: Hur gör ni med inbjudningskorten? Gör ni egna eller beställer ni ett färdigt koncept? Dvs på någon websida? Kan man få tjuvkika på någon bild? Jag kommer göra något liknande som på denna bild:
  • fiskin
    Äldre 16 Jan 19:00
    #61

    Sanzan: Va snyggt! Kul o pyssla själv! Det ska vi oxå - men blir lite både och. Tryckeriet fixar den tryckta informationen, men sen pysslar vi ihop inbjudan med sax och lim samt llite pynt, bland annat ett Leksandsband, fast i rosa färger. Blir mysigt att skicka ut inbjudan snart! Har dock ej planerat exakt när vi ska göra det... men kanske 14/2 är ett bra datum, precis som ni ska. Men tror ej att jag håller mej tills dess... =) Lycka till med pyssleriet!

  • fiskin
    Äldre 9 Apr 13:33

    Jag har så mycket i mitt huvud så jag inte riktigt vet var jag ska börja beskriva så jag låter nog bli =) Men aktuellt just nu är att öva "vals med knorr". Har en finsk kollega som tävlingsdansat i vals och han gör korreografi minutiöst till oss =) Urcoolt! Annar sär ringar beställda, tårat beställt/bestämt, präst gått igenom, lokal och mat, spelemän/kvinnor på dagen och musiker på kvällen,, fotograf och fotograferingsplats, frisör och provat frisyr, inköpt skor och lånat ett par, klänning redan köpt i oktober.


    Men TROTS allt detta så är det massa kvar! Vi ska ju ha utomhusbröllop så det är lite att fundera på om det blir regn... jag UTGÅR från att det ska regna - bäst så antar jag! =)

  • fiskin
    Äldre 30 Apr 10:23

    Nu är det inte långt tid kvar tills vår stora dag! Pirr i magen tjejer?? Det har jag, och det blir mer påtagligt med alla smådetaljer som man inte lagt så stort fokus på än. Vad har ni kvar? Småsmå saker som man inte får glömma men som man lätt kanske glömmer bort? Jag pysslar lite med en "första hjälpen"-korg som ska stå på herrarnas och damernas toalett. Sen bör jag även leta fram några karaokelåtar som man kan sjunga till (då jag och min m2b älskar detta). Vilka små pyssel har ni? (jag har 100 småsaker till på min/vår lista)

  • fiskin
    Äldre 8 May 10:37

    1 månad kvar idag, tjejor!! EN månad till vår underbara dag!


     


    JAG längtar som en tok - men det får inte gå FÖR fort fram då det finns lite småpyssel kvar att göra. Men imorn åker vi uppöver med första "lasset" med saker (eftersom vi gifter oss 30 mil från vårt hem).


     


    Vilka småsaker har ni kvar nu då??

Svar på tråden 8 juni 2013