• Äldre 16 Sep 22:51
    34075 visningar
    119 svar
    119
    34075

    Nån som gjort/beställt (eller ska) en broschbukett?

    teres77 skrev 2013-09-16 19:13:39 följande:
    Jag ska göra en bukett av tyg och broscher... Har tyget, har köpt broscher på Etsy, nu ska jag bara införskaffa ståltråd och floristtejp. Gifter mig i juli nästa år, så tanken är att göra några blommor varje månad. På så vis hoppas jag att jag inte ska tröttna på det innan det är dags. 

    De här är på väg hem till mig från Norge. Kostade nära 400 ink frakt.

     


     Förhoppningsvis så hamnar jag nånstans i närheten av det här när jag är klar! Fast mina färger blir vitt, grått och lila.


    Tror att det kommer bli ungefär lika dyrt som en vanlig bukett i slutändan. 
    Den buketten var riktigt jäkla snygg! Skulle gärna ha något liknande själv, men skulle nog isåfall köpa färdiga blommor. Hittade en tutorial där man brände/smälte kanterna över ett ljus, och det skulle jag nog inte våga mig på...
    Själv kommer jag nog försöka göra något hopplock av kristallpinnar, lite tygblommor, tyll, spets, virkade blommor, broscher eller vad jag nu kan hitta. Har velat ha en kristallbukett ända sedan jag såg Anyas brudbukett i Buffy, för gå runt med ett knippe blommor i handen känns verkligen inte som jag. Men så vill jag ändå att det ska se lite blomaktigt ut...
  • Äldre 17 Sep 21:03
    PoS skrev 2013-09-17 19:53:15 följande:
    Mollee, jag är inne på samma spår. Jag vill ha massor av olika material i min bukett. Det ska vara lite fjädrar, kanske lite kottar, tygblommor/tygbollar, såna där intressanta pinnar som jag sett att flera har haft. Jag har lixom en bild i mitt huvud och jag vet inte om jag kommer dit men jag hoppas!
    Har börjat sätta mina broscher på piprensare för att ha "stjälkar" att binda upp de i. Ska ut och spana efter tygblommor också, plus strutsfjädrar och sedan ska jag försöka sätta ihop det lite snyggt också haha. Men jag trodde nog att själva bindningen skulle vara lättare, jag tror att det kommer vara mer komplicerat tyvärr än jag hade ställt in mig på. Men desto roligare kanske??
    Vad gäller bindning har jag funderat på att sätta ett fint skaft på en frigolitboll (eller annan klumpform), och sen fästa allt pyssel i bollen. Känns som om det kan bli tungt och vingligt med lösa stjälkar!
  • Äldre 12 Nov 20:41

    Nu har jag kommit igång med mina blommor också! Hade svårt att hitta bra tyger först; de jag hade var inte i polyester utan acetat, viskos och nåt som jag tror kan vara gammalt siden, och det jag hittade i lokala tygaffären var ju alldeles för blankt.
     Men i svärmors källare hittade jag en helt anskrämlig gammal bordduk i benvit polyester, med lite tryck i grönt, beige och gammalrosa. Passade perfekt Hoppas det inte gör något att jag klippt sönder den... Flört
    Så nu massproducerar jag blomblad! Har lite spets, pärlor och bling som ska på också, så det här ska nog kunna bli nåt!



Svar på tråden Nån som gjort/beställt (eller ska) en broschbukett?